Proč lidé chtějí děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
PaníKadrnožková
17.7.20 08:13
@bertoldina píše:
Protože to nepotřebuješ, naopak některé mladší by měly mít ambici soupeřit s Tebou a hned by byl svět hezčí!

Hele, to vubec nema smysl :roll:

• Citovat
  • Upravit
18228
17.7.20 08:16
@PaníKadrnožková píše:
Hele, to vubec nema smysl :roll:

Ten kdo chce šípem dostřelit do koruny stromu, uspěje pravděpodobněji než ten, kdo chce dostřelit ke hvězdám. Ale kdo vystřelí výše?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
17.7.20 08:34

Ted jsem se seznamila se starsi slecnou a ta ma opak. Ktera nechce a nebude mit deti. Jeji strop byl do 30r., to propasla. A nesnasi vsechny zavazky.
Vyjadrila se, ze ji desi predstava, ze by se uvazala k diteti a darovala mu svuj cas a energii xy let. To neni ochotna.
Ma to v sobe srovnane. Proste na plnou pusu rekne, ze deti nechce a proc. To se mi libi. Zadne vymluvy a lhani okoli. Ona ani nechce staleho partnera, ze proste nestoji o zavazky. Nevyrostla v harmonickem prostredi, takze vse bude pozustatek detstvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
17.7.20 08:38
@david74 píše:
Díky, ale nechci žít v bublině jako vy tady…

Jistě, zůstaň dál nas. raným otvíračem očí. Jednoho takovýho znám. Léta neléčená deprese, není schopen vydržet v žádné práci dýl jak zkušební dobu, teď už půl roku nezaměstnaný, živí ho rodiče na penzi, celý den se víceméně válí v posteli, avšak dokáže hodiny vykládat o tom, jak je svět zlej, nic nemá cenu a ženský jsou mrchy. S takovým člověkem radost pobejt! Děti naštěstí nemá, ale jak svým životem přispěje k vyřešení plastû v oceánech a urpení zvířat ve velkochovech, to netuším. On by asi tvrdil, že v tom nejede, bo kapitalismus ho. nezajímá. No bodejť. Absolutně netuší, kde pro něj jeho 70letá matka nakupuje a z čeho mu vaří. Stačí, že ji věčně děsí svými žvásty o sebevraždě, takže se ho bojí vykopnout z baráku, aby ho neměla na svědomí. Takže ne, k odborníkovi nechoď, za pár let budeš požehnáním pro své okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
17.7.20 08:45
@robínek píše:
Jistě, zůstaň dál nas. raným otvíračem očí. Jednoho takovýho znám. Léta neléčená deprese, není schopen vydržet v žádné práci dýl jak zkušební dobu, teď už půl roku nezaměstnaný, živí ho rodiče na penzi, celý den se víceméně válí v posteli, avšak dokáže hodiny vykládat o tom, jak je svět zlej, nic nemá cenu a ženský jsou mrchy. S takovým člověkem radost pobejt! Děti naštěstí nemá, ale jak svým životem přispěje k vyřešení plastû v oceánech a urpení zvířat ve velkochovech, to netuším. On by asi tvrdil, že v tom nejede, bo kapitalismus ho. nezajímá. No bodejť. Absolutně netuší, kde pro něj jeho 70letá matka nakupuje a z čeho mu vaří. Stačí, že ji věčně děsí svými žvásty o sebevraždě, takže se ho bojí vykopnout z baráku, aby ho neměla na svědomí. Takže ne, k odborníkovi nechoď, za pár let budeš požehnáním pro své okolí.

Jenze ten tvuj sedi doma a jeho dosah nula nula prd, kdezto David svet obohacuje! To je velky rozdíl. Skoda, ze neuvazoval o skloibeni úvazků :think:

• Citovat
  • Upravit
28843
17.7.20 08:49

@Hobitka ale ono to bude skvele :pankac: jen teda jeste par let musime pockat :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
17.7.20 08:51
@Anonymní píše:
to byla nadsázka. Připadalo mi to jako absurdní, reagovala jsem na něco co také nebylo myšleno vážně. Jinak asi o tom psovi/kočce zauvazuju, jistě to bude lepší jak někteří chlapi

Tak to kazdopadne. Ja si deti pořídila ve 30 a 35. Driv jsem nemela potřebu a vetsi touhu po dětech mel muj muz nez ja. Jo a ta pani ma uklid byla nejlepsi investice na mateřské. Vypadla jsem s detma ven a vratila se do vonaveho a uklizeneho baraku. Ted je detem 12 a 17 a vetsinu úklidu uz zastanou ony vcetne prace na zahrade… :potlesk:

Jo posledni dva roky mame psa - nejinteligentnejsi plemeno BOC a s nadsázkou muzu rict, ze nez mit blby dite, tak je lepsi mit chytrých psa… :mrgreen: :P :mrgreen:

Edit:překlepy

Příspěvek upraven 17.07.20 v 08:55

• Citovat
  • Upravit
6439
17.7.20 08:53
@Kelsey píše:
Ted jsem se seznamila se starsi slecnou a ta ma opak. Ktera nechce a nebude mit deti. Jeji strop byl do 30r., to propasla. A nesnasi vsechny zavazky.
Vyjadrila se, ze ji desi predstava, ze by se uvazala k diteti a darovala mu svuj cas a energii xy let. To neni ochotna.
Ma to v sobe srovnane. Proste na plnou pusu rekne, ze deti nechce a proc. To se mi libi. Zadne vymluvy a lhani okoli. Ona ani nechce staleho partnera, ze proste nestoji o zavazky. Nevyrostla v harmonickem prostredi, takze vse bude pozustatek detstvi.

Budoucí alkoholička. ;) Taky jednu takovou znám, už je jí tedy o 24 let víc. Do Paříže pro botky, Afriku, Jižní Ameriku projetou, Nepál a když se vrátí, čeká ji prochcaný být s nervní kočkou. A to měla idylické dětství a zlatou maminku. Chtěl bych ji vidět teď po koranoviru, když musela sedět doma na perdeli. Doufám že se jí něco doma porouchá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
17.7.20 08:59
@PaníKadrnožková píše:
Jenze ten tvuj sedi doma a jeho dosah nula nula prd, kdezto David svet obohacuje! To je velky rozdíl. Skoda, ze neuvazoval o skloibeni úvazků :think:

Tak to nevím, třeba " ten můj" z postele taky káže světu prostřednictvím internetu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
17.7.20 09:00
@Kukacka123 píše:
A tys byl taky nestastny uz jako dite? Urcite strasne ze…tak doufam, ze si zadne neporidis a nebudes tak strasne sobecky, kdyz my jsme! ;)

Jako dítě je člověk většinou šťastný, ale dětství je jen krátká epizoda života. Pak to začne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
17.7.20 09:01
@david74 píše:
Jako dítě je člověk většinou šťastný, ale dětství je jen krátká epizoda života. Pak to začne…

A o psychologovi jsi nepremyslel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
17.7.20 09:01
@robínek píše:
Tak to nevím, třeba " ten můj" z postele taky káže světu prostřednictvím internetu.

A neni to on? :think:

• Citovat
  • Upravit
32913
17.7.20 09:02
@david74 píše:
Jako dítě je člověk většinou šťastný, ale dětství je jen krátká epizoda života. Pak to začne…

Co začne? Dospělý život? No ano, tak to je. A je na každém, jak se s tím popere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
17.7.20 09:07
@samá práce píše:
Tý vole, tomu jde jednoduše zabránit. Ať si ty děti nepořizují ti v chudých zemích a nebude mít kdo dělat ty hračky a mobily pro ty bohatý děti. ;) A to jsem si myslel, že jenom ženský jsou blbý jak děravý necky.

V chudých zemích jednak není dostupná antikoncepce, to zaprvé.
No a potom je tam taky vysoká úmrtnost dětí do pěti let věku, takže plodí více, aby alespoň nějaká přežila.
A největší důvod je ten, že v těch zemích je takový systém práce, že každý pár rukou je pro něj dobrý a rozhoduje o přežití celé skupiny. Malé děti, když ne ve fabrikách, tak pracují stejně od malička na polích apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
17.7.20 09:08
@david74 píše:
V chudých zemích jednak není dostupná antikoncepce, to zaprvé.
No a potom je tam taky vysoká úmrtnost dětí do pěti let věku, takže plodí více, aby alespoň nějaká přežila.
A největší důvod je ten, že v těch zemích je takový systém práce, že každý pár rukou je pro něj dobrý a rozhoduje o přežití celé skupiny. Malé děti, když ne ve fabrikách, tak pracují stejně od malička na polích apod.

Hmmm, to jsme nevedeli a @sama prace uz vubec ne :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová