Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
My jsme 5 let zpět platili 3 500,– svatba byla v sobotu, ale bylo to na zámku teda
@IvkaH jo, zámek v blízkém městečku byl za čtyři litry se vším všudy, ale na to jsem řekla že se vyprdnu a radši zaletíme k moři
na úřadě zadara.
U nás je to tak, že by přítel třeba chtěl, neříkám, že já ne, ale..ted jsme odkupovali byt a nejsou na to peníze (vím, že řeknete že svatba jde i levně)ale já jako každá doufám, že vdávat se budu jen jednou
tak bych to chtěla ze vším všudy, ne jen třeba s rodinou na radnici. Takže zatím se mu k tomu nějak moc nevyjadřuji, věřím, že kdybych řekla ano, tak vybílí účty a jdem do toho, ale jelikož čekáme v říjnu malou, tak chci mít nějakou rezervu. Tudiž ještě chvíli budu odolávat ![]()
@Jaji77 píše:
@IvkaH jo, zámek v blízkém městečku byl za čtyři litry se vším všudy, ale na to jsem řekla že se vyprdnu a radši zaletíme k mořina úřadě zadara.
u nás byl kompromis zámek, protože manžel nevkročí do kostela a já na úřad
chtěli jsme venku na zahradě, takový Americký způsob svatby, ale měli jsme strach, že bude pršet, škoda teď bych se toho už nebála
@Jaji77
Blahopřeji k sňatku.
Pokud neoddávají ve všechny či většinu všedních dnů, pak by asi nebylo fér zpoplatňovat sobotu. Zákonem jsou dané nějaké mantinely a každá obec/město si to může zřejmě upravit dlé svého, neporuší-li zákon.
@Mar__tanka1983 píše:
no právě…se vezmeme, abysme ještě navíchonily právníky a papíry pro rozdělení SJM?
to není zrovna zjednodušení
takže pro nás je jednodušší se případně vzít, až bude problém vyřešenej…jestli budem na hromádce 12 nebo 15 let už pro nás žádný rozdíl není a sňatkem by se situace spíš zkomplikovala, což asi není cílem sňatku, ne?
Tak to jo, když už se to tak táhne, tak už je to stejně jako manželství a je to fuk
. Hodně štěstí přeju. ![]()
Já se čím dál více přikláním k svatbě v Řecku, na Santorini by to šlo (asi i s rodiči, bez nich si to neumím představit)… Ráda bych se vyhnula těm přípravám, ale nechci to odfláknout o dvou svědcích
To by byl pro mně přijatelný kompromis, jen nevím, jestli mi projde doma… ![]()
JInak moje kámoška to moc neřešila, až když už měla bříško úměrné nosu a v něm 3.společného potomka, tak si udělali jeden pátek s přítelem volno a zašli na úřad
Malá příjemná svatba, oba právníci, takže těžký pragmatizmus
![]()
@neila Dobrý nápad! Řecko není zas tak daleko, takže rodiče by měli být rádi za hezkou dovolenou. My odjeli k Tichému oceánu a bohužel (bohudík) rodiče zůstali doma. To už by jsme finančně nedali.
@baruse.t no já právě proto uvažuji o Řecku, letenky se dají sehnat docela dobře a pěkný hotel také. Razím teorii, že radši kvalitně a dráž než levně a hodně
Santorini je sice trochu dražší destinace, ale zase si tak říkám, že kdybychom měli na svatbě moc šetřit, tak k čemu pak by to bylo… A je to stále levnější než třeba Maledivy
Určitě to bude něco stát, ale Santorini má atmosféru Karibiku a přitom je relativně dostupné…
Naše by jsme poslali po víkendu domů a my bychom tam zůstali do konce týdne, takže by to byla hned i svatební cesta
Tak uvidíme, bylo by to moc pěkný
![]()
@neila
V Řecku to bude určitě krásné, ta atmosféra u moře
výborný nápad
. Až to proběhne, tak nám ukaž fotky, ať můžeme taky nabít energii
.
@IvkaH jj, velice ráda, ale je to jen v rovině teorie - navíc momentálně jen mojí prozatím
Ale líbí se mi to čím dál víc
Musím na to asi trošku popracovat ![]()
Já jsem se vždycky chtěla nejdříve vdávat a pak mít dítě. Obojí se mě splnilo, manžel moc svatbu nechtěl, že nejdřív si pořídíme dítě a pak za pár let svatbu. Přijde mě lehčí rozdělit manželé rozvodem, u dítětě je to mnohem těžší
Ale jsem ráda, že jsem manžela nenápadně usměrnila ke svatbě. Když si vzpomenu na ten stres, tchán ujel z našeho domu, v půli cesty si vzpoměl, že mu v autě chybí moje mamka
Takže ho nikde nemáme na fotkách před domem. Celé dopoledne jsem nestihla ani jít na záchod, čas byl až chvíli na zámku před obřadem. Takže si nedokážu představit ještě mít k tomu malé dítě. Snažila jsem se šetřit, něco kupovala bazarové po netu, i tak nás svatba přišla se vším na 50 tisích.
Samozřejmě je to každého věc, záleží na financích, rodinné situaci,.. ale jsem ráda, že budu letos v prosinci, rok po svatbě, rodit jako paní a mít u porodu manžela. ![]()
My jsme spolu zatim 2 roky a mame malou 4 měsični princeznu verunku o svatbě uvažujem ale tak asi za 2 roky možna dyl až na to budou penize…
Dnes se paradoxně berou více bezdětní, než ti s dětmi. Ale vysvětlení mám také toto: jak ženská docílí toho, že má s chlapem mít s chlapem dítě, je v podstatě přes to dítě už zajištěná a má chlapa omotaného. Bez dítěte zase zajištění není, tak chce aspon svatbu.