Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj vsem, prijde mi ze posledni dobou se lidi nehrnou do manzelstvi, kdyz chteji mit nebo uz maji deti. Proc kdyz se dva lidi maji tak moc radi, ze se rozhodnou poridit si miminko, se i nevezmou? Prece je daleko vetsi zavazek poridit si mimco nez se vzit, nebo ne? My jsme s manzelem 5 let, z toho 2 roky manzele a ted mame doma 6ti tydenniho chlapecka a jsem strasne stasna ze jsme rodina. neumim si treba predstavit ze bych se ja prijmenim jmenovala jinak nez muj syn a jeho tata(kdyby se jmenoval po nem), prislo by mi jako bych k nim „nepatrila“. Takze holky co to tak mate i nemate -piste ![]()
A POZOR: nikoho za to neodsuzuji!!! jen jsem zvedava a zajima me to ![]()
@dzarunka to není jen o penězích, my měli skvělou svatbu a stálo to fakt málo.
A na odpvědi si počkám se zakladatelkou, my se vzali, je to dva měsíce a kousek a jsem vážně ráda. Malej má osm měsíců a konečně máme společné příjmení ![]()
@dzarunka my jsme treba za svatbu zaplatili malo, byli jsme tam jen my a svedci, hostina zadna. proste jako ze nic, zadna velka svatba ani slava a bylo to naprosto uzasny
![]()
Tak my jsme s přítelem 4 a půl roku, máme ročního synka a za 2 týdny svatbu… Ani jeden jsme svatbu tenkrát nechtěli, ale teď jsme k tomu prostě tak dospěli…
Taky sem si neuměla představit, že se budu jmenovat jinak než moje dítě. Vždycky sem si říkala - nejdřív svatba, pak mimčo. Jenže člověk míní a život mění. O svatbě začal uvažovat i přítel, ale pořád říkal, že až dodělám školu. No a na začátku posleního semestru sem zjistila, že čekáme rodinu… Nabídka k sňatku nepřišla, já to natajmo obrečela ale co, halt, peníze sme potřebovali dát do dodělávky bydlení a výbavy pro miminko. Ale já se nevzdávám, doufám, že jednou se mě zeptá, porod se blíží…
(ale když vidim, jak naše matky bez ohledu na nás a naše názory neustále debatují o tom, kdy, co a jak tak mě ta chuť přechází - takže nakonec místo romantiky kterou sem si vysnila půjdem jen někam podškrábnout papír, protože mě ty jejich přípravy vyloženě s…ou
)
Ahoj, tak za mě - jsme spolu 3 roky, brát jsme se chtěli teď v létě, ale v únoru jsem otěhotněla (plánovaně, i když nečekaně rychle), takže svatba posunuta na neurčito. Důvodů je víc, především ty starosti kolem, mám rizikové, takže se nechce stresovat ještě se zařizováním hostiny atd. V neposlední řadě bych se chtěla vdávat štíhlá a ne teď s pupíkem
Ano, někdo si může říct, že pokud to chceme, tak klidně můžeme zajít na radnici se svědky a „mít to za 5 min za sebou“, ale to nechci, chci si jednou tu naši svatbu užít. I když nemůžu říct, že jsem na to nemyslela, v prvních chvílích jsem to cítila jako maximální osobní selhání, že mimi přijde jen k nám „na hromádku“ a ne do manželství, ale když přišly další problémy se zdravím, hodně rychle jsem to hodila za hlavu. A nepřijdu si s partnerem rodina o nic míň jen kvůli tomu, že máme jiná příjmení. Pro mě je důležité, že mimi už teď musí cítit lásku, která tady je ![]()
Protože na to nemají prachy, protože rozvod je drahý, protože je blbá doba, kdy normální je žít na hromádce a mohla bych pokračovat a pokračovat.
Tak to taky nechápu a zastávám stejnej názor. Když si rozhodnou pořídit dítě, tak je to mnohem větší závazek. Jsem asi trochu staromódní, ale rozhodně se chci vdát. Chápu to v tom případě, kdy má jeden exekuci apod., ale proč se nevzít? To že je svatba drahá - to není pravidlo, dá se to uspořádat taky za velmi málo.
Tak já jsem si připadala vždycky příliš svobodomyslná na to, abych si dokázala představit život po boku jediného chlapa (neplést s rozhoďnožkou) ![]()
Teď jsem svatbu nechtěla kvůli postavě (šaty, které se mi líbí, nejsou na těhotných nic moc).
No a nakonec… nevím, jak to provést. Rodiče nechci o ten zážitek připravit, zároveň vůbec nestojím o sehrání divadýlka pro rodinu. Nechci vymýšlet pozvánky, hledat prstýnky, vybírat šaty a místo, nechci se nervovat s restaurací pro hostinu, nechci se při odchodu z obřadní síně míjet s dalším párem signalizujícím „jste tu jak stáda“, nechci Svatební pochod, svatební cestu, nic… Chci jen někam přijít, odbýt si projev oddávajícího, u kterýho mi vždycky cukaj koutky, nechat si zahrát Barryho Whitea a jít to někam spláchout. Jenže zároveň vím, že jednou budu litovat, že jsem neměla svatbu fenomenální.
Z partnerem jsme 7 let, miminko nebylo plánované a co se svatby týká tak jde o peníze vím že jde udělat svatba jen na úřadě se svědky ale to pro mně není svatba za mně když už tak podle představ a raději si na to počkám.
O penezích to vážně není. My jsme měli krásnou svatbu za pár tisíc
a jsem šťastná, že jsme úplná rodina, vzali jsme se, jak bylo malé 4 měsíce a taky mi to přišlo divné, když se jmenovala jinak ![]()
@sabines86
Tak to jsem zvědavá na důvody. Já jsem šťastně vdaná 15 let ![]()