Proč se lidi neberou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2458
10.8.12 00:03

Mě pořád říkají slečno i když mi je 34 a onehdá po mě chtěli v trafice občanku když jsem si kupovala cigarety. Taky mi jednou paní v kině mile vysvětlila že film je až od 18 jestli to prý přežiju (nějakej krvák). Paní je mi příjemnější, když jdu se synem říkají paní, když jsem sama tak slečno. Neberu je to jako kompliment v mém věku je to spíš už na obtíž, když jsem se synem občas lidi divně čumí. Taky v práci se mě nováčci ptají jestli jsem tam na praxi. Nejhorší když se manžel neoholí a lidi si myslí že je můj otec. Když je zarostlej vypadá starší.

Souhlasím že by mělo být nějaké univerzální oslovení. Líbí se mi že Francouzi ruší titul slečna, v dotaznících, formulářích a dokladech, prý co je komu do statusu ženy, když to muži uvádět nemusí. To je mi sympatické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1171
10.8.12 00:58

Já se nechci zatím vdávat proto, že mám z tý svatební šaškárny osypky jen to slyším :mrgreen: :mrgreen: Ale jeden z nej důvodů je ten, že bych na svojí svatbě chtěla jen lidi, které mám upřímně ráda a oni mně, žádná komedie apod…a jelikož se mi většina příbuzenstva od přítele protiví a vím že b svatba v jejich přítomnosti byl očistec, nechám si to ráda ujít :lol: :lol:
I přítel si je toho vědom, že po max. pěti minutách s nima je to na dobrovolné prostřelení si hlavy :lol: :mrgreen:
Takže já svatbu ano, tak za 3 roky a někde mimo republiku, romantika v dostatečné vzdálenosti od „obtížného hmyzu“ :oops: :oops: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hedušš
10.8.12 03:34

Já se teda vdát určitě chci. Ať už budu mít děti nebo ne. A jestli si mě někdo vezme. :D Podle mě neni svatba jenom papír.

Proč se lidi neberou přisuzuju tomu, že věci jako rozvod a život na psí knížku přestaly být tabu. Dnes o nic nejde.
Další možnost je, že ten chlap si tu ženu prostě vzít nechce. Proč by si jí taky brala, když byla ochotná mít s ním děti i tak a ještě souhlasila s tím, aby měly jeho příjmení… Tím samozřejmě nechci říct, že chlap kterej si ženu nevzal před dětma se nikdy nechce ženit.

Abych si trochu rejpla, všimli jsem si, že ti co jsou vdané či ženatí říkají, vzali jsme se. Ti co žijou na hromadě říkají my to nepotřebujeme máme se rádi i tak. S papírem se z toho stane povinnost. Svatba je zbytečná. Atd.
Je to jenom můj dojem, nebo některé nesezdané páry opravdu mají podvědomou potřebu obhajovat, že nejsou svoji?
Nemyslím to zle jenom sem si toho tak všimla…

• Citovat
  • Upravit
140
10.8.12 04:21

Nečetla jsem celou diskuzi, takže nevím co se rozebíralo podrobněji.
Pro mě je to jenom papír kterej se válí doma v šuplíku. A když se budeme chtít s přítele rozejít, tak nemusíme dceru tahat po rozvodových soudech. Sice jsme šťastní, milujeme se, ale nikdy neví člověk jak se mu ten život zamotá.
Když se nás na to někdo ptá, tak říkám, že ho nechci a on, že až dodělám školu :mrgreen:
Nikdy jsem po svatbě netoužila, ale je fakt, že třeba časem do toho vlítneme až oba k tomu dospějeme. A když už svatbu, tak pořádnou jak to bývalo zvykem dřív. Né jak dneska jdou na radnici s nejbližší rodinou a potom na oběd. To už tuplem nemá v sobě toho správnýho ducha. (je to jenom můj názor, nechci rejpat)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3441
10.8.12 07:24

Můj drahý mi řekl, že by i chtěl mimčo, ale pak mi řekl, že nad svatbou neuvažoval - zatím. Tak jsem mu na to řekla, že když nechce svatbu, tak já nechci dítě. A taky jsem mu vysvětlila, že když to mimčo bych v sobě nosila, pak ho porodila, tak bych nedovolila, aby mělo jiné příjmení než já. Takže takhle. Drahý řekl, že to si ani neuvědomil a smířil se, že bez svatby nebude mimi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7859
10.8.12 08:03
@janine24 píše:
Diky, takze chci byt jen slecna = navzdy budu :potlesk: dik :palec:

Já si při téhle diskuzi vzpomněla na seriál „Píseň pro Rudolfa II“, na Stelu Zázvorkovou, coby starou pannu, kterou oslovovali „slečno“…a jak je v jednom z dílů požádala, jestli by jí mohli raději říkat „paní“, aby to působilo lépe :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1900
10.8.12 08:09

Já jsem teda taky staromódní, prvně svatba a pak dítě, manžel je naštěstí stejného ražení, takže v září byla svatba a v listopadu jsme začali o té rodině. Svatba byla tak středně velká (68 lidí), hostinu nám platili rodiče na půl (dárek od nich), ale i kdyby to neplatili, tak bychom to dokázali zaplatit v pohodě ze svatebních darů - z toho vyplývá, že my na svatbě VYDĚLALI přes 50 tisíc. Samozřejmě i svatba je investice, pro nás byla teda svatba dřív než dítě, takže jsme nemuseli řešit to, že když dáme za svatbu 30 tisíc, tak pak nebude na kočárek - což ty těhotné nevěsty samozřejmě řešit musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
10.8.12 08:22
@Hedušš píše:
Já se teda vdát určitě chci. Ať už budu mít děti nebo ne. A jestli si mě někdo vezme. :D Podle mě neni svatba jenom papír.

Proč se lidi neberou přisuzuju tomu, že věci jako rozvod a život na psí knížku přestaly být tabu. Dnes o nic nejde.
Další možnost je, že ten chlap si tu ženu prostě vzít nechce. Proč by si jí taky brala, když byla ochotná mít s ním děti i tak a ještě souhlasila s tím, aby měly jeho příjmení… Tím samozřejmě nechci říct, že chlap kterej si ženu nevzal před dětma se nikdy nechce ženit.

Abych si trochu rejpla, všimli jsem si, že ti co jsou vdané či ženatí říkají, vzali jsme se. Ti co žijou na hromadě říkají my to nepotřebujeme máme se rádi i tak. S papírem se z toho stane povinnost. Svatba je zbytečná. Atd.
Je to jenom můj dojem, nebo některé nesezdané páry opravdu mají podvědomou potřebu obhajovat, že nejsou svoji?
Nemyslím to zle jenom sem si toho tak všimla…

Myslim, že to není obhajoba, ale vysvětlení proč se brát nechtějí. Taky nejsme svoji a opravdu nám to vyhovuje, já po svatbě prostě netoužím. Kdyby přítel trval na svatbě, tak si ho vezmu, ale takhle se prostě cítíme oba líp. Když spolu ti dva chtějí být, tak jsou a když se chtějí rozejít, tak je prstýnek nezadrží akorát bez rozvodovýho soudu je to míň bolestivý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
prceknika
10.8.12 08:33
@fiali píše:
Myslim, že to není obhajoba, ale vysvětlení proč se brát nechtějí. Taky nejsme svoji a opravdu nám to vyhovuje, já po svatbě prostě netoužím. Kdyby přítel trval na svatbě, tak si ho vezmu, ale takhle se prostě cítíme oba líp. Když spolu ti dva chtějí být, tak jsou a když se chtějí rozejít, tak je prstýnek nezadrží akorát bez rozvodovýho soudu je to míň bolestivý.

A máte děti? Mě by osobně nejvíc štvalo to, že bychom měli jiné příjmení…

• Citovat
  • Upravit
232
10.8.12 08:46

Každý dle svého naturelu… někdo si zakládá na tom, aby všem celý život vysvětloval, jak moc se mají rádi, že se brát nemusejí, někdo se má moc rád a proto se bere :nevim:

my se na svatbu upřímně těšili 10 let, pak jsme si ji udělali tak, jak jsme chtěli - považuji to za opravdu nádhernou vzpomínku plnou emocí, manžel se tetelí ještě dnes a často to vytahuje k vyprávění, fotky atd…

svatba může být levná, drahá, s rodinou i jen ve dvou, s tradičními chomouty nebo ultramoderní - je to o chtění, takže bych tu formu a cenu svatby nedávala jako důvod, proč se lidi neberou - prostě nechtějí (min. 1 :mrgreen: )

na svatbu nepohlížím jako na právní úkon, že mi dá nějaké nároky nebo závazky, jména apod… beru to čistě emocionálně a ač to zní sebeblběji, tak my jsme se brali z lásky… svatba nás paradoxně stála spoustu peněz, zařizování, spojení dluhů :roll: - před svatbou mě to vůbec nenapadlo se na to dívat z pohledu práv a financí… Prostě jsme se chtěli vzít z lásky, strašně jsme se těšili na to, až budeme po 10 letech opravdoví a nefalšovaní manželé :mrgreen: a nic nám v tom nemohlo zabránit :pankac:

Příspěvek upraven 10.08.12 v 09:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
10.8.12 08:49
@prceknika píše:
A máte děti? Mě by osobně nejvíc štvalo to, že bychom měli jiné příjmení…

Jojo, máme. Jedno má partner z minulýho vztahu, ale žije s námi a teď máme 4m mimčo, takže máme 2 :lol: Příjmení neřeším. Když jsme byly se ségrou malý, tak se naši rozvedli a máma se znovu vdala a změnila nám příjmení abysme jako byli rodina. To, co se pak doma dalších 20 let odehrávalo byl fakt horor a příjmení to nezachránilo :,( Navíc dneska je půlka rodin rozvedených, maminky se pak znovu vdají a mají taky jiný příjmení než 1. dítě, takže si myslim, že to dneska není nic zvláštního.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
10.8.12 09:16

Já jsem vdaná skoro deset let. Ve vztahu téměř třináct let. Máme dvě děti, společný majetek, společné starosti. Prošli jsme si obrovskou krizí, která by v případě, že bychom žili jen na „psí knížku“ skončila rozchodem, bojem o majetek i o děti. Ten „cár papíru“ nás oba nakopnul k tomu, abychom na sobě zapracovali, naučili se chápat jeden druhého, naučili se spolu mluvit a řešit problémy (nedusit je v sobě). A proč za to může papír? Nechtěli jsme se tahat po soudech… Takže u nás svatba zachránila celý náš vztah a teď, i po krizích se s manželem milujeme a nemohli bychom bez sebe být (né, že bych občas neměla chuť ho zabít :lol: ). Ale je fakt, že spousta sezdaných párů okolo nás prostě do toho rozvodu jde z toho důvodu, že nemají chuť něco měnit, nemají chuť na sobě pracovat. Lidi prostě mají pocit, že svatbou všechno končí a tím se přestávají snažit. U nesezdaných párů je to tak, že mají pocit, že je spojí dítě a tím to hasne. Také časem přestanou vztah jako takový řešit. A potom okolo sebe vidím případy, kdy jedna se rozvádí proto, že se v manželství nudila, druhá proto, že potkala jiného kloučka - pobláznila se (má dvě dcery) a po dvouměsíčním „vztahu“ s milencem žádala o rozvod. Dneska je nešťastná z milence i z ex, který se samozřejmě nechtěl vzdát dětí ani společného majetku bez boje. Další se rozchází s přítelem proto, že on tráví „hodně“ času v práci (cca 10 hodin denně, někdy více, někdy méně), ale ona se nudí doma na mateřské, tak chce, aby on byl s nimi doma také. On, platíc různé dluhy si to nemůže dovolit, takže jediné její řešení je rozchod… Atd, atd… spousta podobných příkladů je v mém bohužel hodně blízkém okolí, takže do těch vztahů skutečně vidím…
Lidé jsou dneska pohodlní, nechtějí nic řešit, nechtějí se snažit a rozchod je nejlepší a nejrychlejší řešení (rozvod s rychlostí našich soudů trvá o něco déle a je složitější, ale pořád to není tak složité, jako řešení problémů a snaha chápat jeden druhého).
Já sama jsem ráda, že jsem vdaná, nikdy bych neměnila a svatbu chystáme časem zopakovat, nejlépe pro celé příbuzenstvo - takže pořádná svatba, jaké bývaly za starých časů :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mooona
10.8.12 09:35

Já s tím, že lidi co jsou sezdaní a proto se ve vztahu víc snaží nesouhlasím. To je spíš o vzájemném vztahu těch dvou! My bereme jako obrovský závazek už jen to, že máme spolu dvě děti, co může být víc??Měli sme taky krize za těch 6 let, ale pracovali sme na tom, protože prostě spolu být chceme-a to i bez manželství. Já opravdu nevidím nic na tom, když tu nesezdaný páry obhajují to, proč nechtějí být v manželství-vždyť úplně stejně tu obhajují manželství ty, co vdané jsou.Je to opravdu jen o tom, co ti dvá k sobě cítí-někdo tu i psal, že kdyby byli svobodný tak už s tím svým manželem není-a to je jako co???To zůstanu s tím druhým jen proto, že se nechci rozvádět? Zbytečně zahodím půl života proto, že jsem vdaná?? :roll: Já jsem s přítelem šťastná a spokojená a manželství k tomu ani jeden nepotřebujeme a nevidím na tom nic, čemu by se měl někdo divit, prostě to tak cítíme, jak už jsem psala, až budeme oba cítit, že do toho chceme jít, tak do toho půjdeme.

• Citovat
  • Upravit
15054
10.8.12 09:36
@mooona píše:
Já s tím, že lidi co jsou sezdaní a proto se ve vztahu víc snaží nesouhlasím. To je spíš o vzájemném vztahu těch dvou! My bereme jako obrovský závazek už jen to, že máme spolu dvě děti, co může být víc??Měli sme taky krize za těch 6 let, ale pracovali sme na tom, protože prostě spolu být chceme-a to i bez manželství. Já opravdu nevidím nic na tom, když tu nesezdaný páry obhajují to, proč nechtějí být v manželství-vždyť úplně stejně tu obhajují manželství ty, co vdané jsou.Je to opravdu jen o tom, co ti dvá k sobě cítí-někdo tu i psal, že kdyby byli svobodný tak už s tím svým manželem není-a to je jako co???To zůstanu s tím druhým jen proto, že se nechci rozvádět? Zbytečně zahodím půl života proto, že jsem vdaná?? :roll: Já jsem s přítelem šťastná a spokojená a manželství k tomu ani jeden nepotřebujeme a nevidím na tom nic, čemu by se měl někdo divit, prostě to tak cítíme, jak už jsem psala, až budeme oba cítit, že do toho chceme jít, tak do toho půjdeme.
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LouLou
10.8.12 09:40

Nesezdane pary nebo jednotlivci to casto obhajuji, protoze musi neustale poslouchat nebo cist klise o nezodpovednosti, nechavani si zadnich vratek, dokonce i ty nesmysly o financni vyhodnosti (nejake socialni davky, na ktere stejne normalne pracujici clovek nema narok..) o tom, ze se boji zavazku a neveri si, nebo ze chlap si zenu nechce vzit.Ale ani stodvacaty komentar o tom, ze duvody jsou treba uplne jine nektere zastupce opacneho nazoru stejne nepresvedci… :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky