Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Taky neříkám, že jde o všechny ale „jde jen o papír“ slýchám nejčastěji od těch co pak skáčou metr vysoko jen co se jich chlap zeptá..
@LouLou píše:
achjo…to je jak u blbejchzase…jak jsi na to prisla, ze „mne prijde, ze“ znas ty holky? znas jejich partnery? znas jejich vztahy? mluvila jsi s nima? nebo je to takova hezka frazicka, ktera se dobre papouskuje?
Právě…„mne zase přijde“
…že je to tak trochu ten pricip, jak byl znázorněn ve filmu „Úsměv Mony Lisy“…
Pro někoho je prostě to VDÁT SE jediným a největším životním cílem. Je to pro ně důkaz, že vůbec za něco stojí, že o ně někdo stojí, je to hmatatelný důkaz jejich společenské hodnoty - té hodnoty, kterou neumí najít v sobě, ale kterou si schovají za tu svatbu.
Logicky je pak dráždí každý, kdo ty hodnoty hledá jinde a neupíná se ke svatbě. Kazí jim jejich vysněný svět, ve kterém se staly váženou ženou.
Doufám, že je jasné, že tohle nemyslím jako teorii o všech vdaných
(nemám proti svatbám nic, sama jsem jednou vdaná byla a bylo to fajn…) …je to jen teorie o těch, které jsou vdané a mají záhadnou potřebu rýpat do těch, co nejsou a vymýšlet cokoli hanlivého, aby je společensky snížily.
To ja bych mohla treba napsat „me prijde, ze nektere ty vdane si nejsou samy sebou ani tim vztahem vubec jiste, ze chlapa musely uhnat a dokopat k tomu oltari, ze se boji, ze je opusti a ze ho chteji mit zahackovaneho, proto se vdavaji“ A muzete tu stokrat psat, jak je to jinak, jak je pro vas svatba krasne vyvrcholeni nadherneho vztahu atd atd, a bude vas to stvat, kddyz vas bude hodnotit nekdo, kdo do vaseho vztahu vuuuuubec nevidi ![]()
jasne?
@Almira-Alm píše:
Taky neříkám, že jde o všechny ale „jde jen o papír“ slýchám nejčastěji od těch co pak skáčou metr vysoko jen co se jich chlap zeptá..
tak to je jina, jestli pak mas na mysli konkretni zname a pripady z okoli, to uz ti verim radsi…
Když jsme u té svatby. Chystáme se s přítelem do roka vzít, ale bez nějaké parády. Nejsou finance.
Stojí něco obřad na radnici, když tam bude pár lidí z rodiny? Chystáme pak si objednat nějaký dort, podarovat koláče a konec. Do svatebního oznámení napíšeme, že vše v domácnosti máme, že bychom uvítali nějakou tu obálku na svatební cestu ![]()
@LouLou nebude mě to štvát, protože vím, že to neni pravda.. pokud to pravda neni přece se nebudu rozčilvoat, že někdo něco takového napíše.. To je můj pocit..
A proč by měla uhnat chlapa
někdy ve vztahu přijde i ten chlap, že by si přál, aby si mo přítelkyně vzala neni to všude stejné, že například žena čeká dva roky a víc, než se chlap rozhoupe, jeslti teda
@LouLou Jasně ale o tom je diskuze
Každý má svůj názor založený na svých zkušenostech ![]()
Jinak my taky nechtěli vyhazovat peníze za super drahé hostiny tak jsme se brali v kapličce jen se svědky a rodiči.. Bylo to bezva ![]()
@kvaček vidis, to me zas vadi, kdyz nekdo hned hodnoti a skatulkuje na zaklade nejakych ohranych ustalenych predstav…
proc by mela uhnat chlapa - protoze „me prijde, ze“
protoze to je taky pekne zazity a zapraseny klise, ze to tak bejva… ![]()
dala jsem to jen jako priklad, ja si tohle nemyslim…to jsou takovy obranny argumenty tech, kterym byvaji podsouvany taky uplne jine duvody…
Příspěvek upraven 11.08.12 v 16:43
My s přítelem také nejsme svoji. Miminko bylo neplánované, ale vše jsme začali přizpůsobovat nové situaci. Teď jme ve fázi, kdy doděláváme naše vysněné bydlení. Přítel začal mluvit o svatbě, takže jsme začali pomalu promýšlet, že po nastěhování bychom se vzali. To jsem ale netušila, jak mě bude drtit okolí neustálými otázkami typu - kdy se vezmeme, proč ne teď, proč až pak, proč a proč a proč…
Momentálně slyším slovo svatba a mám osypky a chce se mi na všechny řvát, že já se nikdy vdávat nebudu a co je komu do toho
Takže já se možná nevdám z toho důvodu, abych byla v opozici vůči okolí
a naštvala jsem je ještě víc, než oni mě těma stupidníma otázkama
Myslím to samozřejmě s nadsázkou, ale vytáčí mě to regulérně
Ať si každý dělá co chce, kdy chce a jak chce ![]()
@Martinaxxx píše:
Když jsme u té svatby. Chystáme se s přítelem do roka vzít, ale bez nějaké parády. Nejsou finance.Stojí něco obřad na radnici, když tam bude pár lidí z rodiny? Chystáme pak si objednat nějaký dort, podarovat koláče a konec. Do svatebního oznámení napíšeme, že vše v domácnosti máme, že bychom uvítali nějakou tu obálku na svatební cestu
my se brali na radnici, klasicky v sobotu, platili jsme 1000Kč.
@LouLou píše:
@Zola to neni o nazoru na svatbu, ale nazoru na lidi, potazmo holky, ktery tu diskutujou.
Samozřejmě, že je to názor na lidi. Však název diskuze je „Proč se lidi neberou“, ne „co ne ja svatbě dobrého nebo špatného“
Moc nechápu, proč se rozčiluješ. Kdybysme tvrdily, že KAŽDÁ svobodná, která se nechce vdávat, blablalba… Ale nic takovýho netvrdíme, my vlastně netvrdíme nic, jen říkáme, co si myslíme. A hold si myslíme, že velká část holek, který říkají „je to jen papír“, jen nechce přiznat, že by byly moooc rády vdané, ale přítel nechce. I tady v diskuzi to některé naznačily. Jinak už nevím, co dál psát, je to jaks sama řekla, jak u blbých, pořád omíláme to samé dokola
Prostě se na tom neshodneme a každá si bude věřit tomu, čemu doteď, no ![]()
@tterka píše:
Já jsem vdaná skoro deset let. Ve vztahu téměř třináct let. Máme dvě děti, společný majetek, společné starosti. Prošli jsme si obrovskou krizí, která by v případě, že bychom žili jen na „psí knížku“ skončila rozchodem, bojem o majetek i o děti. Ten „cár papíru“ nás oba nakopnul k tomu, abychom na sobě zapracovali, naučili se chápat jeden druhého, naučili se spolu mluvit a řešit problémy (nedusit je v sobě). A proč za to může papír? Nechtěli jsme se tahat po soudech… Takže u nás svatba zachránila celý náš vztah a teď, i po krizích se s manželem milujeme a nemohli bychom bez sebe být (né, že bych občas neměla chuť ho zabít). Ale je fakt, že spousta sezdaných párů okolo nás prostě do toho rozvodu jde z toho důvodu, že nemají chuť něco měnit, nemají chuť na sobě pracovat. Lidi prostě mají pocit, že svatbou všechno končí a tím se přestávají snažit. U nesezdaných párů je to tak, že mají pocit, že je spojí dítě a tím to hasne. Také časem přestanou vztah jako takový řešit. A potom okolo sebe vidím případy, kdy jedna se rozvádí proto, že se v manželství nudila, druhá proto, že potkala jiného kloučka - pobláznila se (má dvě dcery) a po dvouměsíčním „vztahu“ s milencem žádala o rozvod. Dneska je nešťastná z milence i z ex, který se samozřejmě nechtěl vzdát dětí ani společného majetku bez boje. Další se rozchází s přítelem proto, že on tráví „hodně“ času v práci (cca 10 hodin denně, někdy více, někdy méně), ale ona se nudí doma na mateřské, tak chce, aby on byl s nimi doma také. On, platíc různé dluhy si to nemůže dovolit, takže jediné její řešení je rozchod… Atd, atd… spousta podobných příkladů je v mém bohužel hodně blízkém okolí, takže do těch vztahů skutečně vidím…
Lidé jsou dneska pohodlní, nechtějí nic řešit, nechtějí se snažit a rozchod je nejlepší a nejrychlejší řešení (rozvod s rychlostí našich soudů trvá o něco déle a je složitější, ale pořád to není tak složité, jako řešení problémů a snaha chápat jeden druhého).
Já sama jsem ráda, že jsem vdaná, nikdy bych neměnila a svatbu chystáme časem zopakovat, nejlépe pro celé příbuzenstvo - takže pořádná svatba, jaké bývaly za starých časů
Když to čtu mám pocit, jak kdyby si psala o našem manželství
s tím rozdílem, že spolu žijeme 8 let a manželé jsme 5 let, ale jinak jak popisuješ, to sedí
.
@Martinaxxx Mně se zdá, že v některý dny je to zadarmo, je to možný? Jako ve všední dny… @Mateny To je mi líto, ale naprosto tě chápu. Já nenávidím, když se všichni do všeho s prominutím se*ou a člověka úplně otráví. Přeju, aby ses od toho dokázala oprostit a udělala všechno tak, jak chceš ty
Já to teda neumím ![]()
@Zola ja si to s almirou uz vyjasnila, klidek…
tys vubec nepochopila, co se snazim rict : nazor na lidi, ktere znam, kde muzu z jejich vztahu aspon neco tusit
versus nazor na diskutujici tady, ktere krome tech par vet, co tady napsaly, vubec neznate…
ale samozrejme „myslet si“ o nich muzete cokoli chcete, ja treba krome toho ze me ten muj chlap strasne moc nechce, mam i zeleny tykadylka, ctyri ruce a chodim doma po hlave a odstrkuju se usima. ![]()