Proč se lidi neberou?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
15054
9.8.12 18:54

Já jsem šťastně nevdaná 12let :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
9.8.12 18:58

Možná se bojí závazků, ono je jednodušší když to neklape zbalit kufr a vypadnout a ne se ještě zabývat rozvodem. Ale na druhou stranu to lidi nenutí za ten vztah bojovat a při prvních problémech mají snahu okamžitě to zabalit. To vidím u spousty svých známých co spolu žijí jen tak na psí knížku, se vždycky pohádají a ten druhý řekne, však já tu nemusím být, beru věci a jdu, berou to tak nějak víc nalehko, v manželství už to tak nejde…
Já jsem svatbu vždycky chtěla, pravda, je to jen papír, spokojenost a štěstí to nezaručí, to je vždycky jen na těch dvou, ale příjde mi to jako takové stvrzení vztahu. A přemýšlet nad rozvodem? kdybych měla už před svatbou uvažovat že se třeba rozvedu, tak si toho dotyčného ani nebudu brát ;) Jsem vdaná 4 roky, vdávala jsem se v 7 měsící těhotentství, svatba byla malinká, takže i levná ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2458
9.8.12 18:58

My se manželem brali kvůli penězům, tedy z praktických důvodů. Z lásky jsme spolu začali chodit, žít, měli dítě, ale svatba byla spíš praktická záležitost. Celkem chápu lidi co žijí na psí knížku, je v tom jistá dávka svobody, má to své výhody, neříkám že to nemá i nevýhody. U nás se manželstvím nic nezměnilo, ale absolutně nic, jen moje jméno a status.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
9.8.12 18:59

Protože kalkulují a snaží se pobírat různé dávky a očůrávat stát různými podvody, jako např. zatajením otce i když jsou spolu, tvrzením, že nebydlí spolu i když bydlí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
9.8.12 19:00
@ynax píše:
Protože kalkulují a snaží se pobírat různé dávky a očůrávat stát různými podvody, jako např. zatajením otce i když jsou spolu, tvrzením, že nebydlí spolu i když bydlí…

to u nás tedy není pravda :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
9.8.12 19:01

@ynax jo, to je teď hodně,,moderní,, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
9.8.12 19:02

Ahoj, zajimavé téma:-) Já žiji s přítelem přes 7 let na psí knížku a ještě dlouho tak žít budeme..spíš by se nám to takhle líbilo napořád. Nedávno jsme přemýšleli i nad tím, že bychom se vůbec nikdy nebrali, svatba je pro nás duležitá zhruba jako loňský sníh. Majetek máme vyřešený přes smlouvy a závětí. Až budou děti, tak mně jiné příjmení taky trápit vubec nebude. Ani jeden z nás svatbu nechce, svatby se nám nelíbí a svoji vlastní taky nepotřebujeme. Jestli bychom se někdy v daleké budoucnosti přeci jenom vzali, tak někde v Thajsku nebo tak, z klasických českých svateb máme navíc kopřivku:-/ Nedávno na mě měl řeči starší kolega, prý i když budeme mít děti, tak bez svatby nikdy nebudeme rodina atd. Tak jsem ho setřela, že on měl 3 vdané dcery a potom 3 rozvody a jestli je to ok a jestli to jsou ty pravé funkční rodiny s požehnáním a hned sklapl:-D Každého věc v dnešní době.. Jsem ráda, že co opravdu nechci dělat zkrátka dělat naštěstí nemusím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
336
9.8.12 19:02
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
9.8.12 19:04

Tak my na svatbu nějak nespěcháme, i když jsem těhotná. Ale vdát se určitě chci, když už jsme se společně rozhodli pro miminku. To jsem mu řekla hned v počátku, kdy jsme se jenom zatím bavili o tom, kdy mít miminko. On s tím souhlasí. Já doufám, že svatba proběhne mezi obdobím narození miminka a přestěhování do baráčku, co může trvat tak tři roky :) Teď jsme se nebrali z důvodu jeho bytu, který jde teď do privatizace, takže si myslíme, že by to bylo trošku složitější, protože by to družstvo muselo řešit i se mnou, jako jeho manželkou.
Prostě každý má k tomu nějaký svůj důvod, proč se brát teď, nebo později, nebo vůbec :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
9.8.12 19:05
@ynax píše:
Protože kalkulují a snaží se pobírat různé dávky a očůrávat stát různými podvody, jako např. zatajením otce i když jsou spolu, tvrzením, že nebydlí spolu i když bydlí…

Tak to je tvrzení jak z prdu kulička, zrovna dneska jsem tu četla, že je hloupý ten, kdo se nevezme, protože může mít úlevu na daních na manželku, tak co? Vodrbat se stát dá vždycky

• Citovat
  • Upravit
finduska
9.8.12 19:06

Nu toz popravde ja bych se i vdala, moc bych chtela mit stejne prijmeni jako partner a syn-ale sama se vdam tezko ze :jazyk: :jazyk: potrebuji k tomu tu zadost, a tak si na ni musim pockat a mozna se i dockam :mrgreen: Ale se.. mi to neskutecne, ze muj chlap je srab a boji se manzelstvi.ja jsema drenalinovy typ -takze i svatbu risknu :P

• Citovat
  • Upravit
336
9.8.12 19:07

@Lenka002 taky doufam ze budu, uprimne, manzela jsem si brala s tim ze je to na veky :kytka:, jinak bych do toho nikdy nesla :*
(pro nektere to muze byt treba trochu naivni, ale ja to tak citim :dance: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2458
9.8.12 19:08
@ynax píše:

To je tedy dost hloupý názor s prominutím, neleze házet všechny do jednoho pytle, jistě se i takový najdou, ale přece si nemyslíš že to tak mají všechny nesezdané páry? Anebo že by snad u tohoto příspěvku platilo rčení- podle sebe soudím tebe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.8.12 19:08

Protože jsme oba už rozvedení, protože máme oba dluhy s ex, protože mám exekuci a chceme si brzy pořídit byt, a ldybychom byli manželé, tak hypotéku nedostaneme. I když exekuce bude brzy splacena, budu v registru 5 let. Takže i tohle jsou důvody, alespoň u nás. Vzít se v budoucnu chceme, ale až to prostě okolnosti divolí. Máme malé miminko.
Jinak, svatba není o penězích, když se mají 2 lidi rádi, stačí jim radnice a dva svědkové a nemusí to stát skoro nic.

• Citovat
  • Upravit
336
9.8.12 19:10

@ynax tak tohle me taky trochu napadlo, no jo jsme narod vycuranku :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí