Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lihow píše:
Dnes se paradoxně berou více bezdětní, než ti s dětmi. Ale vysvětlení mám také toto: jak ženská docílí toho, že má s chlapem mít s chlapem dítě, je v podstatě přes to dítě už zajištěná a má chlapa omotaného. Bez dítěte zase zajištění není, tak chce aspon svatbu.
tak tohle je úvaha hodna myslitele ![]()
@LouLou Nevím, asi je moje logika o něčem jiném - i tady je tisíc případů nešťastných manželství, kde je téměř vždycky žena ta, co nějakým způsobem strádá (a nejen finančně)… Taky je tady moře příběhů o partnerstvích, kde sice dítě je, ale je to stejně katastrofa. A div se světe - opět v hlavní roli zdrcená ženská
@lihow zřejmě naráží na Zlatokopky, speciální odrůda žen vyskytující se většinou ve vodách mužů s pochybnými zdroji - na ty by ta logika platila. Ale hodit to všeobecně jako „vysvětlení“ …to je cítit záští jako prase ![]()
@neila ja myslim ze nemusi jit vubec o zlatokopectvi…prece na tom neni nic spatneho, kdyz zena-at uz vedome nebo podvedome - chce byt zajistena. S detma bude urcitou dobu doma a zavisla na zdrojich muze, tak je prirozene, ze nechce byt ve stresu, jestli bude mit co jist, kde bydlet, nebo se bude moct na svyho chlapa spolehnout.To, ze to nektere nebudou rady cist jsem myslela proto, ze jim to naboura tu hezkou predstavicku o svatbe jako zavrseni nebeske lasky a krasneho vztahu, a tam se moc nehodi do toho michat materialno, ze ![]()
To, ze je tu milion pripadu, kde zena strada, je sice smutne, ale to uz jsou jine pribehy, ne odpoved na otazku "proc se lide berou/neberou…
a samozrejme, ze kdyz tyto pribehy pisou zeny-na zenskem serveru E. mimino, popisou to tak, ze chlap bude v 90% ten spatnej…
div se svete…jak by to asi znelo z ust tech muzu?
@LouLou pokud by to bylo míněno jak píšeš, je to v pořádku a určitě máš pravdu
Ale já si nejsem jistá, že @lihow to myslel/a právě takhle… Spíš si myslím, že v pozadí toho příspěvku je myšlena ženská vyčůranost (s prominutím). Jistě to samozřejmě nevím, autor/ka se nevyjádřila blíž ![]()
A to, že je to ženský server nic nemění na podstatě věci. Nejde o vykreslení špatných mužů, ani o to jak by to znělo v jejich podání (je jasné, že by hájili to své
). Já jsem konstatovala, že jsou stovky konkrétních příběhů, které popírají „logiku“ toho co bylo napsáno ![]()
No ja to mam jasny. Svatba zatim byt nemuze, vzhledem k jeho blbostem, co si nadelal v brzkem mladi.
Dluhy jsou v dnesni dobe proste svinstvo a on je taky obeznamen s tim, ze svatba nebude, dokud to vsechno nebude v poradku. A navic, v dnesni dobe si nekoho vzit je obcas opravdu „o drzku“. Ja bych se vdavala jedine tehdy, kdyz bych si byla stoprocentne jista, ze o tom druhem vim dostatecne dost a i to samozrejme nikdy nemuze clovek s jistotou vedet.
Proste slovo jistota to tady hraje na obe strany. Na jednu stranu chce mit clovek JISTOTY v zivote a to manzelstvi samozrejme prinest muze, ale kde berete tu JISTOTU, ze vas i nepotopi. Mam pritele hrozne rada, ale kdyby nas mel timhle zpusobem ohrozit, tak bych se asi musela rozhodnout odejit, aby se to nedotklo male.
A to bych nerada.
@lihow píše:
Dnes se paradoxně berou více bezdětní, než ti s dětmi. Ale vysvětlení mám také toto: jak ženská docílí toho, že má s chlapem mít s chlapem dítě, je v podstatě přes to dítě už zajištěná a má chlapa omotaného. Bez dítěte zase zajištění není, tak chce aspon svatbu.
Proč bych si někoho omotala? Naše svatba můj nápad nebyl…
na druhou stranu, byla bych hloupá, kdybych se bránila.
@Jaji77 souhlas.. nechápu, proč by měla jenom ženská omotávat a nebo ženská mít jistého chlapa..
Najdou se i páry, kde je víc iniciativnější muž..
@neila píše:
@LouLou Nevím, asi je moje logika o něčem jiném - i tady je tisíc případů nešťastných manželství, kde je téměř vždycky žena ta, co nějakým způsobem strádá (a nejen finančně)… Taky je tady moře příběhů o partnerstvích, kde sice dítě je, ale je to stejně katastrofa. A div se světe - opět v hlavní roli zdrcená ženská@lihow zřejmě naráží na Zlatokopky, speciální odrůda žen vyskytující se většinou ve vodách mužů s pochybnými zdroji - na ty by ta logika platila. Ale hodit to všeobecně jako „vysvětlení“ …to je cítit záští jako prase
Dovolím si nesouhlasit; dnešní doba se úúúplně ve všem liší od mládí našich rodičů a i s touto možností holt musí chlap při navazování vztahu počítat. Neříkám, že se to stane ve sto procentech případů - ale čtvrtina nebo třetina vztahů je tím do určité míry zatížená.
@LadyLada píše:
@Renísek13
Mám to úplně stejnějako ty. To mě těší
2 roky jsme si jako kolegové v práci vykali, pak se dali dohromady a letos jsme spolu skoro 5 let a hned od začátku vztahu jsem manželovi říkala, že se chci vdávat a pak dítě, takže to věděl a mohl klidně couvnout ![]()
@Renísek13
Hezké. Třeba to tehdy byl signál, že stojí za to, o tebe bojovat ![]()
Řekla bych, že se člověk cítí ve vztahu komfortněji, když ví, co chce nejen on, ale i ten druhý.
@lihow píše:
Tak nemusí to tak být vždy, že. My se brali 3 roky už jsme spolu žili, měli jsme oba ho… plánovaně jsem otěhotněla půl roku po svatbě. Bydleli jsme u rodičů, jediné co jsme měli bylo manželovo auto. Budovat si zázemí jsme začli až rok po narození prvního dítěte (čili 2 roky po svatbě). Teď jsme už 4 rok ve svém. A budujeme si společně né jeden víc druhý míň, takže né vždy musí být svatba v takovém podtextu ![]()
@IvkaH píše:
Tak nemusí to tak být vždy, že. My se brali 3 roky už jsme spolu žili, měli jsme oba ho… plánovaně jsem otěhotněla půl roku po svatbě. Bydleli jsme u rodičů, jediné co jsme měli bylo manželovo auto. Budovat si zázemí jsme začli až rok po narození prvního dítěte (čili 2 roky po svatbě). Teď jsme už 4 rok ve svém. A budujeme si společně né jeden víc druhý míň, takže né vždy musí být svatba v takovém podtextu
V mém vyjádření nikde nebylo, že je tomu tak vždy a u všech. Některé ženy si holt pouští pusu na špacír a občas se tyto skutečnosti prostě provalí..
Stejně se nikdy nedoberete žádného závěru
co pár to indi vindi, na tohle má 100 lidí 100 různých názorů, ostatně jako na všecno… být vámi, tak tu s tím neztrácím čas ![]()
Ahoj, taky mi připadá, že hodnoty jsou dneska dost jiné… Z každé strany se na nás valí rady typu: myslete na sebe ap. Ono je sice hezké nezanedbat své zájmy, ale pokud už dneska lidi vcházejí do manželství s tím, že se stejně jednou rozvedou, připadá mi to dost hrozný. Pro své děti jsem vždycky chtěla klasickou rodinu. S manželem jsme spolu 11 let, z toho necelé tři roky manželé a malá má devět měsíců a neumím si představit, že by to mělo být jinak. A všechny ty důvody… Myslím, že to jsou tak trochu výmluvky… přece buď se chci vzít, nebo ne… My si se svatbou počkali, ale i s miminkem, být svobodnou matkou bych nechtěla, i kdyby tehdy ještě přítel žil s námi…