Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Pruhovaný_mýval píše:
Jo vidíš, díky, a to je právě to, co mě zajímalo. Já totiž tyhle věci dělám, když něco prodávám nebo dávám. Boty meju a dezinfikuju, oblečení dávám vyprané a vyžehlené, čalounění na křeslo jsem taky pucovala, když jsem ho dávala dál. Takže proto pro ě bylo nepochopitelný, že to někdo nedělá. Ale takhle, vidím, že se to třeba běžně nedělá. Já doteď v podstatě nic z druhý ruky neměla
Myslím si, že očekáváný stav je faktorem ceny, kterou za to chceš. Když to prodáváš ve stavu „skoro nové“ třeba za 3/4 tržní ceny, tak to musí být velmi dobře vyčištěné. Když dáváš za čokoládu… proveď údržbu v ceně čokolády.
@Lama Lama píše:
A co kdyby někdo stál o oblečení nebo věci, které v top stavu prostě nejsou?
to je přesně púrobkém fukčních věcí, kůže, membrána, duté vlákno - lidi všechno perou jak o život aby to prodali hlavně hezké a přitom k ničemu.
bohužel leckdo hodí do pračky před prodejem i pohorky, ty se pak na prvním výletě rozloží na prvočinitele.
@ugluk píše:
Ale jinak jsem tak nějak na obou stranách bariérySnažila jsem se udat kočár s tím, že je to dobrý kočár v dobrém stavu, ale nemám energii to drhnout… jenomže pak jsem se rozhodla ho věnovat ukrajinským uprchlíkům a to mi bylo fakt blbé se zabahněnýma kolama, takže jsem ho komplet odstrojila, potahy vyprala, mýdlovou vodou vycídila… a věnovala
to je trošku jiná situace, když daruješ v čechúm, tak ti lidé obvykle nejsou v úplné existenciální nouzi a mají prostředky si to vycídit.
Prodávám jen čisté věci bez vad. Když někomu něco dám zadarmo tak rovnou říkám ať si z toho vybere co chce a zbytek ať vyhodí.
Ne nikdy bych nikomu nedala spinave a derave věci. I zadarmo dávám jen pěkné, málo obnošené obleceni, co je seprane nebo má nejaky nevypratelny flek, letí do kontejneru.
@Alušáček píše:
Ne nikdy bych nikomu nedala spinave a derave věci. I zadarmo dávám jen pěkné, málo obnošené obleceni, co je seprane nebo má nejaky nevypratelny flek, letí do kontejneru.
A přijde ti nějak zavrzenihodny, když to někdo má jinak a nabídne to zadarmo někomu jinému? ![]()
@Lama Lama píše:
A přijde ti nějak zavrzenihodny, když to někdo má jinak a nabídne to zadarmo někomu jinému?
Tak mě kdyby někdo nabídl, derave, zaprane, nebo dokonce špinave věci, tak si to nevezmu ani zadarmo. Tudíž ani já nic takového nikomu nenabízím. Samozřejmě zavrzenihodne mi to nepřijde, každého věc co na sebe, nebo svoje děti navlíkne.
@Lama Lama píše:
A co kdyby někdo stál o oblečení nebo věci, které v top stavu prostě nejsou?
Ja nabizim jen v top stavu a za par korun. Nevim, ktera maminka by si kupovala osoupane obleceni.
Ty ano?
@Mgree píše:
Ja nabizim jen v top stavu a za par korun. Nevim, ktera maminka by si kupovala osoupane obleceni.Ty ano?
Na to se těším nikdo neptal.
Ano, kupují i věci, které v top stavu nejsou, záleží, pro jaký účel je potrebuji. Důležité je, aby tomu odpovídala cena. Ale já tu mluvím především o věcech darovanych, tedy s nulovou hodnotou pro mne, tomu odpovídá i stav
@Lama Lama píše:
Na to se těším nikdo neptal.
Ano, kupují i věci, které v top stavu nejsou, záleží, pro jaký účel je potrebuji. Důležité je, aby tomu odpovídala cena. Ale já tu mluvím především o věcech darovanych, tedy s nulovou hodnotou pro mne, tomu odpovídá i stav
Mě třeba nebaví se probírat starýma hadrama z kterých bych využila 1 kus z 20 a následně bych měla ještě praci s vyhazováním toho co nechci. Takze opravdu nechci ani zadarmo pytle sepraneho flekateho oblečení.
Takto, sama prodávám funkční zimní oblečení nevyprane, do inzerátu to píší, ve zprávách se lidi ptám, zda chtějí věc vyprat. Věc je viditelně čistá, jen není čerstvé vyprana. Každým vypranim se vlastnosti membrány shorsuji. Bodaso s fleky prodávám jen Lindex, kde se snažím flek všemožně odstranit a do inzerátu ho pořádně nafotim. Kupodivu prodám vždy vše.
@Alušáček píše:
Mě třeba nebaví se probírat starýma hadrama z kterých bych využila 1 kus z 20 a následně bych měla ještě praci s vyhazováním toho co nechci. Takze opravdu nechci ani zadarmo pytle sepraneho flekateho oblečení.
Vy furt nechápete nebo spíš nechcete pochopit můj dotaz… To, že ty o to nestojíš a rozumím tomu. Ale dokážeš připustit, že svět je barevnej, lidi různí a někdo to třeba zadarmo na donošení ocení a tím pádem není nic špatného to nabídnout? Já bych třeba nekoupila nošené boty, bojím se lektroniky z druhé ruky, kola kupuji nová… Ale přeci já nejsem jediná na světe, nemám svět zůžený na svůj jediný pohled, takže mi nic nezaráží na tom, že to někdo nabízí a je fajn, že si to svého kupce najde.
@Lama Lama
Např. já
![]()
Fakt nemám problém přijmout věc s flíčkem, dokonce ani se zašitou dírkou - na donošení dobré. Teď u staršího syna (9 let) dokonce zvažuju, že se poptám v nějakých skupinách, jestli se někdo nebude takových věcí zbavovat - zejména tepláky a trika, nejen že z toho nějak rychle roste, ale taky proto, že se to u nás stává „spotřebním zbožím“ a kupovat mu každý týden nové, protože to o něco někde roztrhl (se slovy hups, stalo se..) bych se fakt nedoplatila
![]()
A za další - ono mít miminko za všech okolností jak ze žurnálu je sice krásná představa, ale nepraktická a hlavně absolutně neslučitelná s běžným režimem. A přesně, přijdou příkrmy a to je pak fleků ráj ![]()
Já jsem dokonce neměla problém obě své děti „navléct“ na doma do oblečků po mě
Kdo je u nás doma viděl? já a manžel
V zimě i ven na procházky ty domácí oblečky měli, stejně byli zamuchlané v overalech (ty byly teda hezké) a fusaku… Pravda, pro „hezké“ foto do rodinného alba jsem je musela převlékat, ale nijak mi to nevadilo ![]()
Nicméně, mám ještě doma miminkovské oblečení, které „čeká“ na svůj osud a díky této diskusi silně přemýšlím, že to prostě švihnu do kontejneru, než pak řešit, co za hnusy jsem to poslala dál. Jako samozřejmě, některé věci jsou fakt hodně nošené, skvrny a jiné fleky se jim nevyhnuli, ale z mého hlediska stále svůj účel splní.. ![]()
@werajsik píše:
@Lama Lama
Např. já![]()
Fakt nemám problém přijmout věc s flíčkem, dokonce ani se zašitou dírkou - na donošení dobré. Teď u staršího syna (9 let) dokonce zvažuju, že se poptám v nějakých skupinách, jestli se někdo nebude takových věcí zbavovat - zejména tepláky a trika, nejen že z toho nějak rychle roste, ale taky proto, že se to u nás stává „spotřebním zbožím“ a kupovat mu každý týden nové, protože to o něco někde roztrhl (se slovy hups, stalo se..) bych se fakt nedoplatila![]()
A za další - ono mít miminko za všech okolností jak ze žurnálu je sice krásná představa, ale nepraktická a hlavně absolutně neslučitelná s běžným režimem. A přesně, přijdou příkrmy a to je pak fleků ráj![]()
Já jsem dokonce neměla problém obě své děti „navléct“ na doma do oblečků po mě
Nicméně, mám ještě doma miminkovské oblečení, které „čeká“ na svůj osud a díky této diskusi silně přemýšlím, že to prostě švihnu do kontejneru, než pak řešit, co za hnusy jsem to poslala dál. Jako samozřejmě, některé věci jsou fakt hodně nošené, skvrny a jiné fleky se jim nevyhnuli, ale z mého hlediska stále svůj účel splní..Kdo je u nás doma viděl? já a manžel
V zimě i ven na procházky ty domácí oblečky měli, stejně byli zamuchlané v overalech (ty byly teda hezké) a fusaku… Pravda, pro „hezké“ foto do rodinného alba jsem je musela převlékat, ale nijak mi to nevadilo
Tak je třeba odhadnout tu správnou osobu. Já třeba předávám oblé eni kamarádce, co má děti v lesní škole a školce a naopak top kousky mi s díky vrací. ![]()
@Lama Lama píše:
Tak je třeba odhadnout tu správnou osobu. Já třeba předávám oblé eni kamarádce, co má děti v lesní škole a školce a naopak top kousky mi s díky vrací.
Tak ta moje zvěř to oblečení zvládne zničit i na obyčejné zahradě a obyčejném hřišti
![]()
Jinak já už nemám komu nějaké konkrétní osobě to vše poslat dál.. Takže zbývají pouze cizí. No mám tam v krabicích oblečky od narození, už tam leží přes dva roky, takže předpokládám, že nějaký ten flek opět „vylezl“ na světlo boží, i když jsem to tam ukládala vše čisté, vyprané. A nemám chuť ani náladu se v tom znovu přehrabovat, znovu přepírat, znovu flek odstraňovat. To radši fláknu fakt do toho kontejneru na oděv, ať si tu práci s tím dá někdo jiný..