Proč se na dětech tak rejžuje...

5173
19.9.11 13:19

proč se na dětech tak rejžuje ....

Tak dneska jsme doopravdy dostala vztek :cert: náš malý jeden rok nenašlapuje na nožišky jak by měl, hodně šlape na vnitřní stranu a kotníčky se mu vyvracejí směrem do vnitř,dneska jsme mu byla koupit jeho druhý botičky kožený sandále na doma a kožený boty na ven -všechno kotníčkový za sandálky v akci jsem dala 500 kč a za botičky na ven jsem dala 700 kč .. snažila jsme se kvůli jeho vadě vybírat botičky ne podle ceny,ale podle toho aby měli doopravdy pevný kotník,aby byly kožený - prostě teď je pro něj nejdůležitější kvalitní obuv… ale co mě na tom štve je,že já ve zdravotnický prodejně dám za číclo 43 za boty 700 kč a malýmu za tu cenu musím malýmu taky koupit botičky - i když i moje jsou kožený a hooooodně větší :cert: … Tohle je takhnusnej rejž, když vemu že ani ne za dva měsíce budeme zase nakupovat botičky za 1300 :cert: a na další dítě je dát už nemůžu páč budou rozšmajdaný… a to je u více věcí - koukala jsme malýmu na kvalitní zimní bundu a kombinézu no a kdybych se rozhodla koupit to v normálním obchodě tak mě to vyjde na 2 tis :roll: … Um pro děti od 6 měsíce občas nějaká akce,ale že na tom i tak mají neskutečnej rejž :cert:
Ano děti něco stojí,ale ty ceny tady v čr jsou opravdu ke :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5173
19.9.11 13:21

je pravda,že botičky honzíkovi tenhle měsíc zaplatili naši,takže mě rodinej rozpočet nijak nezatížily boty jedny… Ale když to tak počítám za za kvalitní botičky dám do roka cca 4 až 5 tis :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
19.9.11 13:27

Já to ale vždy chápu tak, že ne vždy se cena odvíjí jen od velikosti a použitém materiálu, ale dle toho, jaká je s tím práce..
A s malými věcmi je možná ještě větší práce, než s velkou botou..
Nicméně souhlasím, že to je drahé a že to člověka naštve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1505
19.9.11 13:31

Bohužel, botičky pro malý jsou hodně drahá záležitost, ale zas je lepší koupit kvalitní koženou obuv ve značkovém obchodě, než dítěti ničit nožku botami od levných prodejců :palec: Ale je pravda, že když jsme nedávno kupovali dvoje najednou (sandálky na léto a zavřené boty), tak už těch 1500,– je na rozpočtu znát :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3576
19.9.11 13:31

Jestli se v te cene nezobrazuji ty ruzne detske atesty..
Ale za 2 mesice prece botky nemuze sesmajdat tak, aby je nemohl podedit mladsi sourozenec. Anebo pokud ma aspon dvoje, tak diky tomu stridani nemuzou byt tolik sesmajdany. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
19.9.11 13:34
LeaZbrna píše:
Jestli se v te cene nezobrazuji ty ruzne detske atesty..
Ale za 2 mesice prece botky nemuze sesmajdat tak, aby je nemohl podedit mladsi sourozenec. Anebo pokud ma aspon dvoje, tak diky tomu stridani nemuzou byt tolik sesmajdany. :nevim:

to by ses divila … náš mladej sešmajdá všechno,jsme ráda,že mu vydrží aspoň trošku pevný ty 2 měsíce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
19.9.11 13:36

Souhlasim, ze ty ceny jsou nekdy hrozne, ale asi s tim nic nenadelame. Nicméne bych rekla ze zrovna cena a mnozstvi materialu se na konecne cene podili jen malou casti, takze na velikosti zas tak nezalezi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
19.9.11 13:39

Bohužel, je to tak. A proto je třeba vybírat podle vlastního uvážení, kde je holt třeba neškudlit a kde si to lze „dovolit“. V případě bot je to jasný. Naopak tepláky od vietnamců … na aukru … atd. … vono i v lékárně, člověk tam jde s tím, že má malej „jen“ rýmu a kšel a dra „něco“ doporučila a tři stovky jen to hvízdne, ne-li dokonce víc …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
19.9.11 13:41

Já to beru taky tak, že s malou botičkou je stejně práce jako s větší botou, náklady na materiál podle mě zas tak velký rozdíl nejsou. Potom ty různé certifikáty, spešl materiály… :nevim:
Za kvalitní bundu a kombinézu mě teda 2 tisíce přijde moc. Ale na toto jsem lakomá - naše malá přece nemusí mít všechno nové a značkové a i nošené věci jsou kolikrát jako nové… 99 procent věcí jsem nakoupila v sekáči a troufám si říct, že chodí oblékaná hezky a v kvalitních věcech (botičky ještě nenosí, ty budu kupovat nové).
Pokud mám pocit, že kvalita neodpovídá ceně, tak tu věc prostě nekoupím… ale tím nechci říct, že bych neuvítala nižší ceny, to zase jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
19.9.11 13:42
Emilie píše:
Bohužel, je to tak. A proto je třeba vybírat podle vlastního uvážení, kde je holt třeba neškudlit a kde si to lze „dovolit“. V případě bot je to jasný. Naopak tepláky od vietnamců … na aukru … atd. … vono i v lékárně, člověk tam jde s tím, že má malej „jen“ rýmu a kšel a dra „něco“ doporučila a tři stovky jen to hvízdne, ne-li dokonce víc …

ono je to u všeho u léků, u jídla, u autosedaček … mě prostě štve,že i přes to,že syn má tuhle poruchu musím platit víc a víc… si říkám jak je to všechno drahý pro postižený děti vozíček ,speciální obuv na zakázku ,plínky pro velký děti atd …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
19.9.11 13:44

Jojo, kvalitni boticky jsou drahy, ale chapu, ze jsou pracny a musej byt aj vice atestovany, coz taky neco stoji :wink: Ale treba obleceni se da koupit na bazarkach, popujcovat s kamaradkama, pripadne sehnat v Tescu ci Lidlu za dobrou cenu. Ja taky koupim jednu dve hezci veci a zbytek resim takhle :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
19.9.11 13:45

Taky souhlasím a občas nadávám :cert: :-D

No a ještě mě štve, že jsou hodně drahé kvalitní hračky a potom různé didaktické hračky a hry :mrgreen:
Nechci pro děti hračky od ťamanů za pár šupů, nejen k vůli použitému materiálu, ale také, že taková hračka a hra nic nedá, jen se za chvíli rozbije :mrgreen:

Použité se to špatně shání, ani já to neposílám dál, schovávám případně pro další děti v rodině a hodně hlídám, aby tyto věci zůstaly co nejvíc kompletní..
Knížky s úkoly, ty kvalitnější(Svojtka, librex), ne z levných knih, ty kopíruju a pracujeme jen s listy. Tak si ověřím, jak dítě vyřeší úkol po určitém čase a schovávám ze stejného důvodu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
19.9.11 13:47

Ahoj,
kvalitní boty pro děti jsou drahé, na druhou stranu si říkám, že zrovna na botech se šetřit nevyplatí. Jinak já teď kupovala boty dětem, ale jedny stáli jen 600kč a jsou kožené kotníkové :lol: Ušetřit se dá na jiných věcech. Třeba nechápu bundu za 2tis. na zimu? TO bych nedala. UM se dá sehnat taky levnější atd. Oblečení a někdy i hračky kupuji přes net, kde je nejlevnější. Oblečení na aukru, na mmb a občas nové. UM objednávám přes mmb z Polska atd.
Jo a musím to napsat, prostě to mám pořád v hlavě, dneska jsem seděla s malou u doktorky a koukala po čekárně na boty ostatních dětí. A my jsme tam byli jediný s kotníčkovou koženou obuví. Ostatní prckové v našem věku i mladší měli sportovní boty typu Nike, Adidas a pak stánkové a ještě byly nízké. Jedna holčička tam v těchto botkách šmajdala, špičky vtočené dovnitř. Nevím no, radši koupím dobré boty než dopustit tohle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
19.9.11 13:50

Můj syn má kvalitní boty ještě ve školce - kotníčkové, kožené, na zahradu má teda obyč. tenisky, sandále má kvalitní, papuče taky..
Ty tenisky jsou fakt jen na zahradu, zůstávají ve školce. Když jdeme ven spolu, je v kožených, když jde na dvůr a je sucho, bere si ještě ortopedické tenisky z léta, jinak taky kožené..
Mám pocit, že v tomto věku - 5 let, už jsme za exoty :mrgreen: Všichni mají nízkou sportovní obuv na běžném nošení..Ti „zodpovědnější“ rodiče do ní koupí v lékárně za 60 Kč ortopedické vložky :lol:
Schválně ironie, protože si nemyslím, že to má stejný efekt, pevnost boty od ťamanů nebo „bílých vietnamců“ typu Deichman" a kvalitní zdravotní obuv..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
19.9.11 13:53

Holky jeden dotaz, možná totálka mimo mísu - jaký máte názor na botky „značkové“ - adidas, nike, puma .. chodící? Maj nějaké atesty podobné žirafce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová