Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jinak možná se budu opakovat, ale totálně netuším, proč v případě nesezdání, mají mít děti mužovo příjmení. To bych prostě neudělala. Nemám důvod.
@janine24 píše:
Jinak možná se budu opakovat, ale totálně netuším, proč v případě nesezdání, mají mít děti mužovo příjmení. To bych prostě neudělala. Nemám důvod.
je to o dohodě. Já s tím třeba problém vůbec nemám, navíc chci, aby lidi věděli, že mám malou s přítelem, a ne s bývalým manželem. Jsem rozvedená a příjmení jsem si na rodné neměnila po rozvodu, tak třeba proto. Navíc se s přítelem plánujeme v budoucnu vzít, tak proč to tak hrotit. A kdybychom se náhodou nevzali, tak bych si na matrice změnila příjmení na jeho a malé, abychom se jmenovali stejně. Ale říkám si, že na změnu je čas, doku malá nepůjde do školky
![]()
Já jsem ze svých kamarádek jediná vdaná…A proč se vdávat nechtějí??
Některé proto, že „je to drahý“, že „na to je dost času“, „nechci být středem pozornosti“, „kdo má chodit po úřadech“…Jiné, by chtěli, ale nechtějí jejich chlapi nebo žádnýho nemají…Přitom skoro všichni mají děti a chlap je po dítěti odkopnul, případně najednou přišli na to, že jsou to chlapi k ničemu a odešly samy.
A přitom se jim naše svatba líbila, pojali jsme to jako jednu velkou zábavu - sice klasika v bílých šatech a s hostinou, ale po obřadě na úřadě v zahradě, jsme se přesunuli ke známýmu do restaurace na koupališti a tam jsme poobědvali s rodinou a pak se sjeli kamarádi a byla fakt sranda, peklo se prase, sedělo se venku, kdo chtěl se koupal, měli jsme tam naše psy, svatebním darem jsme dostali ovečky, tak tam pobíhali taky..
Bylo to moc fajn…
Jo a jméno si vzal chlap moje, takže mi to moje zůstalo a všechny doklady si měnil on, já jen občanku ![]()
Tak skoncila jsem nekde na strane 13, takze jsem necetla vsechny prispevky, ale chci to rychle napsat, nez myslenku ztratim
jde o to prijmeni ditete po otci…bude to znit asi hodne krute, tak me prosim za to neodsuzujte…ja dala prijmeni po otci jen proto, ze verim tomu, ze se jednou vezmeme. (jak uz jsem ale psala, pritel mi nechce dat svatbu, jakou bych si prala- malou, soukromou, jen s rodinou- zadnou saskarnu, jak jsem psala…) ale bohuzel, to bude asi az po umrti jeho rodicu, jelikoz jeho matka mu dokaze nadiktovat co si ma namazat k veceri na chleba
takze mi opravdu nestoji za to mit náš (muj a pritoluv) snatek nadiktovany podle prani nekoho jineho…to si radeji po tom pockam a bude to den D, ktery bude vyjadovat, ze se opravdu milujeme…
Můj názor je, že ze strachu, pocitu jisté volnosti a majetkových důvodů.
Nebo ten druhý prostě není ten pravý, byť ho mají rádi a žijí s ním ![]()
Příspěvek upraven 11.08.12 v 12:13
Tak z mých kamarádek je většina vdaná, nebo se chtějí v brzké době vdávat. Takže v mém okolí se lidé stále berou ![]()
@RyBANA píše:
Tak z mých kamarádek je většina vdaná, nebo se chtějí v brzké době vdávat. Takže v mém okolí se lidé stále berou
V mém okolí taky, všechny moje kamarádky, sestra, její kamarádky jsou vdané.
Já si občas při čtení debat připadám jako v jiné dimenzi ( to samé na Rodině a na Dámě)
.
Ale jo, já věřím, že jsou ženský, který se nechcou vdávat samy od sebe. Ale nevěřím tomu, že jsou to všechny, který to o sobě tvrdí… Stejně tak jméno dětí po chlapovi, některé tu máte samozřejmě dobrý důvody, ale asi budete taky v menšině.
@alsem tebe teda upřímně lituju, nevím, jestli by mě štvala víc tchýně, nebo mamánek, který ji ve všem na slovo poslouchá a není dostatečný chlap na to, aby si stál za svým… Ale to by bylo na úplně jinou diskuzi, takže ti jenom přeju pevný nervy ![]()
@Almira-Alm píše:
Mě přijde jako hlavní důvod proč nejsou zdejší holky vdané to, že si je partner vzít nechce - pak je snazší říkat: „kus papíru nepotřebujeme“Asi to neplatí u všech ale u většiny určitě..
achjo…to je jak u blbejch
zase…jak jsi na to prisla, ze „mne prijde, ze“ znas ty holky? znas jejich partnery? znas jejich vztahy? mluvila jsi s nima? nebo je to takova hezka frazicka, ktera se dobre papouskuje?
@LouLou však dodává, že to určitě neplatí u všech, nikdo se nemusí cítit uraženě, stačí si říct „já patřím k menšině, u které to tak není“. Je to diskuze na téma, proč se lidi neberou, tak snad se k tomu může taky vyjádřit
Já mám názor stejnej, ty jinej, ale to snad ničemu nevadí, ne?
@Zola to neni o nazoru na svatbu, ale nazoru na lidi, potazmo holky, ktery tu diskutujou. kdyby napsala :znam nektere damy, ktere si jejich chlapi nechteji vzit, to beru…predpokladam, ze ma z ceho ten jeji nazor vychazet…Z ceho vychazi jeji presvedceni v tehle diskuzi? Navic potom, co tu padlo mnoho jinych vysvetleni?
Jako ono je to asi blbé takto napsat, ale kousek pravdy v tom je, protože mi ni opravdu víckrát stalo, že mi asi 3 holky - jedna z rodiny, říkaly to samé a nakonec po delší době, buď z vyprávení od nich samotných časem, a nebo i co jsem se dozvěděla od jejich přítelů a prostě okrajově, tak vyznělo, že hlavně ten chlap nechce..
Takže může to být určitá obrana - samozřejmě netvrdím, že tady všech, co nejsou vdané..
@kvaček kdyz on je velkej rozdil v tom napsat „znam takove u kterych to tak je“ anebo „me prijde, ze…“ ![]()