Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj holky,
konečně jsem se rozhoupala a zkouším prodat oblečení nebo hračky po dětech. V týdnu se mi rychle povedlo prodat dvě dřevěné rostoucí postele z Ikey. Zájem byl opravdu velký. Je na to skupina na FB.
Teď zkouším jinde (i tady) prodávat oblečení a hračky, ale nic se neděje… Jak se vám daří prodávat oblečení a hračky po dětech přes internet? Zatím jsem je vždy jen rozdávala, neměla jsem čas to řešit. Je to perspektivní?
Kde se vám povedlo tyto věci prodat?
@Eveelin Já zatím prodala skoro všechno po dceři - hračky, oblečení, postýlku, kočárek a další věci. Buď na FB nebo Bazoš nebo bazar na Seznamu i tady na bazaru
Mě se nejlíp prodávalo na aukru a na facebookové skupině „bazar z našeho města“ ![]()
Také záleží, v jaké jedeš cenové relaci, já prodávala hadříky na donošení za opravdu lidovky (10,20,30,–) a mizelo mi to pod rukama.
A také to chce prodávat víc věcí najednou - aby se lidem vyplatilo poštovné, pokud to mají brát přes půl republiky.
Kombinéza za dvě stě je ještě solidní cena, ale pokud k tomu přihodíš třeba 80,– za poštovné, tak už se to kdekomu nevyplatí. Ale když si k tomu přihodí pět triček, čtvery kalhoty a mikinu, tak už je to jiné…
Příspěvek upraven 25.01.16 v 12:26
Já prodávám tu, na Modrym konovi a Vintedu… A prodala jsem docela dost, pár věcí ne a ne prodat ale jinak dobrý
nijak na prodej nespěchám takže to neřeším ale hodně často mi to pomohlo rovnou zaplatilo novou věc
nakupuji zásadně tay na bazárcích ![]()
Mimibazar, facebook. V menší míře Modrý koník. Občas větší věci Bazoš.
@esterka.z.brna dáš mi nějaký příklad - co jsi prodala a kolik jsi za to chtěl? A tady se ti nejlépe prodávalo co?
Ten Bazoš neznám a bazar na Seznamu také ne. Mrknu na ně. Díky ![]()
@Mar__tanka1983 včera jsem kvůli tomu založila lokální FB skupinu. Ale zatím se tam nic neděje
Jen vidím, že jsem tedy zvolila dobrou cestu…
To oblečení za pár korun jsi posílala poštou? A prodávala jsi ho po kusech nebo v několik ks najednou?
Právě přemýšlím, jakou „marketingovou strategii zvolit“. Jestli prodávat více kusů oblečení najednou nebo jednotlivě. A v jaké cenové hladině za kus…
@Kry5t0fek a co se ti prodávalo dobře a co naopak vůbec nešlo?
S těmi postelemi jsem měla šťastnou ruku - prodávala jsem v dobré skupině za super cenu a asi žádané zboží a extra rychle. Ale teď nevím, čím bych měla začít - jakým typem oblečení a velikosti. Jestli už jarní nebo ještě zimní… Jestli se preferují nějaké značky…
@Eveelin Jinak oblečení po pár korunách mizí opravdu rychle, jednou jsem tu prodala balík za 800 a měl přes 3kg takže super
ale né vždy jde vše dát třeba za 20,–
@Eveelin Prodávám jen oblečení a to tak jak ho vyřazuji se šatníku
žádný systém v tom nemám
jo a oblečení co už nestojí za prodej dám k velké objednávce zdarma a nebo poštovné, většinou dám maminkám vybrat ![]()
Příspěvek upraven 25.01.16 v 12:37
@Kry5t0fek díky
To jsi měla dobrý obchod
Oblečení tu mám dost i na kila
Tak asi zkusím balík věci i nějaké jednotlivé za nižší ceny…
@Kry5t0fek to děláš dobře
A jak to oblečení posíláš poštou? Je potřeba vždy balíček nebo to lze posílat i nějako větší obálkou? Využívala jsi Českou poštu nebo někoho jiného?
@Eveelin posílám poštou a buď v obálce nebo prostě v tašce omotané izolepou a když maminka chce tak na její riziko zašlu i úplně obyč
@Eveelin jak co se mi povedlo.. např fleece overaly nikdo nechce
nejvíc mi vyhovuje FB - místní skupina s osobním vyzvednutím, to je fajn, bo vim, jak to zboží vypadá.
@Eveelin jak jsi tu skupinu nazvala? Důležité ![]()
A pozvi tam všechny kamarádky, co v okolí máš, ono to chvíli potrvá, bude to stát nějakou práci (vytvořit alba na jednotlivé velikosti, uspořádat pravidla Bazárku), ale má to většinou výsledky.
Já sem nyní součástí dvou takových skupin na FB, a v každé je tam nyní asi tak 5000 členů a obchoduje se tam velmi svižně
Funguje tam i poptávka - opravdu funguje
a koupíš tam skoro všechno. Od oblečení, přes elektroniku až po služby
@Eveelin Ahojky
Prodávám přes MMB, Modrý koník, Bazoš a tady
dřív jsem dávala i na Aukro, ale tam si pak strhnou provizi, tak to tam už nedávám ![]()