Proč se lidi neberou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3115
9.8.12 20:07

Zajímavé, že většina příspěvku je od sezdaných, čekala bych to spíš naopak. Žijeme s partnerem už 10 let bez svatby, čekáme druhé dítě svatbu neplánujeme, nějak nám nechybí. Ani jeden na to nejsme, rodiče to pochopili. A nevyhovuje nám právní stránka - tedy společné jmění manželů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
9.8.12 20:10

Nejen kvuli penezum, ale nechci delat saska pro ostatni, chtela bych mit malou skromnou svatbu jen s nejblizsi rodinou a to mi pritel nechce dat, takze radsi zadnou :mrgreen: a jinak uprimne nechci mit stejne prijmeni, nechci, aby si me lide spojovali s jeho rodinou, proste to tak citim ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
9.8.12 20:13

@alsem hmm tak to je opravdu lepší žádná svatba.. ono se říká, že si člověk nebere jenom chlapa, ale i rodinu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
336
9.8.12 20:14

@alsem jo tomu rozumim, ja jsem to mela naopak - tesila jsem se na nove prijmeni, protoze se svym rodnym jsem si uzila dost, spatne ho cetli, spatne ho psali. ted to mam o dost jednodussi :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1450
9.8.12 20:20
@dzarunka píše:
Ale i to málo radši využiju jinak ;)

To málo se ti Xkrát vrátí na daních - dali jsme Za svatbu necelé 4000,– a 19000,– má manžel ulevu na dani u manželky ;) TAKŽE SE TI TO OPRAVDU VRÁTÍ A NÉ JEN JEDNOU.. SVATBA NENI O PENĚZÍCH ALE O NÁROCÍCH LIDÍ. MY MĚLI NEJDŘÍV DÍTĚ A DO ROKA SVATBU. SVĚDCI A MY A STAČILO TO..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
9.8.12 20:21

Též jsem staromodní. Žít na hromádce bych nechtěla :mrgreen: manžel taky ne, je věřící, ale stejně jsem ho o ruku žádala já :lol: když jsem zjistila, že jsem těhotná, plánovaně, ale nečekaně hodně rychle ikdyž to pak nedopadlo.

• Citovat
  • Upravit
1065
9.8.12 20:22
@evick2 píše:
Nám to, že jsme svoji hodně pomohlo při řešení krizí, protože to už není jen o tom sbalit se a odejít.. Nás ten závazek „donutil“ snažit se i když vím že za svobodna bych ho „kopla do zadku“ neříkám že třeba by to nebylo více méně provokativní ale takhle jsme si sedli a vyřešili to :D
Může to také být tím, že už jsme k tomu dozráli, nebo nevím, ale jsem ráda za to, že jsem vdaná :mavam: jinak jsme spolu 5,5roku z toho 1,5manželé

Jenže to je právě ono. Jelikož vím, jak málo stačí k tomu, aby se sbalil a odešel, tak se sakra snažím aby se to nestalo a funguje to samozřejmě obráceně. Jsme spolu protože chceme a ne proto, že jsme se vzali, tak to musíme překonat. Myslim že nesezdaný páry si ten vztah si „pěstujou“ než manželé, ty jsou si sebou mnohem jistější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
9.8.12 20:24

Ahojky snad nevadi ze se k vam pridam. Cekame miminko, pritel je zenaty, rozvadet se nehodla, ma uz jednoho syna a vzit si me nehcce co ted? mimco se bude jmonovat po me jinak to nevidim. Nebudu opet nevlastni matka jeste kdyz ona (jeho manzelka)porad sem leze, jsou furt v kontaktu a ne jen kvuly malemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
9.8.12 20:25
@fiali píše:
Jenže to je právě ono. Jelikož vím, jak málo stačí k tomu, aby se sbalil a odešel, tak se sakra snažím aby se to nestalo a funguje to samozřejmě obráceně. Jsme spolu protože chceme a ne proto, že jsme se vzali, tak to musíme překonat. Myslim že nesezdaný páry si ten vztah si „pěstujou“ než manželé, ty jsou si sebou mnohem jistější.

Nemyslím si, že to, že jsou manželé jsou si mnohem jistější. S manželem jsme 7 let 8o z toho 5 jako manželé a půl roku po svatbě jsem se sbalila a šla do svého bytu, který jsem si pronajal. Tak neskutečně mě… že už to dál nešlo. A bylo mi jedno jestli jsme manželé nebo ne.

• Citovat
  • Upravit
1065
9.8.12 20:27
@Naima píše:
Jsem vdaná a s manželem jsme se brali jen a jen z lásky proto, že jsme chtěli. Děti jsme v té době neplánovali, nehoukal nám „poslední vlak“, ani jsme se nebrali kvůlit tomu, abysme měli s již narozeným dítětem stejné příjmení, šetření jsme neřešili, takže jsme si udělali svatbu tak, jak jsme chtěli, bez nějakých škrtů nebo slevování ze svých představ. Jen jsme museli zkoordinovat naše představy navzájem, kdy já si představovala svatbu ve dvou na pláži na Mauriciu a manžel klasickou českou svatbu :).

Jsem v tomto dost konzervativní, takže pro mě osobně je jiné pořadí, než svatba - dítě, nepředstavitelné :). Přítele jsem měla coby mlaďoch, takový status by mě teď opravdu neuspokojoval :lol:.

Ale každý to má jinak, nechť si každý naloží se svým partnerským životem podle libosti.

A jak jste to nakonec vymysleli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
9.8.12 20:40

@sabines86 …třeba, že plnohodnotní rodina jste i bez manželství??? Když je dítě, na papíře nesejde, je to daleko větší závazek, sama jsi to napsala :D

Já teda budu také spokojenější, když mě přítel požádá o ťápotu :mrgreen: Miminko je na cestě, jsme spolu 7 let. Já jen, že dnes se na to nahlíží i tak jak jsem napsala a není tomu co vytknout… :) Doteď jsme prachy také raději vráželi do krásných dovolených :mrgreen: :lol:

A další důvod, který často slýchám - rozvod je docela drahá záležitost :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zrzana2
9.8.12 20:43

My se treba neberem proto, ze pritel nekam zalozil rozsudek od rozvodu a soud co ho vydal je 400km

• Citovat
  • Upravit
jjelena
9.8.12 20:44
@ynax píše:
Protože kalkulují a snaží se pobírat různé dávky a očůrávat stát různými podvody, jako např. zatajením otce i když jsou spolu, tvrzením, že nebydlí spolu i když bydlí…

Tak přesně to si myslím, ale nikdo tohle nepřizná. Já jsem spokojeně vdaná 10 let a manžel se mě ptal hned na prvním rande, jestli se chci vdávat, že on ženit určitě. :D :palec:

• Citovat
  • Upravit
3932
9.8.12 20:50

@darkblack to danové zvýhodnění na manželku chtějí mimochodem zrušit :lol: nejsem si jistá, jestli už to prošlo nebo ještě ne, každopádně návrh určitě je.
Jinak my se brali nedávno, máme ročního syna. Za sebe můžu říct, že svatba pro mě byla určitým důležitým mezníkem našeho vztahu, potrvrzením toho, že to tak prostě má být. Sice sme to vzali,,naruby", nejdřív dítě a až potom svatba což bylo pro některé nepochopitelné, ale hlavní je, že nám to vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
967
9.8.12 20:52

X

Příspěvek upraven 09.08.12 v 20:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...