Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@martina.se ale očr je na ošetřování a důvodem je nemoc nebo karanténa, a ne prázdniny. lékař nemůže vystavit očr na zdravé dítě, protože jsou prázdniny.
Stejná situace byla vloni, tenkrát se jednalo o dva dny před oficiálními vánočními prázdninami, a pokud si dobře pamatuji, ty dva dny volna navíc na OČR nárok normálně byl - z důvodu uzavření školského zařízení. Taky to byly jakoby prodloužené vánoční prázdniny. Třeba to letos bude taky tak. A možná by mohlo být i těch 80%. ![]()
Placené hlídání? Soukromé dětské skupiny? Soukromé školky? důchodkyně z okolí co si ráda přivydělá? Mozností je dost. I ta sousedka by byla ochotnější sem tam zkontrolovat dítě když je samo doma, ale chce to pustit nějakou korunu. Ze všech stran slyším pořád jen naříkání na tři dny prázdnin navíc, chápu je to fakt na prd, všichni už mají vybrané dovolené. Ale bože, jsou to 3 dny.
@Big boss jde asi o to, že pro uzavření škol z důvodů pandemie máme zákonné postupy, které řeší to, kdo se o ty děcka bude starat, kdežto vyhlásit prodloužení prázdnin je oj*b.
@Diagnoza2 píše:
@martina.se ale očr je na ošetřování a důvodem je nemoc nebo karanténa, a ne prázdniny. lékař nemůže vystavit očr na zdravé dítě, protože jsou prázdniny.
Asi není těžký tam zajít s dítětem, že má např teplotu
@ludmilaadamkova tak jestli je mu blbě, tak do čt-pá stejně do práce nepůjde, v neděli zajde na test (jako očko se objedná sám bez žádanky) a v pondělí má jasno. S kombinací prodělanej covid plus očko to asi spíš bude něco jinýho, ale ověřit to je fakt snadné a nic ho to nestojí.
@stanuska3 píše:
@Amalthea Nechápu co bys nehrotila? Dceři je skoro 8 let druhá třída, mám jí nechat 9 hodin doma samotnou? Synovi budou 4 roky, chodí do školky. Moje mamka žije daleko, manželovi prarodiče jsou přes 70 let, obě děti nehlídají, protože se pošťuchují, hádají, někdy i perou.
Tři dny? Proč ne? Není to mimino.
@Mar__tanka1983 tak potom nechápu proč chlap nepracuje v kuchyni a nenechá dítku pokoj.. jednoduché.. 🤷 a máš pravdu, soudit bych neměla, nebylo to ani myšleno nějak útočně jen prostě nikdy nepochopím proč rodina s dítětem žije dobrovolně v 1+1, ale tak to je vaše věc ![]()
@Amalthea píše:
Tři dny? Proč ne? Není to mimino.
Fakt?
A prvňáka mám taky nechat samotného doma? Já nenechávam. Netuším, jak to udělám, ale samotného ho nenechám. Nemám žádnou sousedku, která by dohlidla, že je vše v pořádku.
@Amalthea a když se opaří, nebo jinak zraní, tak to bude opuštění dítěte, takže fakt ne
@ZvědaváTerr protože kdyby se rozkydlil v kuchyni, tak si zase ostatní nemůžou pustit telku, co je v kuchyni, uvařit, dát si čaj, kuchyň je průchozí, no…
My před nějakou dobou o přestěhování do většího mluvili, jenže to má hodně jenže…
Ono tu 1+1 jsem si se synem zařídila po rozvodu. Nechci se odsud stěhovat, je to krásný byt, uplatím ho i sama, kousek od synovy školy, blízko k tátovi, se kterým máme domluvenou střídavku.
Místo toho bych měla shánět 2+1, 40.000,– za kauce, něco navíc za vybavení, a pak platit o 6000 vyšší nájem, vyšší energie, a ve finále přemýšlet, jestli mi za rok prodlouží smlouvu. Na každý volný byt v okolí je na čekací listině 50 zájemců. V případě rozchodu s partnerem pak byt neuplatit, navíc odvést syna dál od táty, školy i kamarádů.
A partner by stále pracoval v obýváku, stejně by svůj prostor neměl. Nehledě na to, že si velice vážím paní majitelky, její výborný přístup k nájemníkům mi závidí celé okolí.
To prostě, tuplem v současné situaci, neudělám ![]()
A jako „samoživitelka“ si o hypotéce na cca 4 miliony můžu nechat zdát
![]()
Příspěvek upraven 24.11.21 v 15:25
@Sára 1 píše:
Fakt?A prvňáka mám taky nechat samotného doma? Já nenechávam. Netuším, jak to udělám, ale samotného ho nenechám. Nemám žádnou sousedku, která by dohlidla, že je vše v pořádku.
telefon, zavolám, zkontroluji, dám pokyny… takto jsem to s prvňákem dělala a žije, takto fungovala většina dětí dříve běžně, jen dnešní doba je taková, že z dětí dělá nesamostatná individua minimálně do 20 a pak se divíme, že ve 30 ještě bydlí v mamahotelu
Navíc, bavíme se o 3 dnech…
@ZvědaváTerr píše:
@Mar__tanka1983 tak potom nechápu proč chlap nepracuje v kuchyni a nenechá dítku pokoj.. jednoduché.. 🤷 a máš pravdu, soudit bych neměla, nebylo to ani myšleno nějak útočně jen prostě nikdy nepochopím proč rodina s dítětem žije dobrovolně v 1+1, ale tak to je vaše věc
Tak pokud se nepletu tak Martanka byla se synem sama a její partner s nimi bydlí až poslední rok a něco. Teda jestli se nepletu, pardon jestli ano. ![]()
Tak taky člověk hned nezačne řešit bydlení, kor v dnešní době vysokých cen ![]()
Holky ještě neřešte vánoční prázdniny, teď jsem se dočetla na seznamu že v pátek bude opět zasedat vláda a Babiš nevylučuje nouzový stav.Tak bůh ví jak to všechno bude ![]()
@Diagnoza2 píše:
@Amalthea a když se opaří, nebo jinak zraní, tak to bude opuštění dítěte, takže fakt ne
Takže do 15/18 bdíme nad každým krokem dítěte jo? Osmileté dítě by mělo být schopno si opatřit nebo zavolat pomoc, pokud by ke zranění došlo, což je podstatná část znění onoho zákona.