Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Paola21 píše:
Já to myslela tak, že když přestanou platit hypo, tak o dům přijdou
Jenže riziko toho, že přestanou platit, je různé. Třeba v mém případě se blíží nule. Splátka je cca desetina příjmu a je to dobře pojištěné. Takže i zástavní právo banky je teoretické a určitě banka můj byt nevlastní…
Příspěvek upraven 31.01.18 v 14:56
@Anonymní píše:
@vertunka lidi radi resi očividně zivot osob kolem
No to ja taky. To se priznam. Proto taky chodim na,,ecko". Ale ze bych musela nejakym svym znamym valit do hlavy svoje nazory bez vyzvani, to zase ne.
@vertunka píše:
No ja se s tou,,kamaradkou" ani jinak pravidelne nestykam, nase cesty se rozesly uz davno. Kazda mame svuj zivot. A ona mi vcera zase po pul roce napsala a po chvili konverzace do me zacala valit reci o hypotece, ze co kdyby se manzelovi neco stalo, a ze na mem miste by do toho nesla apod. No co je komu do toho?? Nestacila jsem valit oci.
Ale asi to tyhle typy lidi maji zapotrebi. Treba si mysli, ze maji patent na rozum.:
Taky nechápu, by mě to nenapadlo někomu takhle valit rozumy do hlavy, aniž by se ptal
@kacz píše:
Jenže riziko toho, že přestanou platit, je různé. Třeba v mém případě se blíží nule. Splátka je cca desetina příjmu a je to dobře pojištěné. Takže i zástavní právo banky je teoretické a určitě banka můj byt nevlastní…Příspěvek upraven 31.01.18 v 14:56
Navic majitel je ten, kdo je zapsan v katastru ne? Tedy ja a ne banka. Ja mam od banky jen,,pujcene" penize.
@kacz píše:
Jenže riziko toho, že přestanou platit, je různé. Třeba v mém případě se blíží nule. Splátka je cca desetina příjmu a je to dobře pojištěné. Takže i zástavní právo banky je teoretické a určitě banka můj byt nevlastní…Příspěvek upraven 31.01.18 v 14:56
No zrovna o těch, co zakladatelka zmiňuje v úvodním příspěvku, je riziko velké, že nebudou mít nic. Přijdou mi to jako silná slova - mám vlastní byt/dům a pak z nich vyleze, že horko těžko dávají dohromady měsíční splátku na hypotéku ![]()
@sladke-mameni hele konkrétně jedna kamaradka toskutecne resi casto a kdykoliv nekdo dalsi stavi, tak se nas pta proc my taky ne ![]()
S usmevem bych rekla, ze jsme takhle spokojeni.
Ono ne kazdy by bydlel s rodici v dome, tak asi proto ty dotazy… Kazdy ma jine priority.
Každý jedinec preferuje jiný styl života. Někdo chce holky jiný zase vdolky.
@vertunka píše:
Navic majitel je ten, kdo je zapsan v katastru ne? Tedy ja a ne banka. Ja mam od banky jen,,pujcene" penize.
Vlastníkem v katastru jsi ty, jsem to myslela tak, že považovat ten dům/byt za 100% můj budu osobně považovat ve chvíli, kdy nebude na domě zástavní právo a budu mít zaplaceno a bez dluhů, takže za krásných třicet let ![]()
@Anonymní píše:
@sladke-mameni hele konkrétně jedna kamaradka toskutecne resi casto a kdykoliv nekdo dalsi stavi, tak se nas pta proc my taky ne
“Jsme spokojení”. Tečka. Fakt co to je za lidi
My máme přátele v úplně různých situacích a s nikým do sebe takhle nešijeme, co je mi do toho. Jako že já tak oni musí taky? Blbost.
Diky za příspěvky, hned si připadám aspoň trochu míň jako mimon ![]()
@Karleon píše:
Oni vám možná prostě jen závidí, že nejste zadlužení.
Asi tak nějak. Taky žije mě deset let ve dvougenerační domě s tchánama, vztahy perfektní. Barák je náš, vyplaví mě manželovi sestru, ale na to už jsme ušetřili
. Před těmi deseti lety jsme naše patro komplet zrekonstruovaný. Takže pohoda jazz, výlety, dovolené u moře, lyze, kola, brusle, Wells s atd.
Kamarádky a hypotékou mají co dělat, aby to zvládly, když jsou i děti a občas paragraf, takže necelá výplata.
@Anonymní píše:
Asi tak nějak. Taky žije mě deset let ve dvougenerační domě s tchánama, vztahy perfektní. Barák je náš, vyplaví mě manželovi sestru, ale na to už jsme ušetřili. Před těmi deseti lety jsme naše patro komplet zrekonstruovaný. Takže pohoda jazz, výlety, dovolené u moře, lyze, kola, brusle, Wells s atd.
Kamarádky a hypotékou mají co dělat, aby to zvládly, když jsou i děti a občas paragraf, takže necelá výplata.
Fajn je ta vzajemna pomoc, ale taky to, ze se nevidime, kdyz nechceme ![]()
@Paola21 píše:
No ale oni nebydlí se svém, jejich dům vlastní banka..jsou to řeči mimo. Vy se určitě kvůli tomu nezadlužujte.
Bydlí ve svém, jen tím domem ručí za dluh. Ale vlastníky jsou oni, ne banka. Ta má pouze smluvní zástavní právo. To je dost podstatný rozdíl.