Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Bubla_Bučková píše:
Ono taky každá druhá maminka má „nastudováno“ a babičky a především tchýně dělají všechno špatně. Přineseš kindervejce a máš zákaz půl roku projít kolem baráku. Děti už nezabavíš procházkou k rybníku. Spousta lidí rozvedených, takže partner není zvědavej na cizí děti…
@bigl píše:treba je tam nechce prave ta nova zena ..to by nebylo mozne ?
Pokud moc stojíš o to, aby měl zájem o tvé děti, tak mu je jednou za čas přivez. Nevím, jak bydlí daleko. Ale takové - tati, potřebuji si zajet něco zařídit, nechám ti je tady na dvě hodinky, pozděj třeba na odpoledne a pak třeba na noc. On si táta na ně zvykne a pak se mu třeba bude stýskat a bude je vyhledávat sám.
Začni jen s tou starší.
Zavolala bych klidně den dva dopředu, že jestli tam nic nemá a jestli by mu to nevadilo.
Nehlas to tak dlouho dopředu a zkus se trochu vnutit. Sama uvidíš, jak to půjde.
Jeho nová žena o tvé děti asi zájem nemá, to je jasné, tak ho nenutí. Pak tě zas bude mrzet až uvidíš, jak se starají o děti její dcery.
Prostě je jednou za čas tátovi šupni a uvidíš. Držím palce, ať si k nim táta najde vztah.
@PaníBovaryová píše:jenze kdyz na deti nejsi , co s nima budes delat ?
Tady je uplne jedno, jak kdo je nebo neni na deti. Jde o to pomoct rodine - svym deckam, aby si mohli aspon zajit k doktorovi.
@Anonymní píše:
Byl leden a tátu jsem prosila, jestli by pohlídal Alenku asi na 2 hodiny, že si potřebují zajet k lékaři. Řekl že ne, že je unaveny. Opravdu nejsem žádný biomatka, ktera diteti ne dopřeje kinder Vejce, jak už tu bylo zmineno a ani nemam nic načtene z internetu. Nic po tátovi nechci. Jen aby měl trochu více zájem. O tomluveni hlídání na zítra jsem se mu připomínala minuly týden, ale to mi řekl, že si jdou sednout a o dětech se ani nezminil. A když jsme přijeli k nim na návštěvu, tak koukal na televizi a děti jak kdyby tam nebyli. Opravdu nejsem ten typ, který by se musel vnucovat. Mají jen 2 vnoučata a to je Alenka a Honzík. Vážně me to mrzí. Zakladatelka
a jake mate vztahy s tou jeho druhou zenou a jejich dcerou?
Stejně je to legrace. Když mé děti odešly na VŠ, byla ksem nervní, když se aspon jednou za dva dny neozvaly na netu
Přitom když js jezdila já, nehlásila jsem se klidně tři týdny, telefon nebyl.
K tématu - prostě tátu nenut. Stejně by to bylo k ničemu. Jezdi na návštěvy, ať se vídají, a samotné je nechej jen když potřebuješ jít třeba k tomu lékaři. Třeba z něj bude bezva děda, az budou deti v pubertě. Já mám nejradeji deti kolem 3-5 let, pubose nemusím, moje sestra to má přesně naopak. V pubertě neměly děti lepší tetku.
Zajem si nevynutis. Muj tata nikdy nehlidal, kluky ma urcite rad, ale stacilo mu je videt parkrat za rok. Tchan to same. O dvoulete dite by se ani jeden nepostaral. Protoze to neumeji, je to pro ne zenska prace. Oni tak byli vychovani. Ani ted, kdyz jsou kluci velci tak s nimi zadny extra blizky vztah nemaji. Vubec to neresim, je zbytecne se tim trapit.
@inkakřivák no to mas pravdu. Ja vysiluju kdyz se mi kluci neozvou a chudak moje mama o me nekolik tydnu nevedela. Cim jsou deti starsi, tim vic s uvedomuji, jake nervy se mnou musela mit.
Tak jim poděkuj a řekni jim, jak je máš za to ráda. Dokud můžeš.
@Venetia to je úplně jedno, co s nimi bude tu hodinu dělat. Třeba stojky, třeba jim pustí TV, hlavně aby mohla jít k doktorovi, ne?
@PaníBovaryová píše:
@Venetia to je úplně jedno, co s nimi bude tu hodinu dělat. Třeba stojky, třeba jim pustí TV, hlavně aby mohla jít k doktorovi, ne?
dobře, beru na vědomí, až dojde i na mně ![]()
Víte, může vás to mrzet a bolet, ale to je tak všechno. Pokud váš tatínek o děti zájem nemá, nedonutíte ho, aby ho najednou měl. Zní to hnusně, ale jsou to vaše děti. Vy se s jejich otcem o ně musíte postarat, ale nikdo jiný už ne. Všichni ostatní mají možnost si vybrat. Tatínka s tím už neobtěžujte. Ani mu nic nevyčítejte. Nikam by to nevedlo. Když mu ty děti neznechutíte tím, že se mu je budete snažit podsouvat, je do budoucna větší šance, že o ně ten zájem časem projeví - až budou větší. Sama moc nevím, co bych dělala s tak malými dětmi, i kdyby byly třeba sestřiny. Ale s desetiletým si třeba už zahrajete fotbal, s patnáctiletou zajdete na kafe…
Hm, desetileté děcko k cizímu nepůjde a patnáctileté se na něj zvysoka vys… v pubertě.
Ale je zbytečné někomu něco nutit, když nechce. Každopádně když on nebere ohledy na vás, nemusíš ty na něj, zakladatelko. Také nemusíš dělat něco, co se tobě nechce a on by potřeboval.
Manželovi bude 46, si neumím představit, jak by se cítil, kdyby měl mít funkci dědy - zvláště, když máme 6 dětí - 16 - 4 roky, asi by ho trefilo, být děda
No mě taky ![]()
Ne každý je zrozený být prarodič, někdo si to „odbude“ na dětech a s dalšími děcky nepočítá. Mnoho lidí nebylo ani na to rodičovství a šlo jim to bídně, natož prarodičovství, někdo na to přijde časem, někdo vůbec, a hlavně není to nárokovatelné.
Určitě to zamrzí, ale prostě je daná situace v současné chvíli fakt, se kterým se člověk musí smířit. Nucením člověka do čehokoliv se většinou situace nikterak nevylepší.
@PaníBovaryová píše:
@stinga Prosím vás. Tata mel zrovna celozavodku. Vůbec by mě nenapadlo mu říkat, kdyby byl v práci.
a manzel byl na sluhebni cestě. prostě nechce a tečka. Každý máme asi jiné priority. Alenka mu ani dědo neřekne. Říka mu jménem. Když jsem ji potřebovala pohlídat, tak ji byli bez 2 měsíců 4 roky. Takže zas tak mala už také nebyla. Proste ja a moje rodina je nejhorší podle něj. Cokoli udělám je spatne.
@Anonymní píše:
@stinga Prosím vás. Tata mel zrovna celozavodku. Vůbec by mě nenapadlo mu říkat, kdyby byl v práci.a manzel byl na sluhebni cestě. prostě nechce a tečka. Každý máme asi jiné priority. Alenka mu ani dědo neřekne. Říka mu jménem. Když jsem ji potřebovala pohlídat, tak ji byli bez 2 měsíců 4 roky. Takže zas tak mala už také nebyla. Proste ja a moje rodina je nejhorší podle něj. Cokoli udělám je spatne.
Tak mu ty děti nevnucuj
A žijte si všichni jak sami uznáte za vhodné, otec se holt rozhodl, že to bude bez vás
.
Opravdu není povinnost prarodičů mít zájem o dítě. Pokud mají, super, pokud ne, tak ne.
@Anonymní píše:
@stinga Prosím vás. Tata mel zrovna celozavodku. Vůbec by mě nenapadlo mu říkat, kdyby byl v práci.a manzel byl na sluhebni cestě. prostě nechce a tečka. Každý máme asi jiné priority. Alenka mu ani dědo neřekne. Říka mu jménem. Když jsem ji potřebovala pohlídat, tak ji byli bez 2 měsíců 4 roky. Takže zas tak mala už také nebyla. Proste ja a moje rodina je nejhorší podle něj. Cokoli udělám je spatne.
tak se na něj vys..r Nemáš povinnost v něm vzbuzovat zájem o cokoliv ani ho nějak napravovat.