Proč lidé chtějí děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
75701
16.7.20 22:24
@TeeRezi píše:
Achjo. A to 30ti letý taky nic moc to se zase musí převychovat. Nemáme to lehký :D:D

Můj motorovkou porcuje a následně štípe kůrovcový dřevo, šmejdí po pozemcích se sekačkou a opravuje mamince auto! :pankac: :dance:
Chce to nepodcenit ranný výcvik, jídlo jenom za výkon. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
16.7.20 22:25
@Anonymní píše:
Pardon, ale mě na dětech nic roztomileho nepřijde. Ani krásného. Třeba se to časem změní

Já třeba na mimina vůbec nejsem. Říkala jsem si, že první tři roky nějak přežiju. Ale víš, co: Moje mimino fakt rozkošný je :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@Hanka1 píše:
Tak nikdo te nenutí si deti pořizovat, tak si kup kočku nebo čokla, pac s tomhle přístupem s tebou zadny chlap nevydrzi. A služce se nerika sluzka, ale pani na uklid a kolem Prahy je sazba minimalne od 150 za hodinu čistá ruka…
to byla nadsázka. Připadalo mi to jako absurdní, reagovala jsem na něco co také nebylo myšleno vážně. Jinak asi o tom psovi/kočce zauvazuju, jistě to bude lepší jak někteří chlapi
  • Citovat
  • Upravit
32902

Mně to přijde přirozený vývoj. A důvodů je spousta. Od toho, že člověku prostě začnou bít biologické hodiny a začne po dítěti toužit, přes touhu pokračovat v rodě, přes to, že chce mít plod lásky s člověkem, kterého miluje..
Já jsem brala jako logické a přirozené, že chci mít děti. Manžel taky chtěl. Tak když jsem odpromovala, nechali jsme tomu volný průběh. Zadařilo se hned. Nečekala jsem to. :oops: Ani jsme si to nestihli pořádně promyslet. Druhé dítě bylo důsledkem euforie po ( zdánlivě) překonané vztahové krizi. Taky se zadařilo hned. Nečekala jsem to. :oops:
S novým partnerem jsme otázku společného dítěte nechali otevřenou. Až došlo k rozhodnutí, že ano. Buď teď nebo už vůbec. Zadařilo se hned. Nečekala jsem to. :oops: Těhotenství nakonec nevyšlo, ale hodně nás posunulo. Po 3 měsících jsme to zkusili znovu. Zadařilo se hned. Nečekala jsem to :oops: ale až toto poslední těhotenství bylo opravdu plánované a vymodlene, a za zvuku tikajicich biologických hodin, bylo mi 35.
Můj starší bratr děti nemá. S manželkou jsou 25 let, žijí si pěkně. My máme méně peněz, méně klidu, méně času na sebe, více starostí, stresu..ale neměnila bych. Jsem ráda, že děti mám. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28806
16.7.20 22:26
@Anonymní píše:
Pardon, ale mě na dětech nic roztomileho nepřijde. Ani krásného. Třeba se to časem změní

V tvém věku jsem si z donucení pochovala malou sestřenici a pak se k dětem na skoro deset let ani nepřiblížila :lol: a roztomilé mi začly připadat v těhotenství s druhým dítětem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

A jestli jsem urazila nějakou paní na úklid, tak se omlouvám

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
@Anonymní píše:

Mne na tech cizich taky ne :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
75701
16.7.20 22:27
@Ba-stet píše:
Co mi zbývá, že jo. A furt doufám, že se zmůžem ještě na jedno dítě, protože nejsem nelida, aby můj ubohý jedináček makal od úsvitu do soumraku (a ještě měl samý jedničky a cvičil na hudební nástroj!) :srdce:

A vydělával v reklamě na pribiňáka! :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32902
16.7.20 22:29
@Anonymní píše:

Je velká pravděpodobnost že změní. Třeba za 10 let. Mně v tvém věku děti vůbec nic neříkaly. Když se kamarád v 22 stal otcem, nebylo mi to vůbec blízké. Ale moje děti byly rozkošné všechny. Nejmladšímu je rok a půl a nejradši bych zastavila čas. Je úžasný, šikovný, krásný, k pomuchlovani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
16.7.20 22:29

Všichni píšou, jak je to krásné a všechno, ale zapomíná se na odvrácenou stranu.
Je nespočet případů, kdy děti se fakt nedaly zkrotit a začaly se stýkat se špatnou partou, fetovat, krást, byly ultralíné apod. Jasně, teď mají dětičky 8 let apod., takže musí poslouchat, ale za dveřmi je puberta a jak budou dospělé, tak už své rodiče můžou „vyfakovat“ úplně :cert:. Tolikrát jsou děti na rodiče naštvané a nebo je přímo nenávidí, že s nimi do konce života nepromluví.
Případně se snadno může stát, že pro ně budete jen automat na peníze a nebo že už se budou těšit, až konečně po vás začnou dědit.

To samozřejmě nemluvím o životě jako takovém, který se s nikým nemazlí a většina lidí je nešťastných, tak proč chcete na svět přivést dalšího člověka, který bude pravděpodobně nešťastný? Ho se nikdo neptá, jestli se chce narodit a to je obrovská sobeckost rodičů, že si pořídí dítě pro svoji radost/chlubení se/omylem/cokoliv a přitom dítě si celý život bude přát, aby se bývalo nikdy nenarodilo!

Příspěvek upraven 16.07.20 v 22:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
16.7.20 22:30

Najdeš si kluka, chodis s ním a jsi nesmírně šťastná jen s ním, za par roku pomine ta pocatecni zamilovanost, ale stále jste spolu a víš, že to měnit nechceš, vezmete se, bydlíte společně, jsi moc šťastná a po čase si pořídíte miminko, protože chcete posunout vztah dál a stanete se rodinou. V tu dobu budeš nejšťastnější. :srdce:

Já bych neměnila, i když někdy si zavzpomínat, jak jsme si za svobodná užívali, ale teď už by nás to nebavilo, už bysme věděli, že k nám někdo chybí do party.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
16.7.20 22:31

Příspěvek upraven 16.07.20 v 22:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
@sirikit píše:
A vydělával v reklamě na pribiňáka! :pankac: :pankac:

Zas aby nebyla moc nafrněná :think: Že je jako hvězda a na tu myčku už nehrábne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
@andelka83 píše:
Je velká pravděpodobnost že změní. Třeba za 10 let. Mně v tvém věku děti vůbec nic neříkaly. Když se kamarád v 22 stal otcem, nebylo mi to vůbec blízké. Ale moje děti byly rozkošné všechny. Nejmladšímu je rok a půl a nejradši bych zastavila čas. Je úžasný, šikovný, krásný, k pomuchlovani.

To se nedivím, že byste chtěla zastavit čas. Až vyroste, tak už roztomilý nebude a pravděpodobně se s Vámi neshodne vůbec na ničem a budete pro něj jen automatem na peníze, jinak by se u Vás dlouho neukázal a žil si podle svého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
@Anonymní píše:
Mne na tech cizich taky ne :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Mně zas přijdou roztomilé cizí a moje ne :-D protože ty cizí vidím vždycky jen na chvíli a většinou jsou na tu chvíli hodné, takže se nevztekaji, neječí a neřvou :-D kdežto u nás je to na každodenním pořádku a z celého dne je jen pár minut, kdy je klid :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová