Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Aby mohli mít otroky ![]()
![]()
Tak třeba až dítko někdy budeš mít pochopíš to:)
Podle me je to cista biologie. Ja si treba poridila deti, protoze mi bylo 30 let. Abych treba pozdeji nelitovala. Blby duvod, ze? ![]()
Od chvile, co mam deti, jsem mikionkrat stastnejsi, nez kdyz jsem je nemela. Ta bezpodminecna laska obema smery, ty krasne okamziky, tuleni se… a clovek dela veci, ktere driv nedelal.
A mela bych dalsi a dalsi, protoze laska se nedeli, ale nasobi ![]()
Ale uprimne, logiku bych za tim nehledala ![]()
@TeeRezi píše:
Aby mohli mít otroky
Přesně! Třeba děti mé kamrádky vyklízejí myčku a chodí s tříďákem. Já to všechno musím dělat sama ![]()
Dětskou práci využij - sám si svůj život užij!!!
Zdroj: Kovy
@Ba-stet píše:
Přesně! Třeba děti mé kamrádky vyklízejí myčku a chodí s tříďákem. Já to všechno musím dělat sama
To ještě chvilku vydržíš, ne?
![]()
@TeeRezi
Ano i tohle mi řekla moje sestřenice (starší) a upřímně čekala jsem ze to bude jedna z prvních odpovědí
Říká se tomu, že ženský tikaji biologické hodiny. Prostě to nějak sama příroda zařídí aby je žena chtěla ty děti ![]()
Jo tenhle nazor jsem taky mela… no a jak clovek starne, vse pochopi a zapadne do sebe ![]()
@Anonymní píše:
Ano i tohle mi řekla moje sestřenice (starší) a upřímně čekala jsem ze to bude jedna z prvních odpovědí
Nojo tak ono na to snad ani nic jiného říct nejde. Jsou věci na které si člověk musí v živote přijít sám.:)
@Ba-stet píše:Tak to je legrační důvod! Ještě ze to není myšleno vážně. Ale myslím, ze je lepší zaplatit si služku, Vyjde to levněji a s dětmi je hromada práce
Přesně! Třeba děti mé kamrádky vyklízejí myčku a chodí s tříďákem. Já to všechno musím dělat sama
@Betty MacDonald píše:
To ještě chvilku vydržíš, ne?![]()
Co mi zbývá, že jo. A furt doufám, že se zmůžem ještě na jedno dítě, protože nejsem nelida, aby můj ubohý jedináček makal od úsvitu do soumraku (a ještě měl samý jedničky a cvičil na hudební nástroj!) ![]()
Jo, včera 3 letá dcera sama umyla v obýváku stolek, už se začíná vyplácet
Ne, teď vážně - jednou to pochopíš. Ale asi nemáte s mamkou úplně dobrej vztah když ti nedokáže říct proč si tě pořídila ![]()
Já si myslím, že to má každý jinak. U někoho to způsobí hormony, někdo na to jde rozumem. Ono v jistém věku většina lidí zjistí, že dovolené, kariéra, peníze a to vše nemá žádnou váhu, protože i ve dvou jsou osamocení. Já si třeba pořídila děti z rozumu, mně bylo 30,manžel je o 16 let starší a nebylo na co čekat. A jelikož jsme nechtěli, aby první zůstalo samo, měli jsme druhé hned, jak to šlo. S dětmi to není jen růžové, ale všechno je s nimi hezčí. Říkat mi tohle někdo v sedmnácti (v mém případě ještě v pětadvaceti
), vysměju se mu do obličeje ![]()
Z věděckého hlediska je to tak, že ve všech živých organizmech je zakódována touha rozmnožovat se a tak zajistit přežití svých genů. Mají to tak lidi, chobotnice, i pavouci.
V praxi je to tak, že holky po dětech touží více, v jejich DNA je to zakódováno silněji. Naopak mladí kluci se většinou „k dětem“ nechají ukecat/dotlačit, aby si udrželi partnerku a udělali jí radost.
Starší muži začnou děti skutečně chtít tehdy, když jim dojde, že tu nebudou věčně, tak aby tu po nich něco zbylo.
Zajímavé je, že když se dítě narodí, tak i ten mladý kluk, který se do toho nechal jen uvrtat, to svoje děcko bezmezně miluje a je z něj úžasný táta.
Příroda to prostě zařídila perfektně ![]()
Příspěvek upraven 16.07.20 v 22:01
Ahoj, omlouvám se za tuhle asi hloupou otázku, ale poslední dobou mi to strašně vrtá hlavou. Asi je to moji nezkušeností a nezralostí (mám 17 let), ale nějak mi nejde do hlavy, co vede lidi k tomu, aby si pořizovali dítě/děti? Proč některé ženy (a muži) podstupují takové “psi kusy” (nechci se nikoho dotknout prosím!), jen aby měli děťátko. Popr. Proč si lidé pořizují i druhé nebo další dítě, když už ti všechno vlastně prožili? Je to nějaký biologicky zákon, láska nebo co vlastně. Ptala jsem se svoji mamky a ta řekla, ze neví, takže prosím zkušenější ženy-matky o vysvětlení. Omlouvám se za anonym, ale je mi fakt trapně.