Proč se lidi neberou?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
14856
9.8.12 19:26

Ja jsem asi stara skola a pro me teda dite bez manzelstvi neni moc prijatelna varianta…jako nejsem puritan, jako ze sex az po svatbe :mrgreen:, ale myslim si ze ze vsech moznych duvodu je lepsi mit dite v manzelstvi.

moc nechapu ty dlouhodobe vztahy i treba s vice detma bez svatby :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10709
9.8.12 19:27

Vdávala jsem se před 6 týdny, s přítelem jsme spolu 11 let, máme dcerku 1.5 roku a druhé mimčo na cestě…

Nemyslím si, že svatba dělá rodinu a nevidím nijak zvlášť důvod, proč se do toho hrnout… ani společné jméno rodinu nedělá, já si sice nakonec vzala manželovo příjmení, ale teda nějak si nemůžu zvyknout, tolik let jsme k sobě patřili a to i bez společného příjmení…

Svatbu jsme měli skvělou a taky za pakatel, navíc se nám většina vrátila na svatebních darech…

takže nevím, dalo by se ptát oběma směry, a to proč se lidi neberou, anebo proč se vlastně berou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10709
9.8.12 19:28

@suik
tak třeba ze kterých všech možných důvodů je lepší mít dítě až po svatbě??? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1262
9.8.12 19:29

Možná zakladatelce nastíním proč? tomu tak je. Nemluvím za ostatní, co se nehrnou do svatby. Neznám jejich důvody či názory. Mě se svatby vždy moc líbily, několik jsem jich zažila, ale představa, že mám svojí svatbu, že jsem nevěsta, mi neseděla. Děsila mě představa, že uprostřed toho divadla jsem já a partner. Uspokojit představy maminek, babiček a tatínků. Strat se o atmosféru, aby se všichni bavili. Někomu to vyhovuje, ale nám to přišlo jako sci-fi. S partnerem jsem šestým rokem a známe se 13 let. Rozhodně jsme nežili „na hromádce“. Co je to výraz? Žili jsme si krásně a papír nám k tomu nechyběl. Rozhodně si nemyslím, že je snažší odejít od někoho bez svazku. Všechny rozchody jsou těžký. Ba naopak po svatbě krachuje spousty vztahu a to z pocitu, že někomu patříte a musíte s ním setrvat. Peněz za svatbu by mi líto nebylo, ale bylo by mi líto toho dne plného stresu. Moje vysněná svatba byla mít vedle sebe svoje malé děti. Chtěla jsem k tomu sama dozrát a ne se vdávat, protože se to tak má a očekává se to po mě. Ale člověk míní… Musela jsem studijně odjet na semestr do Finska a partnera nechat doma. Bylo to moc těžké, ale plánovali jsme po návratu miminko, tak jsem se tou představou chlácholila. Jednou mě přiletěl navštívit. Věděla jsem, že už ho nechci od sebe pustit, nikam neodletí nebo letím s ním. Bylo to tak spontánní, že jsem defakto požádala o ruku :) koupili prstýnek ve finským obchoďáku, zasnoubili se jak se má. Odletěla jsem do Čech nechat si ušít šaty a oběhat úřady a 23.12 jsme se vzali tajně na Srí Lance. Takže ikdyž jsem byla hoodně proti svatbě, tak jsem stejně v chomoutu :mrgreen: A miminko se narodí do „úplné“ rodiny a ne chudák na hromádku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10709
9.8.12 19:30
@ynax píše:
Protože kalkulují a snaží se pobírat různé dávky a očůrávat stát různými podvody, jako např. zatajením otce i když jsou spolu, tvrzením, že nebydlí spolu i když bydlí…

jak kdo… my třeba nikdy na nic neměli nárok, ba dokonce jsme si svatbou polepšili se společným zdaněním manželů :) Ale je pravda, že někdo to asi dělá, i když já nikoho neznám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2506
9.8.12 19:32

@baruse.t Tohle je moc hezkej příběh :palec: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2834
9.8.12 19:32

Zajímalo by mě, proč nesezdaní rodiče netvoří s dítětem „úplnou rodinu“?! Podle mě úplná rodina je táta, máma, děti - a co na tom, jestli jeden je Vomáčka a druhá Nováková? Pro mě je důležité, že se o mě muž postará, že mi dělal ledové zábaly, když jsem v 17. t. t. měla 40 horečky, že se těší na mimi, že pro nás dělá, co může… a nejsem žádná odpůrkyně svateb, ani mi není líto vyhozených peněz, ani se nebojím závazku, prostě jsme to jenom nestihli, co na tom? A za sebe teda nechci svatbu jen se svědky, bez hostiny - pro mě je to tradice, tak si ji dodržím, ale prostě ne s deseti kilama navrch a v 7. měsíci, to zase nemusím mít všechno. Jsem učitelka a i ve škole mi nepřijde, že by děti nesezdaných rodičů nejak trpěly, ba naopak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
9.8.12 19:33

Já jsem byla vždy odpůrkyně svateb, a nakonec jsem to byla já, kdo požádal přítele o ruku :lol:, přišlo mi to jako logický vývoj v našem vztahu - další stupeň, prostě jsem to tak cítila. Svatbu jsem chtěla velkou, tak jsem si na ni zkrátka musela ušetřit, a i díky pomoci kamarádů se mooc vydařila :palec: Jinak souhlasím s @Michaela23 - není to sice takový závazek jako dítě, ale myslím, že jsme vychovaní v tom, že manželství je závazek velký a tak si necháváme zadní vrátka. Ale na druhou stranu jsem už od spousty starších lidí slyšela, že je to v dnešní době zbytečnost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dorothea
9.8.12 19:33

Já jsem vdaná podruhé a i když už jsem se vdávat nechtěla, změnila jsem názor po té, co jsem zjistila, jaké problémy v naší republice přináší status druh-družka…týká se to informací o zdravotním stavu patneta…

takže do manželství jsem nechtěla z důvodu, že už jsem to jednou zkusila a jsem v něm z důvodu výše zmiňovaných… ;)

• Citovat
  • Upravit
10709
9.8.12 19:36

@baruse.t
jj, ten tyjátr kolem, aby měli babi radost :) to je přesný :) My si udělali jednoduchou krásnou svatbu u lesa ve srubu, bez šaškáren… moje máti teda měla problémy leccos překousnout, jako že se nebudou péct koláče pro celou ves, anebo že nebudu ráno vítat svatebčany párkem k snídani :D a dokonce si sama nazdobila svoje auto, ačkoli jsme si výslovně přáli, že jediný nazdobený budeme mít my :cert:
to, že mě k oltáři odvedla 1.5 roku dcerka teda asi skouskla, ale myslela si, že půjde ona… ona si vůbec myslela, že nám to zorganizuje a taky se dost pokoušela, ale naštěstí tto šlo převážně pod naší režií :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147

Já nevím, my třeba taky nejsme manželé, ale žádné výhody a přídavky od státu teda nemáme! Vždycky se vše posuzuje od příjmu partnera, takže to jsou jen blbé kecy, když někdo říká, že se lidi neberou kvůli dávkám od státu :zed:
My třeba na svatbu nemáme peníze. Jasně, můžeme je pozvat jen na obřad a pak říct „Jděte domů, žádná hostina nebude.“Ale přijde nám to blbé, no..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
@ynax píše:
Protože kalkulují a snaží se pobírat různé dávky a očůrávat stát různými podvody, jako např. zatajením otce i když jsou spolu, tvrzením, že nebydlí spolu i když bydlí…

no, tak zrovna my jednak žádný dávky neberem a naopak v manželství by si mně mohl přítel odepsat z daní ;)
no a proč - ani nevím, možná na to dojde, zatím jsme se nerozhoupali ;) jsme spolu asi 11 let, bydlíme tak 6 a máme spolu dvě děti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2017
9.8.12 19:38
@Dorothea píše:
Já jsem vdaná podruhé a i když už jsem se vdávat nechtěla, změnila jsem názor po té, co jsem zjistila, jaké problémy v naší republice přináší status druh-družka…týká se to informací o zdravotním stavu patneta…

Z toho důvodu jsem přemýšlela o svatbě, i když o ní ani já ani přítel nemáme zájem. Nakonec jsem minulý rok ležela měsíc v nemocnici a vůbec to nebyl problém, aby dostával pravidelně informace o mém zdravotním stavu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
9.8.12 19:39
@ncc1701 píše:
Někde jsem slyšela moudro, že vzít si má člověk jen takového člověka, se kterým si umí představit být rozvedený. A toho já se držím :-)

Tak tohle moudro jsem za svobodna neslyšela, ale konstatuju, že takového doma mám. Ověřit si to moudro mě tedy neláká, to je fakt ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dorothea
9.8.12 19:40

Tak to jste měli štěstí na rozumný personál, já mám špatné zkušenosti

@LucciaMaty píše:
@Dorothea píše:
Já jsem vdaná podruhé a i když už jsem se vdávat nechtěla, změnila jsem názor po té, co jsem zjistila, jaké problémy v naší republice přináší status druh-družka…týká se to informací o zdravotním stavu patneta…Z toho důvodu jsem přemýšlela o svatbě, i když o ní ani já ani přítel nemáme zájem. Nakonec jsem minulý rok ležela měsíc v nemocnici a vůbec to nebyl problém, aby dostával pravidelně informace o mém zdravotním stavu…
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky