Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím, moc bych chtěla poprosit o doporučení prověřených opalovacích krémů. Spíše dražší z lékárny, než z drogerie. Hlavně na citlivý obličej. Jedeme po 10ti letech k moři, tak to nechci podcenit a chci koupit raději něco kvalitního na úkor ceny. A zrovna prosím i něco po opalování. Děkuji ![]()
Kup si něco s minerálním filtrem. Badger, Wooden špion jsou kvalitní značky, mají SPF 50, 30 i menší, bez škodlivých parfémů a barviv. A určitě mají i něco po opalování, hledej věci s vitamínem E, panthenolem, aloe vera. Akorát to nekoupíš v lékárně, většinou to mají jen na eshopech.
Edit.: A ještě po opalování na zklidnění a hydrataci je super nějaká květinová voda, lépe se pak taky vstřebává krém nebo mléko po opalování.
Příspěvek upraven 01.05.22 v 15:28
@ProfZav píše:
Kup si něco s minerálním filtrem. Badger, Wooden špion jsou kvalitní značky, mají SPF 50, 30 i menší, bez škodlivých parfémů a barviv. A určitě mají i něco po opalování, hledej věci s vitamínem E, panthenolem, aloe vera. Akorát to nekoupíš v lékárně, většinou to mají jen na eshopech.
Ale nedělají ty minerální filtry na obličeji takovou tu bílou masku, ze člověk vypadá jako mumie, když se tím namaže? ![]()
Edit a po doteku je všecko bile, klika, madlo, já jsem tak jednou omylem umazala i plasty v autě a neslo to vůbec ničím dolu ![]()
@Semtex píše:
Ale nedělají ty minerální filtry na obličeji takovou tu bílou masku, ze člověk vypadá jako mumie, když se tím namaže?
Ne, nedělají. Jsou trošku mastnější při nanášení, ale bílou masku nedělají.
@Semtex píše: Ale nedělají ty minerální filtry na obličeji takovou tu bílou masku, ze člověk vypadá jako mumie, když se tím namaže?Edit a po doteku je všecko bílé, klika, madlo, já jsem tak jednou omylem umazala i plasty v autě a neslo to vůbec ničím dolu
Já mám zkušenost s Wooden spoon a vůbec nic mi to nezabělilo. ![]()
@ProfZav ty mě tady trochu kulis, ne
měla jsem nějaký Alverde spf50, a po tom jsem byla celá bílá, ze se to nedalo, všecko od toho špinavé a bile, rozezrit to skoro neslo… kdyby to bylo jen mastnejsi, tak v pohodě a neresim
ten určitě není chemickej.
Taky mě ty krémy zajímají, protože chystáme dovcu i s detmi, ale nechci se s krémem rozčilovat, beztak ho použijí jen občas a jinak preferuji stín oblečení a klobouky.
@ProfZav píše:
Já mám zkušenost s Wooden spoon a vůbec nic mi to nezabělilo.
Aha tak to neznam, kouknu
děkuji za tip
![]()
Já mám velmi dobrou zkušenost se značkami Eucerin, Bioderma a Avene. Kupuji SPF 50 a u moře to ochrání i moji extrémně bledou dceru. Krémy s minerálními filtry nemám ráda, strašně špatně se nanáší.
@impossible píše:
Zdravím, moc bych chtěla poprosit o doporučení prověřených opalovacích krémů. Spíše dražší z lékárny, než z drogerie. Hlavně na citlivý obličej. Jedeme po 10ti letech k moři, tak to nechci podcenit a chci koupit raději něco kvalitního na úkor ceny. A zrovna prosím i něco po opalování. Děkuji
Velmi citlivá pokožka, mám několik alergii i alergii na slunce a minulý rok poprvé u moře.
Koupila jsem si La roche - Posay 50 faktor a bez problému ![]()
@Semtex píše:
Aha tak to neznam, kouknuděkuji za tip
![]()
Jako Alverde je sice s dobrým složením, ale cena odpovídá bílé masce. Koukni na fotku. Dražší krém, pěkně voní (ale mají i bez vůně), hřbet ruky namazaný standardní vrstvou krému ![]()
@nozu Také mám extrémě bledou dceru. (14) Přitom je tmavooká a tmavovlasá. My vedle sebe ležíme na slunci, já zhnědnu hned, ona dostane jen růžový nádech. Opalovala se dobře jako malá. Co nastoupila puberta, tak cca od 11 se vůbec neopálí. ![]()
@impossible Teď jsem četla doporučení nějakého doplňků stravy, který nahrazuje opalovací krémy. Je třeba to brát pár měsíců před sezonou a je to docela pálka, ale právě těmto bledým typům by to mohlo pomoct od spálení.
@ProfZav píše:
Jako Alverde je sice s dobrým složením, ale cena odpovídá bílé masce. Koukni na fotku. Dražší krém, pěkně voní (ale mají i bez vůně), hřbet ruky namazaný standardní vrstvou krému
A po pěti minutách už to ani není mastné.