Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já jsem tohle dělala v práci, záleží, jaké jsou v tomto případě vypsané podmínky. U nás se kupříkladu mohl přihlásit pouze ten, kdo složil jistinu na účet úřadu. Také si od nás zájemci kupovali na hypotéku, podmínkou ale bylo, aby ke dni dle smlouvy bylo uhrazeno 100 % kupní ceny. Veřejné to u nás nebylo, sešla se komise, sepsala zápis, obeznámila zájemce, zda uspěli či nikoli.
Jinak vítěz, pokud nezaplatil dle smlouvy, jistinu nedostal. Ostatní, kteří neuspěli, ji samozřejmě dostali v plné výši zpět.
@hofka píše:
U té nabídky nejsou podmínky?
Ne, nejsou. Jenom ze se prodává byt obalkovou metodou + jeho popis adresa atd. a datum uzávěrky obálek. Tak nevim.
Já osobně bych si na úřad zavolala a zeptala se na to, na co se ptáš nás. ![]()
@Anonymní píše:
Ne, nejsou. Jenom ze se prodává byt obalkovou metodou + jeho popis adresa atd. a datum uzávěrky obálek. Tak nevim.
pokud to dela obec, tak je to oficialni zalezitost a nekde u nich na urade ty podminky budou. tak si tam zavolej a poptej se.
pocet obalek ti urcite nereknou (ono by to ani neslo, dokud nebude konec obdobi, kdy se muzou podavat), stejne tak podminky otevreni, odstoupeni od nabidky atd.
kamaradka se tka ucastnila asi tri obalkovych prodeju a nikdy se to verejne neotvirala, ale vzdy pred komisi obce a vsem akorat dali vedet.
Nasi takhle kupovali byt a pozdeji pozemek. byli to oboje v jinem meste, ale u obou jim rekli, ze je vic zajemcu tak nadsadili cenu a vzdy byli samotni zajemci
My jsme kdysi takto jeden byt kupovali. Jistinu jsme neskladali a otevírání nebylo veřejné. Skončili jsme jako druzí, ale protože pan, ktery vyhrál nakonec nejak nemohl sehnat v termínu peníze, tak jsme byt ziskali my, protože jsme platili hotove.
Počet obálek ti nikdo neřekne před skoncenim termínu, protože v zajmu prodávajícího je prodat za co nejvíc
Leda bys tam měla dobrého známého ![]()
Dekuji moc za info. Na ty podminky se musim zeptat, na úřední desku vyvěsili jenom strohé udaje o byte, o obalkova metodě ani detail. U toho bytu je uzávěrka obálek do 31.8 a pokud bych mela stesti a byt vyhrála, tak muzu mit penize nejdrive az v říjnu.. Tak doufam, ze to pripadne nebude problem.
@elinka90
Ježíši, to teda nastve.. Ale pokud o tu nemovitost clovek stoji, tak da radeji vyšší cenu..
Hned v pondeli tam zavolam a poptam detaily, jistinu atd. To bude dilema jakou cenu nabídnout.. ![]()
Kamarádka tímto způsobem získala byt. Ne koupit, ale jako nájemce. Dali nejvyšší nabídku, kterou zaplatili a od té doby užívají byt (za nízké nájemné + služby). Už je to ale pár let, tak si podrobnosti nepamatuji.
Edit: verejna drazba je len v hotovosti. Nie je mozna hypo.
Ahoj, omlouvam se za anonymitu. V nasem meste prodává město byt obalkovou metodou. Mate s tim zkušenosti? Mam právo vedet kolik se přihlásilo o byt obálek? Podle toho bych totiz asi stanovila nabídku. Taky by me zajímalo jestli se obálky otvírají nejak verejne. Taky bych potřebovala vedet zda muze nekdo kdo byt treba vyhraje pozdeji koupi i odmitnout (treba kdyby mne nevysla potom hypoteka..). Předem moc dekuji za reakce.