Pronajímat chatu, či ne ?

44
29.6.18 18:07

Pronajímat chatu, či ne ?

Ahoj holky, s manželem vedeme rozpor na téma, zda pronajímat chatu, či ne. Já jsem pro, jelikož oba podnikáme a na chatu moc nejezdime. Máme chatu přímo nad sjezdovkou, která funguje v zimě a v létě je tam letní bobová dráha, opravdu využití celoročně. Myslím si, ze by jsme neměli nouzi o zájemce o ubytování. Přítel je proti, že nám to tam zničí a nechce spát na posteli, kde spali cizí lidé. Pak jak budeme z nich tahat peníze, když něco zničí a podobně. Je tu někdo, kdo má z pronjímáním zkušenost? Kdo má chatu/chalupu i pro svoje účely né jen na pronájem? Či pouze se k tomu vyjádřit, tak budu moc ráda. Alespoň by jsme mohli nějak dojít k závěru. Děkuji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1935
29.6.18 18:27

Mám jen dvě otázky:

a/ Čí je chata? Tvoje, manžela, nebo společná?

b/ Jsi ochotná a schopná řešit všechny ty peripetie s pronajímáním chaty sama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15425
29.6.18 18:42

Zastávám názor jako tvůj manžel. Pokud to pro vás není finančně zásadní přínos, tak bych se na to vykašlala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.6.18 18:54

Vadilo by mi pronajimat prostor, kam sama jezdim. Bud bych si ji nechala jen pro sebe nebo pronajala a nejezdila tam. Pokud by se to vyplatilo - nechat nekoho uklizet, menit lozni pradlo atd., ucetnictvi, korespondence atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Huk
620
29.6.18 19:05

Musíš si uvědomit, že s tím je spousta práce - od komunikace se zájemci přes předání klíčů až k úklidu, výměně ložního prádla a řešení každýho prdu, který se nebude lidem líbit. A že toho bude!
Dál máš to skromně zařízený, bude to za málo peněz nebo máš to hezky a draze zařízené, zničí ti to. Já bych se na to vybodla, pokud nemáš chalupu u nosu a tohle „podnikání“ ti nezabere moc času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27695
29.6.18 19:09

byla by jsi schopná třeba vyřešit to, že si pronajímatel v devět večer vzpomene, že pobyt ukončí ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
29.6.18 19:40

@tininas chata je moje. Doufám, ze bych na to sama nebyla. Manžel by mi snad pomohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
29.6.18 19:48

EET, uklizeni, vymena lozniho pradla.

Ale nevadi nam, ze spime po nekom jinem - stejny princip jako nocleh v hotelu.

Pokud tomu nechces venovat moc casu, nabidni ubytovani pouze po tydnu - u nas se ubytovava i na vikendy, sem tam dva dny v tydnu atp. Coz by bylo bez pani na uklid nemyslitelne.

Ber vratnou zalohu - omezis neohleduplne niceni veci.

A zase zalezi, pro kolik osob to je, jak daleko od tveho bydliste mate chatu atd… jak casove narocne to opravdu bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
29.6.18 20:17

Kdysi jsme byli v pronajate chate na horach a majitele tam meli zamceny pokoj, kde klicovou dirkou byla videt plne zarizena loznice.

Jinak mne by to vadilo a hodne, da se to pokud k nemovitosti nemas citove pouto. Pocitat s tim, ze po roce pronajimani bude vnitrek/vybaveni zrale k vymene… :roll: plus mit a platit v miste nekoho na uklid a predavani nemovitosti.

• Citovat
  • Upravit
35438
29.6.18 20:19

Vzhledem k tomu, že s ubytováním je spousta práce - od úklidu a oprav přes hlášení na obecní úřad, předávání klíčů atd. a vy asi nejste blízko té chaty, zvolila bych možná alternativní řešení - nabídku ubytování ve vaší chatě bych rozhodila v okruhu známých. Rezervovali by si víkendy ve vaší chatě, dali by vám nějaké peníze (částku o něco menší než ostatní komerční pronájmy) a vy byste tam měli pouze okruh známých lidí. Takže by bylo splněno vše, byl by z toho nějaký finanční přínos, neničili by vám chatu úplně cizí lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
29.6.18 20:23
@Zouina píše:
@tininas chata je moje. Doufám, ze bych na to sama nebyla. Manžel by mi snad pomohl.

Pokud v miste nebydlis, tak nepocitej, ze bys to pri zanestnani/podnikani Vas obou bez stresu zvladla plus jak budes resit uklid?

• Citovat
  • Upravit
30.6.18 10:31

Souhlasím s ostatníma.
Je to tolik starostí, že se to nevyplatí… budeš dělat papírování, uklid, opravy, reklamace… a bude to všechno zničené.

Pokud nevíš, co s tím, tak tu chatu prodej a peníze investuj, nebo ji prodej a kup si něco blíž…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová