Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@PaníKadrnožková píše:
Hele, to vubec nema smysl
Ten kdo chce šípem dostřelit do koruny stromu, uspěje pravděpodobněji než ten, kdo chce dostřelit ke hvězdám. Ale kdo vystřelí výše?
Ted jsem se seznamila se starsi slecnou a ta ma opak. Ktera nechce a nebude mit deti. Jeji strop byl do 30r., to propasla. A nesnasi vsechny zavazky.
Vyjadrila se, ze ji desi predstava, ze by se uvazala k diteti a darovala mu svuj cas a energii xy let. To neni ochotna.
Ma to v sobe srovnane. Proste na plnou pusu rekne, ze deti nechce a proc. To se mi libi. Zadne vymluvy a lhani okoli. Ona ani nechce staleho partnera, ze proste nestoji o zavazky. Nevyrostla v harmonickem prostredi, takze vse bude pozustatek detstvi.
@david74 píše:
Díky, ale nechci žít v bublině jako vy tady…
Jistě, zůstaň dál nas. raným otvíračem očí. Jednoho takovýho znám. Léta neléčená deprese, není schopen vydržet v žádné práci dýl jak zkušební dobu, teď už půl roku nezaměstnaný, živí ho rodiče na penzi, celý den se víceméně válí v posteli, avšak dokáže hodiny vykládat o tom, jak je svět zlej, nic nemá cenu a ženský jsou mrchy. S takovým člověkem radost pobejt! Děti naštěstí nemá, ale jak svým životem přispěje k vyřešení plastû v oceánech a urpení zvířat ve velkochovech, to netuším. On by asi tvrdil, že v tom nejede, bo kapitalismus ho. nezajímá. No bodejť. Absolutně netuší, kde pro něj jeho 70letá matka nakupuje a z čeho mu vaří. Stačí, že ji věčně děsí svými žvásty o sebevraždě, takže se ho bojí vykopnout z baráku, aby ho neměla na svědomí. Takže ne, k odborníkovi nechoď, za pár let budeš požehnáním pro své okolí.
@robínek píše:
Jistě, zůstaň dál nas. raným otvíračem očí. Jednoho takovýho znám. Léta neléčená deprese, není schopen vydržet v žádné práci dýl jak zkušební dobu, teď už půl roku nezaměstnaný, živí ho rodiče na penzi, celý den se víceméně válí v posteli, avšak dokáže hodiny vykládat o tom, jak je svět zlej, nic nemá cenu a ženský jsou mrchy. S takovým člověkem radost pobejt! Děti naštěstí nemá, ale jak svým životem přispěje k vyřešení plastû v oceánech a urpení zvířat ve velkochovech, to netuším. On by asi tvrdil, že v tom nejede, bo kapitalismus ho. nezajímá. No bodejť. Absolutně netuší, kde pro něj jeho 70letá matka nakupuje a z čeho mu vaří. Stačí, že ji věčně děsí svými žvásty o sebevraždě, takže se ho bojí vykopnout z baráku, aby ho neměla na svědomí. Takže ne, k odborníkovi nechoď, za pár let budeš požehnáním pro své okolí.
Jenze ten tvuj sedi doma a jeho dosah nula nula prd, kdezto David svet obohacuje! To je velky rozdíl. Skoda, ze neuvazoval o skloibeni úvazků ![]()
@Hobitka ale ono to bude skvele
jen teda jeste par let musime pockat ![]()
@Anonymní píše:
to byla nadsázka. Připadalo mi to jako absurdní, reagovala jsem na něco co také nebylo myšleno vážně. Jinak asi o tom psovi/kočce zauvazuju, jistě to bude lepší jak někteří chlapi
Tak to kazdopadne. Ja si deti pořídila ve 30 a 35. Driv jsem nemela potřebu a vetsi touhu po dětech mel muj muz nez ja. Jo a ta pani ma uklid byla nejlepsi investice na mateřské. Vypadla jsem s detma ven a vratila se do vonaveho a uklizeneho baraku. Ted je detem 12 a 17 a vetsinu úklidu uz zastanou ony vcetne prace na zahrade… ![]()
Jo posledni dva roky mame psa - nejinteligentnejsi plemeno BOC a s nadsázkou muzu rict, ze nez mit blby dite, tak je lepsi mit chytrých psa…
![]()
Edit:překlepy
Příspěvek upraven 17.07.20 v 08:55
@Kelsey píše:
Ted jsem se seznamila se starsi slecnou a ta ma opak. Ktera nechce a nebude mit deti. Jeji strop byl do 30r., to propasla. A nesnasi vsechny zavazky.
Vyjadrila se, ze ji desi predstava, ze by se uvazala k diteti a darovala mu svuj cas a energii xy let. To neni ochotna.
Ma to v sobe srovnane. Proste na plnou pusu rekne, ze deti nechce a proc. To se mi libi. Zadne vymluvy a lhani okoli. Ona ani nechce staleho partnera, ze proste nestoji o zavazky. Nevyrostla v harmonickem prostredi, takze vse bude pozustatek detstvi.
Budoucí alkoholička.
Taky jednu takovou znám, už je jí tedy o 24 let víc. Do Paříže pro botky, Afriku, Jižní Ameriku projetou, Nepál a když se vrátí, čeká ji prochcaný být s nervní kočkou. A to měla idylické dětství a zlatou maminku. Chtěl bych ji vidět teď po koranoviru, když musela sedět doma na perdeli. Doufám že se jí něco doma porouchá.
@PaníKadrnožková píše:
Jenze ten tvuj sedi doma a jeho dosah nula nula prd, kdezto David svet obohacuje! To je velky rozdíl. Skoda, ze neuvazoval o skloibeni úvazků
Tak to nevím, třeba " ten můj" z postele taky káže světu prostřednictvím internetu.
@Kukacka123 píše:
A tys byl taky nestastny uz jako dite? Urcite strasne ze…tak doufam, ze si zadne neporidis a nebudes tak strasne sobecky, kdyz my jsme!
Jako dítě je člověk většinou šťastný, ale dětství je jen krátká epizoda života. Pak to začne…
@david74 píše:
Jako dítě je člověk většinou šťastný, ale dětství je jen krátká epizoda života. Pak to začne…
A o psychologovi jsi nepremyslel?
@robínek píše:
Tak to nevím, třeba " ten můj" z postele taky káže světu prostřednictvím internetu.
A neni to on? ![]()
@david74 píše:
Co začne? Dospělý život? No ano, tak to je. A je na každém, jak se s tím popere.
@samá práce píše:
Tý vole, tomu jde jednoduše zabránit. Ať si ty děti nepořizují ti v chudých zemích a nebude mít kdo dělat ty hračky a mobily pro ty bohatý děti.A to jsem si myslel, že jenom ženský jsou blbý jak děravý necky.
V chudých zemích jednak není dostupná antikoncepce, to zaprvé.
No a potom je tam taky vysoká úmrtnost dětí do pěti let věku, takže plodí více, aby alespoň nějaká přežila.
A největší důvod je ten, že v těch zemích je takový systém práce, že každý pár rukou je pro něj dobrý a rozhoduje o přežití celé skupiny. Malé děti, když ne ve fabrikách, tak pracují stejně od malička na polích apod.
@david74 píše:
V chudých zemích jednak není dostupná antikoncepce, to zaprvé.
No a potom je tam taky vysoká úmrtnost dětí do pěti let věku, takže plodí více, aby alespoň nějaká přežila.
A největší důvod je ten, že v těch zemích je takový systém práce, že každý pár rukou je pro něj dobrý a rozhoduje o přežití celé skupiny. Malé děti, když ne ve fabrikách, tak pracují stejně od malička na polích apod.
Hmmm, to jsme nevedeli a @sama prace uz vubec ne ![]()
Hele, to vubec nema smysl