Proč lidé darují/ prodávají špinavé věci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1866
9.5.22 13:41

Já dávám aviváž až od jednoho roku, trošku Lenoru Sensitive. Ostatně ten používáme i my ostatní. Ještě k těm flekům - jsem teprve až s dětmi zjistila, kolik fleků je nevypratelných. Naposledy tepláky od písku. To jako pračka na 40 stupňů nezvládne ani tohle? Bych ještě chápala fleky od trávy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
9.5.22 13:43
@Lama Lama píše:
Stejně tak, některé věci mi leží doma několik let, vyprané. Někdy to může být znát, pokud prodám, vyperu znova. Flekaté neprodávám. Darované beru více- ber nebo nech být, nikomu to nenutím - je u nás na návštěvě známá, postěžuje si, že jí kámoš vozí 2× týdně holku z kroužku, potřebuje autosedačku - tak skočím do garáže, nabídnu tu po našich dětem - fleky na ní jsou. Mohla odmítnout.

Takže to vlastně je tak, že když se věci jakože darují, tak se na to všeobecně tolik nehledí?

Jinakať ot proboha teď nevypadá, že jsem očekávala čerstvě vyprané vyvoněné oblečení, ježiš, to fakt ne.. Měla jsem spíš na mysli poblitou autosedačku nebo plínky a body s flekama od hoven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
9.5.22 13:43
@Narysa píše:
Já dávám aviváž až od jednoho roku, trošku Lenoru Sensitive. Ostatně ten používáme i my ostatní. Ještě k těm flekům - jsem teprve až s dětmi zjistila, kolik fleků je nevypratelných. Naposledy tepláky od písku. To jako pračka na 40 stupňů nezvládne ani tohle? Bych ještě chápala fleky od trávy…

Na 40 u dětí je žalostně málo, pokud to tam tedy nedáš téměř okamžitě po ušpinění a ideálně s předpírkou. Já peru vše dětské na 60 a stejně některá špína (tráva na kolenou nebo zaschlý flek od červené řepy) jentak nepustí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
9.5.22 13:44
@Narysa píše:
Třeba se o něj dotyčný přerazil, když šel s talířem ke gauči :lol: Horší varianta je, že šel cvičit hned po jídle a neustál to :mrgreen:

Dost děsivá představa :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
9.5.22 13:46

Vše co jsem dostala bylo čisté výprane voňavé hodně z toho úplně nové nebo jako nové něco tedy s fleky od jídla ( nevypratelne a zaprane ale toho bylo minimum)

Co se týče bazarovych věci kupují pouze věci nové s výsackou pripadne nové bez vysacky… pripadne jednou, dvakrát vzaté takže žádné opotřebení vidět není.

Příspěvek upraven 09.05.22 v 13:46

• Citovat
  • Upravit
4072
9.5.22 13:46

A nelezelo to někomu dlouho uskladnene? Ja odkladam detske veci az vyprane, ale kdyz jsem to po pár mesicich tahala, abych je dala zname, na spouste vecech vystouply ruzne skvrnky, pritom vim, ze jsem je ukladala ciste :nevim:
Stalo se mi, ze jsem dostala obleceni i s flekama od jidla, ale vzdy me na to predavajici upozornila a nevidím teda duvod nedat pulrocnimu miminu na jidlo takove body, aspon jsem nechytala hystericke zachvaty, aby se nedejboze nepokecal. Ale ja teda vypranej flek od presnidavky nepovazuju za „spinu“, takže mne to nikdy nevadilo a fleky od stolice jsem teda nikdy na oblečení nedostala :lol: to je pravda, ze to by i u me letelo do koše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
9.5.22 13:49
@Maminanamatersky píše:
Mě taky nedávno zarazil inzerát na podložku do kočárku. Zrovna jsem ji sháněla a klidně bych ji koupila z druhé ruky, ale když v inzerátu stálo,,je jí potřeba vyprat", tak mě přešla chuť. Samozřejmě bych si ji doma po cizích lidech přeprala, ale neměla jsem chuť kupovat něco špinavého :roll:

Jasný no, a když už to stálo v tom inzerátu, tak to asi musela být chuťovka. Jinak kdyby v inzerátu stálo prodám poblitou autosedačku, taky bych si ji nekoupila. Jenže tam inzerovali téměř nepoužívanou zánovní ve výborném stavu :mrgreen: a jak nemám žádné zkušenosti s věcmi z druhé ruky, tak mě ten výborný stav dost zarazil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12640
9.5.22 13:51

Hanba by mě fackovala posílat dál někomu něco špinavého. Jako kupující jsem měla poměrně bohaté zkušenosti, kdy mi dorazily hnusný flekatý věci a prodávající samozřejmě milion výmluv včetně té, že má frmol s dětma a proto ty fleky neviděla. :D
Ale jednou se mi stala věc, kterou doteď nechápu. Prodávala jsem po dvojčatech lehátka paní, která si už ode mě něco kupovala předtím. No a ještě jsem ty lehátka před setkáním omývala, právě proto, že sama úplně nesnáším kupovat špinavý věci, m tak aby tam náhodou nebyl pidiflíček. No a ona už nějak v té chvíli blbě čuměla, přitom byly nepoškozený, umytý, naprosto v pořádku. A pak úplně přerušila kontakt, tenkrát jsem něco řešila i s její sestrou, která ode mě občas brala právě pro tu paní oblečení, tak ta sestra si mě taky vymazala. Doteď je mi záhada, co jsem provedla, když jsem to ještě doma píglovala a 10× kontrolovala, zda je vše ok. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3121
9.5.22 13:52

Po miminku a batoleti je hodně věcí flekatých i po 2× vyprání na 95°C a pokusech o odstranění fleků.

Ony to ty maminky viděly při vzniku „fleku“, tak už se jim to zdá v pohodě. To asi pochopíš až budeš mít vlastní dítě. Budeš řešit materiál, pohodlnost při nošení a snadnost při oblékání. Sem tam flíček už ‚neuvidíš‘.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3087
9.5.22 13:53

Já dostala od vzdálené rodiny! taky stoleté, špinavé, ožmolkované a navíc plesnivé hadry :poblion: Nechápu, že když už se člověk nabídne, že nějaké oblečení má a půjčí, že to alespoň nezkontroluje. Tak jsem poděkovala, vše vyprala a za čas vrátila. :roll: Já po svých dvou dětech schovávala úplně vše. Teď to při třetím třídím. To s flekem, dírou vyhazuji. Zbytek vyprané dávám kamarádce. Než něco prodám, tak vždy vyperu, zkontroluji.
Bych se propadla hanbou někomu cizímu poslat něco špinavého :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
9.5.22 13:54

Taky proto věci po malé moc nedávám dál.. protože je to nepoužitelný… Flekatý atd. A taky proto hodně kupuju na vintedu…nová mikina za 700 z Alpine pro uz má na sobě fleky asi z pampelišky nevypadá že by to někdy pustilo krom fleku po fixe co si nechala otevřenou v kapse… :roll:

Příspěvek upraven 09.05.22 v 13:55

• Citovat
  • Upravit
2349
9.5.22 13:54
@Villanelle píše:
A nelezelo to někomu dlouho uskladnene? Ja odkladam detske veci az vyprane, ale kdyz jsem to po pár mesicich tahala, abych je dala zname, na spouste vecech vystouply ruzne skvrnky, pritom vim, ze jsem je ukladala ciste :nevim:
Stalo se mi, ze jsem dostala obleceni i s flekama od jidla, ale vzdy me na to predavajici upozornila a nevidím teda duvod nedat pulrocnimu miminu na jidlo takove body, aspon jsem nechytala hystericke zachvaty, aby se nedejboze nepokecal. Ale ja teda vypranej flek od presnidavky nepovazuju za „spinu“, takže mne to nikdy nevadilo a fleky od stolice jsem teda nikdy na oblečení nedostala :lol: to je pravda, ze to by i u me letelo do koše.

Jasně, že leželo. A já jsem ani nečekala nové nebo vyloženě čerstvě vyprané, to fakt ne. Ale je fakt, že oblečení po jednom dítěti jsem nečekala ve stavu, kdy netuším, jaká byla původní barva onoho kusu :mrgreen:

Ale taky jiná věc je, že čekám první miminko a ještě ve stavu, kdy mi na tom záleží, abych měla bílý plíny a čistý věci. Plus mám trochu problém s praním obecně, že to musí bejt perfektní, jinak vyhazuju :nevim: Je dost pravděpodobný, že po pár měsících soužití s miminem mě nějaký zapraný flek už nerozhodí a nebudu to tolik prožívat 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31197
9.5.22 13:56

Ja vyrazuji a davam dal vyprane pradlo, ale pred predanim uz to neperu, i kdyz to nekde lezi pul roku. Boty teda davam spinave :oops: (ale davam minimalne, deti to zvladaji vesmes dotrhat samy), k tomu se klidne priznam, ja totiz jsem na boty lempl a myju je jen v ohrozeni zivota. Vetsinou cekam, az to opada samo :mrgreen:. Pokud jsem prodavala sedacku, postylku, tak jsem to omyla, oprala. Jednu sedacku jsem davala zname a te jsem se rovnou ptala, jestli ji neva, ze si to vypere sama. Od zeny jednoho kamarada dostavam evidentne nevyprane pradlo, ale co, je to zadarmo :nevim:, vyperu si to sama. Pokud bych to mela platit, asi bych se ohradila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30323
9.5.22 13:59

@Pruhovaný_mýval já teda oblečení skladuji samozřejmě vyprané, ale pokud to pak třeba přebírám za pár měsíců, už to znova neperu. Pokud to někomu daruji, neřeším ani malé flíčky - na zahradu dobré a já takové věci taky klidně dětem dám na dotrhání. Když jsme nabízeli gauč, nebyl viditelně špinavý (něco vykydnutého atd.) ale nečistila jsem ho extra. Za prvé si ho určitě dotyčný ihned vyčistí, aby ho měl v pořádku a za druhé, když ho nakonec neprodám, tak fakt nemám potřebu dávat vyčištěný gauč na skládku. Stejně tak se ke mě dostalo pár takových věcí a pokud je to zdarma nebo za pár korun, stav neřeším a dočistím si sama, stejně bych to vše prala a čistila, i kdyby to vypadalo vypraně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81482
9.5.22 14:00
@Pruhovaný_mýval píše:
Takže to vlastně je tak, že když se věci jakože darují, tak se na to všeobecně tolik nehledí?Jinakať ot proboha teď nevypadá, že jsem očekávala čerstvě vyprané vyvoněné oblečení, ježiš, to fakt ne.. Měla jsem spíš na mysli poblitou autosedačku nebo plínky a body s flekama od hoven.

Ano, i já to beru tak, že darovanému koni na zuby nehled, bud to odmítnu nebo vyhodim. Dyt je to fuk. Rozhodně nečekám, že někdo bude kvuli mě čistit autosedačku, vyměnovat píchlou duši na kole, zašívat díru na fusaku, vyměnovat přetrhané tkaničky u bot, čistit starý gauč, určený na chalupu. Prostě to beru tak, že on by to vyhodil, nechce s tím mít sr. aní a je to můj bussines to dát do latě, investovat do renovace peníze, čas a síly, dle svého uvážení. Samozřejmě poblitý, nevypraný oblečení, boty obalený bahnem jsou druhý extrém. Zásadní je toho člověka pravdivě předem infomovat o stavu dané věci - hele, dám ti starej gauč, je funkční, ale flekatý, jestli si ho necháš vyčistit, necháš tak, jak je nebo na to pořídíš nový potah - to už nechám na tobě. Ber, nebo nech být, jestli ti přijde hnusnej, řekni to, neurazim se, dám to na skládku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová