Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@david74 píše:
To se nedivím, že byste chtěla zastavit čas. Až vyroste, tak už roztomilý nebude a pravděpodobně se s Vámi neshodne vůbec na ničem a budete pro něj jen automatem na peníze, jinak by se u Vás dlouho neukázal a žil si podle svého.
A proto ho musíš včas strčit do reklamy na pribiňáka a udělat si automat na peníze z něj ![]()
Já nevím, někdy mě štvou, jsem po nich tlustší, jaksi neforemna (o prsou ani nemluvím), padám na hubu (co chodím do práce tak víc), nebaví mě dělat jim jídlo, prat špinavý fusekle, učit se s nima a říkám si, jak bude super až jim bude aspoň 15 (to mám ještě osm let) a budou snad už samostatní.
Ale když pak na ně koukám, tak je bezmezně miluju, obětovala bych pro ně život. On u většiny přijde takový ten vnitřní pocit, že dítě chceš. Člověk asi chce někoho mít i pro tu budoucnost, rodiče časem odejdou, když nebudeš mít děti, zůstaneš na světě sama. A to nechce nikdo, tedy skoro nikdo.
@Netopýr1 píše:
Já nevím, někdy mě štvou, jsem po nich tlustší, jaksi neforemna (o prsou ani nemluvím), padám na hubu (co chodím do práce tak víc), nebaví mě dělat jim jídlo, prat špinavý fusekle, učit se s nima a říkám si, jak bude super až jim bude aspoň 15 (to mám ještě osm let) a budou snad už samostatní.
Ale když pak na ně koukám, tak je bezmezně miluju, obětovala bych pro ně život. On u většiny přijde takový ten vnitřní pocit, že dítě chceš. Člověk asi chce někoho mít i pro tu budoucnost, rodiče časem odejdou, když nebudeš mít děti, zůstaneš na světě sama. A to nechce nikdo, tedy skoro nikdo.
Proč sama? Copak neexistují přátelé? A co partner, ten taky hned umře?
@david74 píše:
Ten dost často nevykydá tu myčku ![]()
@david74 ale jdi ty, pesimisto. Samozřejmě vždycky je riziko. Ale i s tím se musí počítat, když člověk chce mít děti. Jako třeba i s tím, že nemusí být 100% zdravé.
@Ba-stet píše:
Ten dost často nevykydá tu myčku
Tak to je ale Vaše chyba, když od partnera něco takového očekáváte a vybrala jste si partnera, který to nedělá či nesplňuje.
@david74 píše:
Mně například zbyla babička z tátovy strany a dědeček z maminčiny strany a nebýt děti, tak nemají nikoho, díky dětem mají vnoučata. Jak jsou staří, tak jsou rádi, že sotva dojdou někam na procházku a nákupy nebo jiné věci, návštěvy u doktorů, to všechno zařizují jejich děti, tedy moje rodiče
@andelka83 píše:
@david74 ale jdi ty, pesimisto. Samozřejmě vždycky je riziko. Ale i s tím se musí počítat, když člověk chce mít děti. Jako třeba i s tím, že nemusí být 100% zdravé.
Ano, ale riziko ze všech největší je opravdu to, že odrostlé dítě až na pár světlých okamžiků v životě nebude šťastné a bude si přát, aby se bývalo vůbec nenarodilo. Většina lidí je takových. Tak proč přidávat další nešťastné lidi?!
@Ba-stet píše:
Už se plazí, ale jen přenáší psí chlupy z jednoho kouta do druhého. Dnes se plazila u veterináře a nějaké nové chlupy domů ještě donesla
Musíš ji občas vyprášit z okna. ![]()
@david74 píše:
Tak to je ale Vaše chyba, když od partnera něco takového očekáváte a vybrala jste si partnera, který to nedělá či nesplňuje.
Poposedni si ![]()
@david74 píše:
Ty kráso, umíš si představit ty inzeráty? Prý přitažlivá usměvavá třicítka hledá muže, který má zaměstnání na dobu neurčitou, pravidelně vyklízí myčku, ponožky dává nesrolované do pračky a pokládá prkénko na hajzlíku. Značka: Vstříc společnému podzimu života!
Na účtu bylo relativně dost peněz, bylo potřeba je utratit a zajistit, aby tam minimálně dalších 18-20 let nebyl takovy zůstatek. Na to jsou děti super.
![]()
@david74 píše:
Ano, ale riziko ze všech největší je opravdu to, že odrostlé dítě až na pár světlých okamžiků v životě nebude šťastné a bude si přát, aby se bývalo vůbec nenarodilo. Většina lidí je takových. Tak proč přidávat další nešťastné lidi?!
Za celý svůj dospělý život jsem nepotkala ani jednoho člověka, který by říkal, že se nechtěl narodit. Co to je za kec. Asi máte psychické problémy, jestli máte takový pocit a to je na návštěvu psychologa.
@david74 píše:
To neni pravda. A Vas je mi lito, opravdu z duse
Ja jsem na svete moc rada a co vim, lide kolem me take.
@david74 píše:
Už to nehul prosím tě. Co to meleš za nesmysly? Jestli takové lidi znáš, máš v rodině nebo okolí, tak tě lituji. Ale většina lidí to takhle teda nemá.