Proč se lidi neberou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3780
11.8.12 01:35

@Zola no, třeba já mám pro spoustu lidí těžce čitelný příjmení ;) to bych dětem nemohla udělat, aby s tím museli bojovat.
Já tedy nejsem nějak zásadně proti svatbám, děsí mně jen ta „šaškárna“ kolem, takže pokud někdy bude, tak jen se svědky.
No a při prvním dítku jsem se nevdala proto, že jsem měla jakési tušení, že to nemám dělat - a bylo bohužel správné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
11.8.12 01:43

@analoja Já právě dokud bych si nebyla jistá, že s ním opravdu chci být, tak bych s ním nechtěla ani dítě (to si myslím teď. Možná dospěju do bodu, kdy budou hodiny tikat a já budu chtít hlavně dítě, že dokonalýho chlapa si najdu později :) ). Pokud to byla nehoda, tak to chápu, zas nejsem pro svatbu za každou cenu. Ale plánované dítě bych chtěla až po svatbě…
Ale já si tady zatím jen tak teoretizuju, nejsem vdaná, ani nemám děti :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hedušš
11.8.12 01:49
@JanaK88 píše:
Tak zrovna vyfasovat svatbou příjmení, které se mi ani nelíbí a ani se s ním neztotožňuji, mi jako skvělá výhoda nepřijde. A není to tím, že bych přítele nemilovala, prostě nebaví mě obětovat své příjmení.

Ale příjmení si můžeš nechat svoje i když se vezmete, nebo si chlap může vzít tvoje ;)

• Citovat
  • Upravit
4306
11.8.12 06:35
@Hedušš píše:
Ale příjmení si můžeš nechat svoje i když se vezmete, nebo si chlap může vzít tvoje ;)

To vím taky, ale hodně lidí tady v této diskuzi argumentuje, jak je úžasné, skvělé a báječné mít společné příjmení a být rodina. Rodinu ale společné příjmení nedělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
11.8.12 07:05

Mě přijde jako hlavní důvod proč nejsou zdejší holky vdané to, že si je partner vzít nechce - pak je snazší říkat: „kus papíru nepotřebujeme“ :lol: Asi to neplatí u všech ale u většiny určitě.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
336
11.8.12 07:13

Me kdyby se nelibilo prijmeni kluka se kterym mam zacit chodit, tak bych s nim ani chodit nezacla. pri predstave ze ho budu predstavovat a tim se snim i ztotoznovat a nelibilo by se mi to, tak z to by zadny vztah u me nebyl. tim rozhodne na nikoho nenarazím, jem jsem mela potrebu se vyjadrit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
11.8.12 07:32
@Zola píše:
Co ale hlavně nechápu (a že se mi to v této diskuzi jenom potvrdilo), že absolutní většina žen pojmenuje dítě po chlapovi - proč?? :nevim: Pokud jsou třeba zasnoubení a svatba je v dohledu, tak ok. Ale pokud se o svatbě ještě ani nemluvilo, případně chlap rovnou řekl, že se ženit nechce? Napadají mě dva důvody - buď ženský i tak doufají, že si je nakonec chlap přeci jen vezme a pak budou mít stejné příjmení a budou ta „dokonalá rodinka“. Nebo mají nastavené myšlení směrem „porodila jsem chlapovi dítě…“. Jinak si to fakt neumím vysvtlit. Ani nevím, která varianta mi připadá horší. Pokud by si mě chlap nechtěl vzít (a když už bych s ním chtěla mít přesto dítě), tak by rozhodně mělo příjmění po mně. Tohle by mě opravdu zajímalo, nemyslím to ve zlém, ale fakt tohle nechápu :?:

Protože tchýně :pocitac:
A u nás si mě teda Bambulín vzít chce, i sem dostala zásnubní nebo jaký prstýnek. A ztratila sem ho :oops:, ale to on neví :twisted:
Mě se vdávat nechce, teď sem chvilku myslela, že teda jo, ale už mě to zas přechází, jestli BAmbulín nedomluví termín do konce srpna, tak má nejspíš zas na dlouho smůlu :mrgreen:

A teď sem si vzpoměla, jaký ten důvod vastně byl :D Tchýně tlačila, BAmbulínovi by bylo příjmneí buřt, za svoje jméno by byl rád hlavně aby vyhověl své máti. Tak jsem udělali výměnný obchod. Mohla sem si z útulku přivést dva psy :D Ale už si nepamatuju, jak to dohoda zněla. Jestli můžu mít vždcky dva psy nebo to bylo jednorázové :think: Ale je to stejně jedno, ve čtvrtek jsme nechali jednoho z našich dvou čoklíků uspat a druhýho už nechci, s dětma je to přece jen náročnější, jeden stačí.
Ale stejně ve mě teĎ bude hlodat, jak jsme se to tenkrtát vlastně domluvili, co když změním na početpsů doma názor :twisted:

Příspěvek upraven 11.08.12 v 07:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
11.8.12 07:34
@sabines86 píše:
Me kdyby se nelibilo prijmeni kluka se kterym mam zacit chodit, tak bych s nim ani chodit nezacla. pri predstave ze ho budu predstavovat a tim se snim i ztotoznovat a nelibilo by se mi to, tak z to by zadny vztah u me nebyl. tim rozhodne na nikoho nenarazím, jem jsem mela potrebu se vyjadrit ;)

Tak kdyby to měl takhle každý, tak jsem do dneška sama :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: To je i odpověď, proč se moje dítě jmenuje po otci - protože moje příjmení je prostě strašný a jako dítě jsem si s ním užila dost a dost a jelikož jsem měla možnost toho svoje dítě ušetřit, udělala jsem to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4885
11.8.12 07:34

Taky si myslím, že většinu si prostě partner vzít NECHCE a v tom je zakopaný pes a pak se vymlouvaj :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15659
11.8.12 07:43

Sice jsem vdaná a svatba zas tak draho nevyšla, navíc se skoro celé náklady vrátily na darech - měli jsme zařízenou domácnost, tak jsme vyhlásili, že pokud chce někdo něco dát, ať dá peníze, ale na druhou stranu chápu třeba moji tchyni, která po smrti prvního manžela měla dítě ještě s přítelem a nevzali se, aby nepřišly děti z prvního manželství o důchod po tatínkovi.
Jinak - u nás to byly spíš praktické důvody a svatbou se mi jen změnilo přijmení. Patříme k sobě už nějaký ten pátek, ale žijeme daleko od obou rodičů, takže kdyby se nám některému něco stalo, kvůli informacím, než by jedna či druhá mamka přijely, asi by to bylo o nervy, a hlavně - PRÁVNÍ SYSTÉM ČESKÉHO STÁTU JE NASTAVENÝ NA MANŽELSTVÍ. Zjistila jsem to v okamžiku, kdy jsme chtěli kupovat byt a porada s právničkou mi odkryla, co všechno by se muselo ošetřit smlouvami druh - družka a z manželství to jde úplně automaticky.
Takže jsme se „romanticky vzali“ :mrgreen: ( ne, neříkám že ten den nebyl super, být za princeznu se mi mooooc líbilo :oops::mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
11.8.12 07:45
@Lenka002 píše:
Taky si myslím, že většinu si prostě partner vzít NECHCE a v tom je zakopaný pes a pak se vymlouvaj :).

No já vás trochu vyvedu z omylu. Jsou opravdu ženské a já k nim patřím, které se vdávat prostě nechtějí a vůbec to není tím, že by nechtěl partner tak já jsem ta „chudinka“ co se přispůsobí. Je to rozhodnutí nás obou a já s ním plně souhlasím. Chápu, že je to těžké pochopit, moje kolegyně do mně hučela půl roku před a po svojí svatbě, jak je to nejdůležitější den mého života. Ne opravdu není.
A proč má můj kluk jméno po tatínkovi? Z praktických důvodů, mám slovenské občanství a bylo by to zbytečně komplikované tak je jednodužší sepsat papír o otcovství a dodatečně klukovi zažádat i o slovenské občanství- takže má občanství dvě.
A já si své jméno měnit nechci, žiju s ním 40 let, nevidím jediný důvod ho měnit a nemám jediný problém s tím, že kluk se jmenuje jinak.
S partnerem žiju krásny spokojený život, dočkali jsme se dětí ( snad už brzo porodím, aby platilo to množné číslo)což u nás je skoro zázrak a fakt by na tom svatba nic nezměnila.

Příspěvek upraven 11.08.12 v 07:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15659
11.8.12 07:48

@Zola tak já jsem prohlásila, že pokud porodím nevdaná ( jen akademicky v debatě, nevdávala jsem se těhotná ), tak bude mít mrně příjmení po mě. Chlap má časově náročnou práci a do školky a po úřadech bych s ním stejně lítala já, a nebudu vysvětlovat pořád co a jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1000
11.8.12 07:57

Souhlasím @Jaji77. Je nepraktický, když se dítě jmenuje jinak. Kdekoli u doktora nebo jinde, kde se jedná o dítě, tě oslovují příjmením dítěte. Chápu to, je pitomost zjišťovat nebo si pamatovat dvě příjmení u jedné rodiny, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15659
11.8.12 08:01

@terezn No právě, a také na úřadech - zažila jsem to s kamarádkou, znala jsem jí jako flegmatika, ale tak rozčilenou, jako tehdy, to jsem ji nikdy neviděla - byly jsme na kafi a ona pak šla ještě s dcerou něco vyřizovat, já měla čas, tak jsem jí doprovodila že malou pohlídám, a na sociálce jí oslovili přijmením dcery - kámoška vybouchla jak piliňáky. Pak se omlouvala, že už jí to leze na mozek, že byla na dvou úřadech a u doktora a nikde jí nejsou schopní říct Vopičková, ale furt Šimpanzová, i když to mají všude napsaný, a že si připadá jak když ztratila sama sebe. Tehdy jsem se zařekla, že kdyby, tak bude mít mrně přijmení jako maminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
11.8.12 08:02
@terezn píše:
Souhlasím @Jaji77. Je nepraktický, když se dítě jmenuje jinak. Kdekoli u doktora nebo jinde, kde se jedná o dítě, tě oslovují příjmením dítěte. Chápu to, je pitomost zjišťovat nebo si pamatovat dvě příjmení u jedné rodiny, že?

Pitomost? 8o
VZhledem k tomu, že ty situace se jménem nenastávají desetkrát denně, je mi to buřt.
A i kdybch se vdala, chci si nechat svoje příjmení, nechci si zvykat na nový. A vošklivější :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí