Proč se lidi neberou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
11.8.12 21:38

My jsme 5 let zpět platili 3 500,– svatba byla v sobotu, ale bylo to na zámku teda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15659
11.8.12 21:39

@IvkaH jo, zámek v blízkém městečku byl za čtyři litry se vším všudy, ale na to jsem řekla že se vyprdnu a radši zaletíme k moři :mrgreen: na úřadě zadara.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MartickaNela
11.8.12 21:41

U nás je to tak, že by přítel třeba chtěl, neříkám, že já ne, ale..ted jsme odkupovali byt a nejsou na to peníze (vím, že řeknete že svatba jde i levně)ale já jako každá doufám, že vdávat se budu jen jednou :think: :mrgreen: tak bych to chtěla ze vším všudy, ne jen třeba s rodinou na radnici. Takže zatím se mu k tomu nějak moc nevyjadřuji, věřím, že kdybych řekla ano, tak vybílí účty a jdem do toho, ale jelikož čekáme v říjnu malou, tak chci mít nějakou rezervu. Tudiž ještě chvíli budu odolávat :kytka:

• Citovat
  • Upravit
74217
11.8.12 21:42
@Jaji77 píše:
@IvkaH jo, zámek v blízkém městečku byl za čtyři litry se vším všudy, ale na to jsem řekla že se vyprdnu a radši zaletíme k moři :mrgreen: na úřadě zadara.

u nás byl kompromis zámek, protože manžel nevkročí do kostela a já na úřad :mrgreen: chtěli jsme venku na zahradě, takový Americký způsob svatby, ale měli jsme strach, že bude pršet, škoda teď bych se toho už nebála

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
11.8.12 22:58

@Jaji77
Blahopřeji k sňatku.

Pokud neoddávají ve všechny či většinu všedních dnů, pak by asi nebylo fér zpoplatňovat sobotu. Zákonem jsou dané nějaké mantinely a každá obec/město si to může zřejmě upravit dlé svého, neporuší-li zákon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vendulka72
12.8.12 22:24
@Mar__tanka1983 píše:
no právě…se vezmeme, abysme ještě navíchonily právníky a papíry pro rozdělení SJM?
to není zrovna zjednodušení :D
takže pro nás je jednodušší se případně vzít, až bude problém vyřešenej…jestli budem na hromádce 12 nebo 15 let už pro nás žádný rozdíl není a sňatkem by se situace spíš zkomplikovala, což asi není cílem sňatku, ne? ;)

Tak to jo, když už se to tak táhne, tak už je to stejně jako manželství a je to fuk :-). Hodně štěstí přeju. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
16186
13.8.12 08:06

Já se čím dál více přikláním k svatbě v Řecku, na Santorini by to šlo (asi i s rodiči, bez nich si to neumím představit)… Ráda bych se vyhnula těm přípravám, ale nechci to odfláknout o dvou svědcích :D To by byl pro mně přijatelný kompromis, jen nevím, jestli mi projde doma… :mrgreen:

JInak moje kámoška to moc neřešila, až když už měla bříško úměrné nosu a v něm 3.společného potomka, tak si udělali jeden pátek s přítelem volno a zašli na úřad :lol: Malá příjemná svatba, oba právníci, takže těžký pragmatizmus :mrgreen: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1262
13.8.12 08:22

@neila Dobrý nápad! Řecko není zas tak daleko, takže rodiče by měli být rádi za hezkou dovolenou. My odjeli k Tichému oceánu a bohužel (bohudík) rodiče zůstali doma. To už by jsme finančně nedali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
13.8.12 08:32

@baruse.t no já právě proto uvažuji o Řecku, letenky se dají sehnat docela dobře a pěkný hotel také. Razím teorii, že radši kvalitně a dráž než levně a hodně :lol: Santorini je sice trochu dražší destinace, ale zase si tak říkám, že kdybychom měli na svatbě moc šetřit, tak k čemu pak by to bylo… A je to stále levnější než třeba Maledivy :mrgreen: Určitě to bude něco stát, ale Santorini má atmosféru Karibiku a přitom je relativně dostupné… :lol: Naše by jsme poslali po víkendu domů a my bychom tam zůstali do konce týdne, takže by to byla hned i svatební cesta :pankac: Tak uvidíme, bylo by to moc pěkný :dance: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
13.8.12 16:15
@neila

V Řecku to bude určitě krásné, ta atmosféra u moře :palec: výborný nápad :potlesk:. Až to proběhne, tak nám ukaž fotky, ať můžeme taky nabít energii :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
14.8.12 18:36

@IvkaH jj, velice ráda, ale je to jen v rovině teorie - navíc momentálně jen mojí prozatím :mrgreen: Ale líbí se mi to čím dál víc :lol: :pankac: Musím na to asi trošku popracovat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
15.8.12 11:00

první svatba, pak dítě

Já jsem se vždycky chtěla nejdříve vdávat a pak mít dítě. Obojí se mě splnilo, manžel moc svatbu nechtěl, že nejdřív si pořídíme dítě a pak za pár let svatbu. Přijde mě lehčí rozdělit manželé rozvodem, u dítětě je to mnohem těžší :-) Ale jsem ráda, že jsem manžela nenápadně usměrnila ke svatbě. Když si vzpomenu na ten stres, tchán ujel z našeho domu, v půli cesty si vzpoměl, že mu v autě chybí moje mamka :-) Takže ho nikde nemáme na fotkách před domem. Celé dopoledne jsem nestihla ani jít na záchod, čas byl až chvíli na zámku před obřadem. Takže si nedokážu představit ještě mít k tomu malé dítě. Snažila jsem se šetřit, něco kupovala bazarové po netu, i tak nás svatba přišla se vším na 50 tisích.
Samozřejmě je to každého věc, záleží na financích, rodinné situaci,.. ale jsem ráda, že budu letos v prosinci, rok po svatbě, rodit jako paní a mít u porodu manžela. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
15.8.12 13:12

My jsme spolu zatim 2 roky a mame malou 4 měsični princeznu verunku o svatbě uvažujem ale tak asi za 2 roky možna dyl až na to budou penize…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
15.8.12 14:09

@Renísek13
Mám to úplně stejnějako ty. To mě těší :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lihow
15.8.12 14:19

dítě a svatba

Dnes se paradoxně berou více bezdětní, než ti s dětmi. Ale vysvětlení mám také toto: jak ženská docílí toho, že má s chlapem mít s chlapem dítě, je v podstatě přes to dítě už zajištěná a má chlapa omotaného. Bez dítěte zase zajištění není, tak chce aspon svatbu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky