Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Možná se bojí závazků, ono je jednodušší když to neklape zbalit kufr a vypadnout a ne se ještě zabývat rozvodem. Ale na druhou stranu to lidi nenutí za ten vztah bojovat a při prvních problémech mají snahu okamžitě to zabalit. To vidím u spousty svých známých co spolu žijí jen tak na psí knížku, se vždycky pohádají a ten druhý řekne, však já tu nemusím být, beru věci a jdu, berou to tak nějak víc nalehko, v manželství už to tak nejde…
Já jsem svatbu vždycky chtěla, pravda, je to jen papír, spokojenost a štěstí to nezaručí, to je vždycky jen na těch dvou, ale příjde mi to jako takové stvrzení vztahu. A přemýšlet nad rozvodem? kdybych měla už před svatbou uvažovat že se třeba rozvedu, tak si toho dotyčného ani nebudu brát
Jsem vdaná 4 roky, vdávala jsem se v 7 měsící těhotentství, svatba byla malinká, takže i levná ![]()
My se manželem brali kvůli penězům, tedy z praktických důvodů. Z lásky jsme spolu začali chodit, žít, měli dítě, ale svatba byla spíš praktická záležitost. Celkem chápu lidi co žijí na psí knížku, je v tom jistá dávka svobody, má to své výhody, neříkám že to nemá i nevýhody. U nás se manželstvím nic nezměnilo, ale absolutně nic, jen moje jméno a status.
Protože kalkulují a snaží se pobírat různé dávky a očůrávat stát různými podvody, jako např. zatajením otce i když jsou spolu, tvrzením, že nebydlí spolu i když bydlí…
@ynax píše:
Protože kalkulují a snaží se pobírat různé dávky a očůrávat stát různými podvody, jako např. zatajením otce i když jsou spolu, tvrzením, že nebydlí spolu i když bydlí…
to u nás tedy není pravda ![]()
Ahoj, zajimavé téma:-) Já žiji s přítelem přes 7 let na psí knížku a ještě dlouho tak žít budeme..spíš by se nám to takhle líbilo napořád. Nedávno jsme přemýšleli i nad tím, že bychom se vůbec nikdy nebrali, svatba je pro nás duležitá zhruba jako loňský sníh. Majetek máme vyřešený přes smlouvy a závětí. Až budou děti, tak mně jiné příjmení taky trápit vubec nebude. Ani jeden z nás svatbu nechce, svatby se nám nelíbí a svoji vlastní taky nepotřebujeme. Jestli bychom se někdy v daleké budoucnosti přeci jenom vzali, tak někde v Thajsku nebo tak, z klasických českých svateb máme navíc kopřivku:-/ Nedávno na mě měl řeči starší kolega, prý i když budeme mít děti, tak bez svatby nikdy nebudeme rodina atd. Tak jsem ho setřela, že on měl 3 vdané dcery a potom 3 rozvody a jestli je to ok a jestli to jsou ty pravé funkční rodiny s požehnáním a hned sklapl:-D Každého věc v dnešní době.. Jsem ráda, že co opravdu nechci dělat zkrátka dělat naštěstí nemusím..
Tak my na svatbu nějak nespěcháme, i když jsem těhotná. Ale vdát se určitě chci, když už jsme se společně rozhodli pro miminku. To jsem mu řekla hned v počátku, kdy jsme se jenom zatím bavili o tom, kdy mít miminko. On s tím souhlasí. Já doufám, že svatba proběhne mezi obdobím narození miminka a přestěhování do baráčku, co může trvat tak tři roky
Teď jsme se nebrali z důvodu jeho bytu, který jde teď do privatizace, takže si myslíme, že by to bylo trošku složitější, protože by to družstvo muselo řešit i se mnou, jako jeho manželkou.
Prostě každý má k tomu nějaký svůj důvod, proč se brát teď, nebo později, nebo vůbec ![]()
@ynax píše:
Tak to je tvrzení jak z prdu kulička, zrovna dneska jsem tu četla, že je hloupý ten, kdo se nevezme, protože může mít úlevu na daních na manželku, tak co? Vodrbat se stát dá vždycky
Nu toz popravde ja bych se i vdala, moc bych chtela mit stejne prijmeni jako partner a syn-ale sama se vdam tezko ze
potrebuji k tomu tu zadost, a tak si na ni musim pockat a mozna se i dockam
Ale se.. mi to neskutecne, ze muj chlap je srab a boji se manzelstvi.ja jsema drenalinovy typ -takze i svatbu risknu ![]()
@Lenka002 taky doufam ze budu, uprimne, manzela jsem si brala s tim ze je to na veky
, jinak bych do toho nikdy nesla ![]()
(pro nektere to muze byt treba trochu naivni, ale ja to tak citim
)
@ynax píše:
To je tedy dost hloupý názor s prominutím, neleze házet všechny do jednoho pytle, jistě se i takový najdou, ale přece si nemyslíš že to tak mají všechny nesezdané páry? Anebo že by snad u tohoto příspěvku platilo rčení- podle sebe soudím tebe?
Protože jsme oba už rozvedení, protože máme oba dluhy s ex, protože mám exekuci a chceme si brzy pořídit byt, a ldybychom byli manželé, tak hypotéku nedostaneme. I když exekuce bude brzy splacena, budu v registru 5 let. Takže i tohle jsou důvody, alespoň u nás. Vzít se v budoucnu chceme, ale až to prostě okolnosti divolí. Máme malé miminko.
Jinak, svatba není o penězích, když se mají 2 lidi rádi, stačí jim radnice a dva svědkové a nemusí to stát skoro nic.
@ynax tak tohle me taky trochu napadlo, no jo jsme narod vycuranku ![]()