Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@jjelena píše:
Tak přesně to si myslím, ale nikdo tohle nepřizná. Já jsem spokojeně vdaná 10 let a manžel se mě ptal hned na prvním rande, jestli se chci vdávat, že on ženit určitě.![]()
Stačí si přečíst příspěvek od @Jana206 na straně č. 3 kde celkem podrobně píše, že to dnes už fakt nejde „zneuživat“ dávky jenom proto že nejsou lidé sezdáni.
@fiali píše:
Jenže to je právě ono. Jelikož vím, jak málo stačí k tomu, aby se sbalil a odešel, tak se sakra snažím aby se to nestalo a funguje to samozřejmě obráceně. Jsme spolu protože chceme a ne proto, že jsme se vzali, tak to musíme překonat. Myslim že nesezdaný páry si ten vztah si „pěstujou“ než manželé, ty jsou si sebou mnohem jistější.
No tohle sbalení a odejití a pěstování vztahu je třeba „důležité“ v bezdětném vztahu. V okamžiku, kdy přijdou děti vůbec nevidím rozdíl mezi sezdaným a nesezdaným párem, neboť odejít a řešit papíry je prd, řešit majetek a dluhy při rozchodu je oser, ale furt se to dá, ale odejít od dětí nebo jim odlifrovat tátu - to je pro mě nepředstavitelné ![]()
@mammy píše:
@darkblack to danové zvýhodnění na manželku chtějí mimochodem zrušitnejsem si jistá, jestli už to prošlo nebo ještě ne, každopádně návrh určitě je.
Jinak my se brali nedávno, máme ročního syna. Za sebe můžu říct, že svatba pro mě byla určitým důležitým mezníkem našeho vztahu, potrvrzením toho, že to tak prostě má být. Sice sme to vzali,,naruby", nejdřív dítě a až potom svatba což bylo pro některé nepochopitelné, ale hlavní je, že nám to vyhovuje.
NO ALE KAŽDOPÁDNĚ NÁM SE TO VRÁTILO
ALE MY SE TEDA PRO PRACHY A RUZNÉ KALKULACE FAKT NEBRALI..NEJDŘÍV JSME NECHTĚLI..PAK NAS TO JEN TAK NAPADLO A BYLO TO. JE TO BLBOST KALKULOVAT..CO UŠETŘÍTE NĚKDE, JINDE PRODĚLÁTE. BLBOST NEJVĚTŠÍ BRÁT SE NEBO NEBRÁT KVULI KALKULACÍM
BUĎTO SE CHCETE VDÁVAT-ŽENIT NEBO NÉ.. AŤ ŽIJE ROMANTIKA A POTLAČENÉ ROMANTICKÉ MYŠLENÍ MODERNÍCH PÁRŮ
![]()
JOOO A DOBRÝ PŘÍKLAD - DĚTI MÁTE TAKY JEN KVŮLI PORODNÉMU (POKUD BYLO) A PŘÍZPĚVKŮM??? POKUD BY MI NA MOJE DÍTĚ NEDAL STÁT ANI KORUNU TAK DÍTĚ CHCI..ZROVNA TAK JE TO SE SVATBOU,,JE TO O CITECH A NÉ O PENĚZÍCH!!!
![]()
@Mišela1 píše:
Stačí si přečíst příspěvek od @Jana206 na straně č. 3 kde celkem podrobně píše, že to dnes už fakt nejde „zneuživat“ dávky jenom proto že nejsou lidé sezdáni.
Nepotřebuju to od nikoho vysvětlovat, tohle už dávno vím a jedině s tím souhlasím, tradiční rodina byla šizená na úkor vychcánků a konečně to zákonodárci pochopili.
Jsme s přítelem 6 let, žijeme jak se říká na hromádce a v ničem nám to nevadí. Jo jediné mínus je, že mám jediná jiné příjmení. Žádné dávky nepobíráme, takže takhle nežijeme kvůli financím. Ale prostě v tuhle chvíli v tom se brát nevidíme nic důležitého, nebo že by to bylo neodkladné, prostě to že se máme rádi nám neurčuje žádný papír. Kdo ví co bude za několik let, třeba si řekneme, že to chce zase nějaký vzrůšo a půjdeme do toho
jinak z mého pohledu je to i kvůli financím-nechceme svatbu o 5ti lidech, ale teda ani 100,prostě takový střed a užít si to a to prostě stojí peníze.
@zrzana2 píše:
My se treba neberem proto, ze pritel nekam zalozil rozsudek od rozvodu a soud co ho vydal je 400km
Me ho ze soudu pani normalne poslala domu. ![]()
Jinak u me je proc, protoze uz jsem jednou vdana byla a stacilo mi to.
@jjelena píše:
Nepotřebuju to od nikoho vysvětlovat, tohle už dávno vím a jedině s tím souhlasím, tradiční rodina byla šizená na úkor vychcánků a konečně to zákonodárci pochopili.
Tak pak opravdu nechápu tvůj předešlý příspěvek
o tom, že lidé nepřiznají, že se neberou proto aby mohli zneužívat dávky. To si přeče protiřečíš.
Příspěvek upraven 09.08.12 v 21:31
Třeba mají ze slova svatba „osypky“, jako já ![]()
Zkusila jsem to jednou a není to instituce pro mě. Navíc jsem si nechala stejně svoje příjmení. Vdaná jsem byla za 10 minut, rozváděla jsem se 2 roky, a stála mě ta sranda skoro 100 tisíc.
Řekla bych, že se lidi neberou, protože
1. to nepřináší žádné výhody
2. komplikuje to rozchod
3. stojí to peníze
Budu ráda, když už se moje děti budou chtít ženit (vdávat), udělají to jen se svědky a mně to oznámí jako hotovou věc.
Jsme spolu dvanáct let, nikdo nebyl schopen dojít na úřad a zařídit to.
Je nám to tak nějak jedno, vše mezi sebou máme vyřešené, není třeba papír. Ti, kteří se brali už jsou dávno od sebe, my jsme spolu stále. Příjmení mi je ukradené, naopak pokud na mě volají příjmením syna, tak sedím a čumím dál, nějak se s tím neztotožňuji ![]()
@buterflye taky jsem to tak mela nechtela jsem se vdavat za kazdou cenu a na svatbu jsem si pockala brala jsme se loni po 7,5 letech a 2 roky od zasnoubeni a jednim rocnim ditkem, svatba to byla uzasna podle mych predstav ![]()
Já se do svatby nehrnu, protože v případě, že bych umřela dřív, než můj partner, tak by to způsobilo našemu dítěti značnou finanční újmu.
Svatba není jen romantika, je to hlavně právní krok - a ten v našem případě nevyznívá ve všech směrech pozitivně.
No dřív to tak určitě bylo, pár exemplářů mám bohužel i ve svém okolí a spousta z nich si na to už zvykla. Neprotiřečím si, jen jsem netušila, že musím svůj názor rozvádět až tak do detailů. Ale to už je OT.
@Mišela1 píše:
Tak pak opravdu nechápu tvůj předešlý příspěveko tom, že lidé nepřiznají, že se neberou proto aby mohli zneužívat dávky. To si přeče protiřečíš.Příspěvek upraven 09.08.12 v 21:31
No dřív to tak určitě bylo, pár exemplářů mám bohužel i ve svém okolí a spousta z nich si na to už zvykla. Neprotiřečím si, jen jsem netušila, že musím svůj názor rozvádět až tak do detailů.
Tak já si žiju docela pěkně i když jsem stále slečna a mám jiné příjmení, než dcera
Ale popravdě: nejdřív jsme chtěli svatbu, pak dítě… ale dítě přišlo nečekaně brzy, já ještě zblblá z krásných svateb a štíhlých nevěstinek v úžasných róbách, jsem se zařekla, že s bubnem tedy neee
po porodu jsem zase chtěla být štíhlá a fit… nic. jsem furt stejná. ale za měsíc už svatba bude, aby jsme měli stejné příjmení aspoň než půjde malá do školky. přeci jen, cítila bych se už trochu blbě ![]()
takže u nás za odklad svatby asi můžu já-byla jsem marnivá a chtěla jsem vše mít dokonalé a úžasné. nakonec se vezmeme na úřadě jen s dvěma svědky+naše dcera, pozveme je na jídlo a zvonec konec. kdybych tolik neprahla po dokonalé velké svatbě, už jsme mohly být svoji ![]()