Proč jsou učitelky neoblíbené?

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
66806
23.12.18 22:16

@marin jo, to je realita :palec: Proto děcka posílám na víceletý gympl ;) Načítám citovaný příspěvek, čekejte prosím …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
23.12.18 22:19

@eva valoi protože na sš se počítá s tím, že děcka maj základní znalosti z cizích jazyků ze zš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
23.12.18 22:21

@matkabagristy U angličtiny ano, ale druhý jazyk většinou začínají stejně tak nějak od začátku. Dokonce jsou studenti, kteří chtějí studovat jiný druhý jazyk, než jim zš může nabídnout. A není jich zrovna málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65048
23.12.18 22:21
@matkabagristy píše:
@eva valoi protože na sš se počítá s tím, že děcka maj základní znalosti z cizích jazyků ze zš :nevim:

Tak moje dcera mela na zakladce jako druhý jazyk němčinu a na střední si vzala ruštinu. Takže stejně začínala znovu. A ta starší dokonce druhy jazyk vůbec neměla a přitom v pohodě odmaturovala z angličtiny i ruštiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
23.12.18 22:23

@vokishka Teď jsem to psala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
23.12.18 22:28

@marin jj, mám zkušenosti s žáky, co se „vrátili“ z Anglie- Rodiče maj ojetou Audi s GB značkou, děcka ovládaj předměstskou AJ, jinak nic- ale borci, bo byli v Anglii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29548
23.12.18 22:29

No právě ten druhý jazyk je potom všude jiný. Teď jsem se byla dívat na dnu otevřených dveří na gymnázium a tam říkali, že ten druhý jazyk si přednostně vyberou ti, kdo se umístí na předních příčkách a ostatní ho dostanou přidělený tam, kde bude volno. :nevim: Takže 2 roky se třeba někde učilo dítě němčinu a pak mu šoupnou španělštinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
23.12.18 22:29

@eva valoi @vokishka super,že to dali :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
23.12.18 22:32

Ohledně druhého jazyka bych viděla jako daleko lepší tyto možnosti:
1. víceletá gymnázia
2. zš zaměřená na výuku jazyků
3. druhý jazyk jako volitelný předmět
Není nutné všem plošně nacpat druhý jazyk. Druhý jazyk se volí v sedmičce, někde osmičce? Tam už podle mě děti mají představu, jestli budou chtít studovat, nebo se dají cestou řemesla (což je dneska tolik potřeba).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
23.12.18 22:32

já se musela naučit němčinu a švabach až na výšce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
23.12.18 22:34

@matkabagristy Myslíš, že dva roky výuky jazyka na zš nějak výrazně ovlivní znalost daného jazyka u maturity? To bych se hádala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29548
23.12.18 22:37
@matkabagristy píše:
@marin jj, mám zkušenosti s žáky, co se „vrátili“ z Anglie- Rodiče maj ojetou Audi s GB značkou, děcka ovládaj předměstskou AJ, jinak nic- ale borci, bo byli v Anglii.

Právě doteď bylo vzdělání na ZŠ dobré, ale obávám se, že to bude za chvíli na podobné úrovni jako v Anglii. Stejně potom ti, co na to budou mít peníze, odejdou do soukromých škol. Ale to už nikoho nezajímá, základní školství bude na papíře pro všechny a další kolonka pro EU splněna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
23.12.18 22:37

@eva valoi ne. V tom máš pravdu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
23.12.18 22:43

@marin zatím to u nás tak nehoří, školy pro sociálně vyloučené mají svou pověst, tam svoje děcko nepošleš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
24.12.18 08:42
@matkabagristy píše:
@marin zatím to u nás tak nehoří, školy pro sociálně vyloučené mají svou pověst, tam svoje děcko nepošleš

No, já bych dítě po prvním stupni na druhý na naši spádovku neposlala. :nevim: :nevim: Stojí za prd - a to rozhodně není ve vyloučené lokalitě. :nevim: Měli jsme vybrané dvě pro případ kiksu u přijímaček, ale naštěstí to klaplo jak mělo. :) Takže u nás třikrát nižší gympl. ;) A kupodivu, děcka toho tam mají až dost a přesto jsou nadšené a spokojené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová