Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@bertoldina píše:
A tohle se taky pleteš. Ty malé chyby se stanou, ale do mega průšvihu se to dostane až na rarity jen v případě, že k nim člověk začne přidávat velké chyby.
Jo, je omyl myslet si, že svět je bezproblémové místo plné lásky. Ale ještě větší omyl je myslet si, že se s existujícími problémy nedá nic dělat. Můžeš začít u sebe a svého okolí.
Představ si, že něco poděláš a neřešme teď co. A najednou jsi dlužníkem třeba 10ti milionů. Budeš naštvaná na celou společnost, že kvůli takové blbině, ač v konečném důsledku vážné, Tě tak trestá. A nakonec si asi hodíš, protože pro člověka je takový dluh nesplatitelný a pro mnohé i představa osobního bankrotu je na provaz.
@Anonymní píše:
Tak to je legrační důvod! Ještě ze to není myšleno vážně. Ale myslím, ze je lepší zaplatit si služku, Vyjde to levněji a s dětmi je hromada práce
s děckem je také hromada srandy, já jsem dítě počala „nechtěně“ a teď ji miluju úplně pořád a úplně moc, i když zlobí
@david74 píše:
V chudých zemích jednak není dostupná antikoncepce, to zaprvé.
No a potom je tam taky vysoká úmrtnost dětí do pěti let věku, takže plodí více, aby alespoň nějaká přežila.
A největší důvod je ten, že v těch zemích je takový systém práce, že každý pár rukou je pro něj dobrý a rozhoduje o přežití celé skupiny. Malé děti, když ne ve fabrikách, tak pracují stejně od malička na polích apod.
Tak to jsou ještě větší sobci nez my - bohatci s iphonama. Misto aby se obetovali a ušetřili deti neradostného života, delaj si je, aby na ne makaly ![]()
@david74 píše:
Představ si, že něco poděláš a neřešme teď co. A najednou jsi dlužníkem třeba 10ti milionů. Budeš naštvaná na celou společnost, že kvůli takové blbině, ač v konečném důsledku vážné, Tě tak trestá. A nakonec si asi hodíš, protože pro člověka je takový dluh nesplatitelný a pro mnohé i představa osobního bankrotu je na provaz.
hm, tak ani v takovém případě bych si nehodila mašli, splácela by jsem, pokud by to šlo - a naše společnost je tak benevolentní, že časem by přišlo určitě nějaké oddlužení
@robínek píše:
Jistě, zůstaň dál nas. raným otvíračem očí. Jednoho takovýho znám. Léta neléčená deprese, není schopen vydržet v žádné práci dýl jak zkušební dobu, teď už půl roku nezaměstnaný, živí ho rodiče na penzi, celý den se víceméně válí v posteli, avšak dokáže hodiny vykládat o tom, jak je svět zlej, nic nemá cenu a ženský jsou mrchy. S takovým člověkem radost pobejt! Děti naštěstí nemá, ale jak svým životem přispěje k vyřešení plastû v oceánech a urpení zvířat ve velkochovech, to netuším. On by asi tvrdil, že v tom nejede, bo kapitalismus ho. nezajímá. No bodejť. Absolutně netuší, kde pro něj jeho 70letá matka nakupuje a z čeho mu vaří. Stačí, že ji věčně děsí svými žvásty o sebevraždě, takže se ho bojí vykopnout z baráku, aby ho neměla na svědomí. Takže ne, k odborníkovi nechoď, za pár let budeš požehnáním pro své okolí.
Nemám rád lidi, co argumentují vždycky do „ad absurdum“. Je milion lidí, kteří jsou uvědomělí, co se s planetou děje a nejsou to cvoci, fakt ne. Jsou to třeba perfektní fotografové a tak se snaží třeba alespoň dělat osvětu mezi lidmi krásnými fotografiemi z přírody s tím, co se jí kvůli lidem děje.
Zkrátka ne, nejsem šílenec, ani blázen a o práci nemám nouzi. Jen zkrátka vím, že lidé zase tak šťastní není. Pořád mi nikdo nedefinoval to štěstí, co má jako jedince každý den naplňovat. Naopak je snadné najít milion důvodů, proč je žít na ho*no. Jedním slovem protože stres.
@david74 píše:
V chudých zemích jednak není dostupná antikoncepce, to zaprvé.
No a potom je tam taky vysoká úmrtnost dětí do pěti let věku, takže plodí více, aby alespoň nějaká přežila.
A největší důvod je ten, že v těch zemích je takový systém práce, že každý pár rukou je pro něj dobrý a rozhoduje o přežití celé skupiny. Malé děti, když ne ve fabrikách, tak pracují stejně od malička na polích apod.
Problém jsi identifikoval, můžeš začít podnikat kroky k jeho zmírnění.
@andelka83 píše:
Co začne? Dospělý život? No ano, tak to je. A je na každém, jak se s tím popere.
Vy se možná ráda perete a soupeříte s ostatními, abyste se Vy měla lépe než oni. Ale mnohým tento styl života přijde hrozný a nechtějí na takovém zlém světě žít. Bohužel musí, protože pud sebezáchovy nedokáží potlačit a jeho rodiče se na nic neptali…
@david74 píše:Štěstí si musíš definovat sám. Žádné univerzální není. U mě je to postoj k životu (takže ty mas asi smulu). Ja byla šťastná i hodně chudá, hodne nemocná, bez prace i když bylo práce až moc… Vlastně jediny kontinuální pocit ne-štěstí jsem mela, když to vypadalo, ze nebudu moct mít dítě, abych se vrátila k tematu
Nemám rád lidi, co argumentují vždycky do „ad absurdum“. Je milion lidí, kteří jsou uvědomělí, co se s planetou děje a nejsou to cvoci, fakt ne. Jsou to třeba perfektní fotografové a tak se snaží třeba alespoň dělat osvětu mezi lidmi krásnými fotografiemi z přírody s tím, co se jí kvůli lidem děje.
Zkrátka ne, nejsem šílenec, ani blázen a o práci nemám nouzi. Jen zkrátka vím, že lidé zase tak šťastní není. Pořád mi nikdo nedefinoval to štěstí, co má jako jedince každý den naplňovat. Naopak je snadné najít milion důvodů, proč je žít na ho*no. Jedním slovem protože stres.
@david74 píše:
Kvůli blbine budeš dlužit 10 milionů jo? A jaká je pravděpodobnost že se ti taková věc stane? V konečném součtu zanedbatelná. Většina normálních rozumných lidí se s takovými věcmi nepotýka. Jo, jsou nešťastné případy, tragické osudy, ale pořád drtivá většina lidí žije tak nějak normálně, a určitě nemá podobné pesimistické tragické myšlenky jako ty.
@PaníKadrnožková píše:
Hmmm, to jsme nevedeli a @sama prace uz vubec ne
Tak byla „chytrá“ a přišla s geniálním nápadem, aby tam prostě děti neměli. Z toho lze usuzovat, že nechápe, že u nich je to podstata přežití a k tomu prachobyčejné zvířecí pudy.
@david74 píše:
A ty si predstavujes co. Ze po tvem vylevu se prestanou rodit deti a lidi vymrou nebo?
aby teda nebyl nikdo nestastnej…ja treba stastna jsem. Kazdy den vstavam s dcerou, ona s usmevem na tvari. Mam super manzela, ktery nas miluje, mam vidinu stehovani do vlastniho baraku. Samozrejme se neco muze pokazit, ale budu zit snad pritomnosti a ne jen resit, co by kdyby…to by se asi dobre nezilo nikomu. Takze ano, ja jsem stastna, mam kolem sebe milujici a zdravou (i sirsi) rodinu, mame uzasnou dceru, netrpime hladem a mame se dobre. Byt sama, vracet se do prazdneho bytu ci zit u rodicu, stastna bych nebyla. Vidim treba i sve rodice, jak spolu spokojene ziji a ano, na zivot se tesim. Ale to uz je uhel pohledu, nekomu to vyhovuje, jinemu ne. Proto se rika - jake si to udelas, takove to mas.
@Kukacka123 píše:
A ty si predstavujes co. Ze po tvem vylevu se prestanou rodit deti a lidi vymrou nebo?aby teda nebyl nikdo nestastnej…ja treba stastna jsem. Kazdy den vstavam s dcerou, ona s usmevem na tvari. Mam super manzela, ktery nas miluje, mam vidinu stehovani do vlastniho baraku. Samozrejme se neco muze pokazit, ale budu zit snad pritomnosti a ne jen resit, co by kdyby…to by se asi dobre nezilo nikomu. Takze ano, ja jsem stastna, mam kolem sebe milujici a zdravou (i sirsi) rodinu, mame uzasnou dceru, netrpime hladem a mame se dobre. Byt sama, vracet se do prazdneho bytu ci zit u rodicu, stastna bych nebyla. Vidim treba i sve rodice, jak spolu spokojene ziji a ano, na zivot se tesim. Ale to uz je uhel pohledu, nekomu to vyhovuje, jinemu ne. Proto se rika - jake si to udelas, takove to mas.
A to jako ráno vstaneš a nemyslíš na to, jak blbě to mají v Dubaji zařízené? ![]()
@david74 píše:
Ale kdo chce být každý den a celý život neustále šťastný, a představuje si, že tak to bude a má být? Vždyť to je blbost. O tom život přece není. V každém životě jsou lepší časy a horší.
Příspěvek upraven 17.07.20 v 09:27