Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Svistice to jsou ze strany skoly zcela zcestne argumenty. Skola, ktera nevychazi vstric rodicum, je proste divna. Jako proc ty obstrukce, druzinarky ve skole jsou, maji pracovni dobu. ![]()
@Svistice píše:
Nechtěla jsem to napsat tak tvrdě.
Jen se nestyď, nakonec se našel odvážlivec, který i císaři řekl, že je nahý! ![]()
@matkabagristy píše:
@Svistice to jsou ze strany skoly zcela zcestne argumenty. Skola, ktera nevychazi vstric rodicum, je proste divna. Jako proc ty obstrukce, druzinarky ve skole jsou, maji pracovni dobu.
Já radši nepátrala. Bych se jen zbytečně rozohnila a je mi jasné, že na státního šimla jsem krátká. Nerada plýtvám časem a energií.
Prostě škola pedagogicky ok, organizačně kulhá. Tak jsem zvolila strategii navázání neformálních osobních kontaktů.
Ale třeba je chyba fakt ve mě. Jiným rodičům to evidentně žíly netrhalo a netrhá. Asi nejsou tak organizovaní, strukturovaní a plánovači jako já. ![]()
@SAJ píše:
Koukám, co se to tu vylouplo za starou diskusi…
A já koukám, že jsem ji slušně zaplevelila ![]()
@Svistice píše:
A já koukám, že jsem ji slušně zaplevelila
Teď nebo kdysi? Já tu mám čtyři strany příspěvků.
A ne zrovna moc sluníčkových.
Asi jsem zrovna byla nějaká frustrovaná nebo co.
![]()
Já měla nějakou zvláštní náhodou vždy ráda jen ty učitele, kteří neměli vystudovaný peďák.
S láskou vzpomínám na všechny své učitelky cizích jazyků. Stejně tak na učitelku matiky a chemie ze základní školy a všechny odborné učitelky na SŠ a VŠ. Naopak ještě teď nedokážu přijít na jméno učitelce dějepisu na ZŠ a učitelkám češtiny a matiky na SŠ. Jejich arogance dosahovala nebeských výšin. Teď mám jednu učitelku v blízkém okolí a je to to samé.
Musí mít pravdu, i když jí prokazatelně nemá. ![]()
@Svistice píše:
@SAJ Dneska.
Jo tak to jo - teda, ne, že bys neměla v lecčems pravdu… Ale ono to je o lidech, u nás v práci to funguje jinak, než třeba u dětí na gymplu, tam, ač totál laxní rodič, mi občas zůstává rozum stát…
A to jsem fakt extrémně benevolentní…
@Svistice me by takovy pristup skoly rozhodil. Opakuji jako matka dvou deti a uca, co ucila na ruznych typech skolem vic nez 20 let, jsem se s timto nesetkala.
@SAJ píše:
Jo tak to jo - teda, ne, že bys neměla v lecčems pravdu… Ale ono to je o lidech, u nás v práci to funguje jinak, než třeba u dětí na gymplu, tam, ač totál laxní rodič, mi občas zůstává rozum stát…
A to jsem fakt extrémně benevolentní…
Hehe a já na základě svých zkušeností z gymplu a tom, jak to do teď vnímá i moje máma (informovanost a přístup k rodičům na ŽŠ, bratrově učňáku a mém gymplu) a jak teď na gymplech vcelku frčí i online škola, žila v domnění, že na gymplech pracují lidé schopní nejen pedagogicky, ale i organizačně a administrativně. Jsi mi zase vzala další iluzi. ![]()
@zuzukobylka klid…většinou je družina od 2.9.
A pokud mají 1.třídy jen 2,3 hodiny, vychovatelka si je přebere po vyučování, jsou hodinku, dvě v druzině a pak jdou na oběd
@matkabagristy Rozhozená jsem byla, blbá zkušenost je taky zkušenost a zařídila jsem se podle toho.
@Svistice píše:
@matkabagristy Rozhozená jsem byla, blbá zkušenost je taky zkušenost a zařídila jsem se podle toho.
mne to povidej, moje zivotni kredo ![]()
@Svistice píše:
Hehe a já na základě svých zkušeností z gymplu a tom, jak to do teď vnímá i moje máma (informovanost a přístup k rodičům na ŽŠ, bratrově učňáku a mém gymplu) a jak teď na gymplech vcelku frčí i online škola, žila v domnění, že na gymplech pracují lidé schopní nejen pedagogicky, ale i organizačně a administrativně. Jsi mi zase vzala další iluzi.
Jak se to vezme… My jsme technická výběrovka s vedením, které dost prudí, ale které to zas pojalo vcelku direktivně, což bylo dobře. Takže pokyn zněl jasně - na každé dvě hodiny v rozvrhu odučit jednu online, druhá domácí práce… Fungujeme tak třetí měsíc a super, jen teda děcka nemají učivo osvojené, protože si nás sice většina z nich pustí do pokojíčků na online výuku, ale co si budeme namlouvat, co tak přesně dělají, my fakt netušíme. Domácí práci odfláknou a obšlehnou.
A specifikovat svá podezření nechci.
Na gymplu dětí (jeden z nejlepších v okolí - bez vytahování), to pojali mnohem laxněji, ale mají mnohem motivovanější a kvalitnější materiál - děti. Takže s mnohem menším úsilím dosáhnou lepších výsledků… A malá poznámka k debatám o školství - jak teda hodnotit výkonnost učitele?
![]()
A jo, pár kantorů to nezvládlo vůbec.
Ovšem blbé kecy posloucháme všichni…