Proč lidé chtějí děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
42381
16.7.20 21:59
@Ba-stet píše:
Co mi zbývá, že jo. A furt doufám, že se zmůžem ještě na jedno dítě, protože nejsem nelida, aby můj ubohý jedináček makal od úsvitu do soumraku (a ještě měl samý jedničky a cvičil na hudební nástroj!) :srdce:

I ty jedna, zapomněla jsi na hodiny baletu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
@Anonymní píše:
Ahoj, omlouvám se za tuhle asi hloupou otázku, ale poslední dobou mi to strašně vrtá hlavou. Asi je to moji nezkušeností a nezralostí (mám 17 let), ale nějak mi nejde do hlavy, co vede lidi k tomu, aby si pořizovali dítě/děti? Proč některé ženy (a muži) podstupují takové “psi kusy” (nechci se nikoho dotknout prosím!), jen aby měli děťátko. Popr. Proč si lidé pořizují i druhé nebo další dítě, když už ti všechno vlastně prožili? Je to nějaký biologicky zákon, láska nebo co vlastně. Ptala jsem se svoji mamky a ta řekla, ze neví, takže prosím zkušenější ženy-matky o vysvětlení. Omlouvám se za anonym, ale je mi fakt trapně.

Některé je nechtějí, ale souloží, tak k nim přijdou. Některé si přejí o někoho pečovat. Jiné chtějí, protože je to normální mít dítě, protože na to mají věk, protože se nudí, protože se jim nechce do práce. Ale hlavně dost žen děti prostě chce, mít dítě je krásná zkušenost v životě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122257

Až budeš mít dítě, pochopíš. Jsou to starosti, ale i radosti. A kdyby se tvoji rodiče nemilovali, nebyla by jsi ani ty. Když mi před třemi lety zemřela žena, byl jsem rád, že dcerku mám. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@Hermio píše: Říká se tomu, že ženský tikaji biologické hodiny. Prostě to nějak sama příroda zařídí aby je žena chtěla ty děti :mrgreen:
Ale vždyť jsou i ženy které děti nechtějí a nechybí jim to. Pak jsou jakoby narušené nebo nějak menecenne? (Fakt to nechci říct ve zlem, tak pardon jestli to tak vypadá)
  • Citovat
  • Upravit
18177
16.7.20 22:00
@Anonymní píše:
Tak to je legrační důvod! Ještě ze to není myšleno vážně. Ale myslím, ze je lepší zaplatit si služku, Vyjde to levněji a s dětmi je hromada práce :D

Nemám ráda cizí lidi u sebe doma :nevim: Ale vážně, tohle je prostě biologie. Jednou ráno se prostě probudíš a zjistíš, že by bylo fajn se rozmnožit. A čím víc si v sedmnácti myslíš, že děti nechceš, tím pravděpodobněji je mít budeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28752
16.7.20 22:01

Protože děti jsou krásné a roztomilé a příroda to tak vymyslela, aby po nich (minimálně) ženy toužily :lol: i když, obě moje děti se vyskytly neplánovaně, takže jsem po nich začala „toužit“ za pochodu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@Anonymní píše:
Ale vždyť jsou i ženy které děti nechtějí a nechybí jim to. Pak jsou jakoby narušené nebo nějak menecenne? (Fakt to nechci říct ve zlem, tak pardon jestli to tak vypadá)

Ne, jen jim nezacaly tikat biologicke hodiny. Mne take nezacaly, udelala jsem to rozhodnuti ciste na zaklade veku a abych nekdy nelitovala.

A uprimne, bylo to nejlepsi rozhodnuti meho zivota.

• Citovat
  • Upravit
3355
@Anonymní píše:
Ahoj, omlouvám se za tuhle asi hloupou otázku, ale poslední dobou mi to strašně vrtá hlavou. Asi je to moji nezkušeností a nezralostí (mám 17 let), ale nějak mi nejde do hlavy, co vede lidi k tomu, aby si pořizovali dítě/děti? Proč některé ženy (a muži) podstupují takové “psi kusy” (nechci se nikoho dotknout prosím!), jen aby měli děťátko. Popr. Proč si lidé pořizují i druhé nebo další dítě, když už ti všechno vlastně prožili? Je to nějaký biologicky zákon, láska nebo co vlastně. Ptala jsem se svoji mamky a ta řekla, ze neví, takže prosím zkušenější ženy-matky o vysvětlení. Omlouvám se za anonym, ale je mi fakt trapně.

Prostě to vás v sobě takto od přírody naprogramované… Je to hlavni funkce jedince (ať už člověka, zvířete, nebo třeba bakterie, rostliny…) rozmnozit se, předat geny dal… Proto se pořád všichni mnozí i když „děti“ přinášejí hodně starosti… Ale máš pravdu jsou určitě extrémy, které bych nepostoupila. Například nechápu lidi co mají 1 vlastní dítě a musi mít za každou cenu další i za cenu IVF…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18228
@Ba-stet píše:
Přesně! Třeba děti mé kamrádky vyklízejí myčku a chodí s tříďákem. Já to všechno musím dělat sama :cert:

Moje už umí nosit odpadky do koše a přinést mobil, heč 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933

Já měla teda první ve 32, v tvém věku jsem si říkala, že děti nikdy :-D nějak okolo 30 už mě to všechno přestávalo bavit, že to je prostě nuda, pořád to samý dokola a nic se neděje :-D cítila jsem prostě takovou prázdnotu a pořád mi něco chybělo, ne majetek, prostě něco, co jsem si sama nedokázala vysvětlit, jako bych prostě nebyla kompletní, i když jsem v tu dobu už měla manžela. Po narození dcery jsem ten pocit už nikdy v životě neměla a za 11,5 měsíce se mi narodil ještě syn, druhé dítě jsem chtěla hlavně kvůli dceři, aby měla sourozence, i když jsem nečekala, že to bude taky brzy. Před dětmi jsem si vůbec nevazila svého volného času :-D teď když mám chvíli, kdy jsem sama, tak si to strašně užívám, tu nudu, co jsem měla předtím už asi nikdy nezaziju a ani nevím, jestli mi to chybí nebo ne, ale jo někdy bych se chtěla nudit, dětem je teď 1 a 2 roky, takže je to fakt náročný. Každopádně kdybych děti neměla, asi by mě ta prázdnota pohltila a že mě by se stala zatrpklá nešťastná ženská.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
@Anonymní píše:
Tak to je legrační důvod! Ještě ze to není myšleno vážně. Ale myslím, ze je lepší zaplatit si služku, Vyjde to levněji a s dětmi je hromada práce :D

Tak nikdo te nenutí si deti pořizovat, tak si kup kočku nebo čokla, pac s tomhle přístupem s tebou zadny chlap nevydrzi. A služce se nerika sluzka, ale pani na uklid a kolem Prahy je sazba minimalne od 150 za hodinu čistá ruka…

• Citovat
  • Upravit
53518
16.7.20 22:02
@Anonymní píše:

Jsou. Nejsou ménecenné. Mají odvahu jít proti proudu. Lepší je nemít, než si je pořídit z povinnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
@Anonymní píše:

Otázka je, opravdu a jak dlouho jim to nechybí? Pár jich znám a čím jsou starší, tím víc na nich jde poznat, že kdyby mohly, rozhodly by se jinak. Já kvůli tomu ztratila i svoji letitou kamarádku. Nedokázala přenést přes srdce, že jsem najednou čekala dítě. Ona údajně nechtěla, ale vím, že pravda je někde trošku jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sahrazad1

Rekla bych, ze je to biologicke puzeni, v obdobi ovulace notna davka chemie, a po porodu, kdyz si k miminku prvne privonis, je hotovo :-) u nekoho to muze byt I kalkul, kdyz je partner extra trida. Ale jinak,…je to z lásky, hlavne k tomu druhemu.

• Citovat
  • Upravit
2330
16.7.20 22:03

Proč někteří dělají psí kusy a investují do umělého oplodnění miliony a riskují zdraví, to taky nedokážu pochopit. 8o Asi je to dost taková ta životní jistota, jakože v 6 jdeš do školy, v 18 odmaturuješ, pak máš chvili práci a najednou co se zbytkem života. Přece se vdáš a budes mít děti. :nevim: Možná taková ta další životní meta - potřeba vztah po určitých dobách posunovat dál a ty děti tě posunou do dost jiné sféry. Za mě asi nejnáročnější životní sféry. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová