Proč lidé chtějí děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
PaníKadrnožková
17.7.20 09:27

@david74 co se ti stalo? Hele, znala jsem cloveka, co zpusobil škodu. Svou blbosti. Nejdriv to bylo 120mega, pak 80, pak 40 a nakonec se zjistilo, ze nicit zivot cglapa pred duchodem nikomu satisfakci neprinese a vsuchni ustoupili od vymahani. Bylo mi ho lito, 2 roky sileneho stresu, podminka. Ale pak uz mel klid. Pruser se vzdycky muze stát. Je potreba se co nejlepe zabezpecit a pak se poohlidnout po lidech, co se me zastanou!!!

• Citovat
  • Upravit
327
17.7.20 09:28
@Ba-stet píše:
Tak to jsou ještě větší sobci nez my - bohatci s iphonama. Misto aby se obetovali a ušetřili deti neradostného života, delaj si je, aby na ne makaly :think:

V tom je teda obří rozdíl, kriste pana. To snad není možné, že toto někdo nepochopí.
Prostě je rozdíl dělat cokoliv od drancování přírodních zdrojů po plození dětí, když jde o přežití a když jde o životní styl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
17.7.20 09:29
@stinga píše:
hm, tak ani v takovém případě bych si nehodila mašli, splácela by jsem, pokud by to šlo - a naše společnost je tak benevolentní, že časem by přišlo určitě nějaké oddlužení

Splácet by nešlo a přišla bys o vše. O dům/byt, o všechny peníze a dělala bys celý život jen na splácení, abys sama živořila jako bezdomovec s pár tisíci měsíčně? Asi se nedokážeš do té situace vžít, sorry…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32917
17.7.20 09:29
@david74 píše:
Vy se možná ráda perete a soupeříte s ostatními, abyste se Vy měla lépe než oni. Ale mnohým tento styl života přijde hrozný a nechtějí na takovém zlém světě žít. Bohužel musí, protože pud sebezáchovy nedokáží potlačit a jeho rodiče se na nic neptali…

Ale to jsi mě špatně pochopil. S komplikacemi, s těžkými obdobími, s náročnými situacemi se člověk musí poprat. Jsi vedle jak ta jedle se svou interpretací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
17.7.20 09:30
@david74 píše:
Představ si, že něco poděláš a neřešme teď co. A najednou jsi dlužníkem třeba 10ti milionů. Budeš naštvaná na celou společnost, že kvůli takové blbině, ač v konečném důsledku vážné, Tě tak trestá. A nakonec si asi hodíš, protože pro člověka je takový dluh nesplatitelný a pro mnohé i představa osobního bankrotu je na provaz.

Na takovou blbinu nevěřím. Změň jmena a mista a popiš, co se stalo. Kdyz nebudeš lhat, nejspis se ukáže, že malá blbina byla systematicky zvetšovana, az se vymkla kontrole.

Edit: Jedinou výjimku tvoří ti dva chudáci, co si tenkrát otevřeli okno na té poště, co ji pak vyloupili. Kdyby udelali veřejnou sbirku, tem bych přispěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18231
17.7.20 09:31
@david74 píše:
Představ si, že něco poděláš a neřešme teď co. A najednou jsi dlužníkem třeba 10ti milionů. Budeš naštvaná na celou společnost, že kvůli takové blbině, ač v konečném důsledku vážné, Tě tak trestá. A nakonec si asi hodíš, protože pro člověka je takový dluh nesplatitelný a pro mnohé i představa osobního bankrotu je na provaz.

Abys dlužil tuhle částku, musíš něco hodně podělat. Ve skutečnosti jsou lidi s takovýma dluhama vysmátý. Buď věří a makají na tom, aby se dostali do plusu ve stejně částce nebo už je to pro ně tak nereálné splatit, že si s tím přestanou dělat hlavu. A co poděláš je dost zásadní. Jo, kraviny mohou vést k mnohamiliónovým dluhům, v praxi jsem to viděla opakovaně. Ale vždycky tam byl aktivní vliv dlužníka. Chyby opakoval, neřešil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32917
17.7.20 09:32

Holky, to není možný aby byl někdo takhle absurdní. To musí být troll. :roll: Dělá se blbý a nechápavý, aby člověka naštval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
17.7.20 09:35
@andelka83 píše:
Holky, to není možný aby byl někdo takhle absurdní. To musí být troll. :roll: Dělá se blbý a nechápavý, aby člověka naštval.

Ja si počkám na tu desetimilionovou blbinu a končím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
17.7.20 09:42
@robínek píše:
A to jako ráno vstaneš a nemyslíš na to, jak blbě to mají v Dubaji zařízené? :think:

Jsem to ale sobec co :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
17.7.20 09:43
@david74 píše:
Nemám rád lidi, co argumentují vždycky do „ad absurdum“. Je milion lidí, kteří jsou uvědomělí, co se s planetou děje a nejsou to cvoci, fakt ne. Jsou to třeba perfektní fotografové a tak se snaží třeba alespoň dělat osvětu mezi lidmi krásnými fotografiemi z přírody s tím, co se jí kvůli lidem děje.
Zkrátka ne, nejsem šílenec, ani blázen a o práci nemám nouzi. Jen zkrátka vím, že lidé zase tak šťastní není. Pořád mi nikdo nedefinoval to štěstí, co má jako jedince každý den naplňovat. Naopak je snadné najít milion důvodů, proč je žít na ho*no. Jedním slovem protože stres.

Tak ten můj příklad taky nebyl vždy 40letý lúzr, že jo. Kdysi taky pracoval a něl přítelkyni. Jen se odmítl. léčit a je tam, kde je. Najít milion důvodů proč je něco na pikaču a otravovat ostatní svým skuhráním je asi snazší než hnout zadkem a něco dělat. Já dneska asi neumyju nádobí, strašně mě totiž rozhodila představa, že někdo za nevrácenou knížku do knihovny po 10 letech přijde o barák v exekuci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
17.7.20 09:45
@david74 píše:
Splácet by nešlo a přišla bys o vše. O dům/byt, o všechny peníze a dělala bys celý život jen na splácení, abys sama živořila jako bezdomovec s pár tisíci měsíčně? Asi se nedokážeš do té situace vžít, sorry…

A tys to osobne zazil? A myslis, ze lidem bude lip, kdyz se kazdy den vzbudi s tim, ze se jim v zivote neco pos.ere? :lol: abys udelal takovej pruse. r, tak to neni jen drobna chyba z nepozornosti, tomu neverim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
17.7.20 09:50
@Kukacka123 píše:
A tys to osobne zazil? A myslis, ze lidem bude lip, kdyz se kazdy den vzbudi s tim, ze se jim v zivote neco pos.ere? :lol: abys udelal takovej pruse. r, tak to neni jen drobna chyba z nepozornosti, tomu neverim.

Hele, fakt muze byt. Pokud jako zamestnankyne nedodrzis protipozarni predpisy a zpusobis pozar, tak odpovidas do 4,5 nasobku. Pokud totez udelas jako ičař, jedeš plnou palbu. a je to stejne ‚jednoduchy‘ jako zpusobit dopravbi nehodu

• Citovat
  • Upravit
7712
17.7.20 09:54
@PaníKadrnožková píše:
Hele, fakt muze byt. Pokud jako zamestnankyne nedodrzis protipozarni predpisy a zpusobis pozar, tak odpovidas do 4,5 nasobku. Pokud totez udelas jako ičař, jedeš plnou palbu. a je to stejne ‚jednoduchy‘ jako zpusobit dopravbi nehodu

Ale to neni drobna nepozornost - zpusobit pozar :nevim: dopravni nehoda - dejme nejaky infarkt, ale jinak je to velka chyba dotycneho, ale ne drobna nepozornost. A hlavne - kolika lidem se to v zivote stane. Dejme, ze ano, stat se muze samozrejme. Ale kvuli tomu budu od zacatku na svet nas.rana a pocitat s tim nejhorsim, neporidim si deti? :lol: ted to nemyslim nejak spatne…jen nechapu postoj takovych lidi.

Příspěvek upraven 17.07.20 v 09:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32917
17.7.20 09:56

Může se stát cokoliv nepříjemného, tragického. Ale tvrdit kvůli tomu, že je lepší vůbec nežít a nemít děti, je fakt trochu moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3734
17.7.20 10:51
@Anonymní píše:
Ahoj, omlouvám se za tuhle asi hloupou otázku, ale poslední dobou mi to strašně vrtá hlavou. Asi je to moji nezkušeností a nezralostí (mám 17 let), ale nějak mi nejde do hlavy, co vede lidi k tomu, aby si pořizovali dítě/děti? Proč některé ženy (a muži) podstupují takové “psi kusy” (nechci se nikoho dotknout prosím!), jen aby měli děťátko. Popr. Proč si lidé pořizují i druhé nebo další dítě, když už ti všechno vlastně prožili? Je to nějaký biologicky zákon, láska nebo co vlastně. Ptala jsem se svoji mamky a ta řekla, ze neví, takže prosím zkušenější ženy-matky o vysvětlení. Omlouvám se za anonym, ale je mi fakt trapně.

Já to taky nechápu. Mě nic nenutí mít děti. Vím že kdyby takhle uvažoval každý tak vymřeme, ale to je mi tak nějak jedno. Je plno lidí co mají plno dětí a je jich víc než těch co děti nemají. V životě mi nic nechybí a mám všechno. Jestli se to někdy změní a budu chtít dítě? Nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová