Prosím, doporučíte opalovací krémy?

1316
1.5.22 15:11

Prosím, doporučíte opalovací krémy?

Zdravím, moc bych chtěla poprosit o doporučení prověřených opalovacích krémů. Spíše dražší z lékárny, než z drogerie. Hlavně na citlivý obličej. Jedeme po 10ti letech k moři, tak to nechci podcenit a chci koupit raději něco kvalitního na úkor ceny. A zrovna prosím i něco po opalování. Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4963
1.5.22 15:17

Kup si něco s minerálním filtrem. Badger, Wooden špion jsou kvalitní značky, mají SPF 50, 30 i menší, bez škodlivých parfémů a barviv. A určitě mají i něco po opalování, hledej věci s vitamínem E, panthenolem, aloe vera. Akorát to nekoupíš v lékárně, většinou to mají jen na eshopech.
Edit.: A ještě po opalování na zklidnění a hydrataci je super nějaká květinová voda, lépe se pak taky vstřebává krém nebo mléko po opalování.

Příspěvek upraven 01.05.22 v 15:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14614
1.5.22 15:25
@ProfZav píše:
Kup si něco s minerálním filtrem. Badger, Wooden špion jsou kvalitní značky, mají SPF 50, 30 i menší, bez škodlivých parfémů a barviv. A určitě mají i něco po opalování, hledej věci s vitamínem E, panthenolem, aloe vera. Akorát to nekoupíš v lékárně, většinou to mají jen na eshopech.

Ale nedělají ty minerální filtry na obličeji takovou tu bílou masku, ze člověk vypadá jako mumie, když se tím namaže? :lol:

Edit a po doteku je všecko bile, klika, madlo, já jsem tak jednou omylem umazala i plasty v autě a neslo to vůbec ničím dolu :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4963
1.5.22 15:27
@Semtex píše:
Ale nedělají ty minerální filtry na obličeji takovou tu bílou masku, ze člověk vypadá jako mumie, když se tím namaže? :lol:

Ne, nedělají. Jsou trošku mastnější při nanášení, ale bílou masku nedělají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4963
1.5.22 15:31
@Semtex píše: Ale nedělají ty minerální filtry na obličeji takovou tu bílou masku, ze člověk vypadá jako mumie, když se tím namaže? :lol:Edit a po doteku je všecko bílé, klika, madlo, já jsem tak jednou omylem umazala i plasty v autě a neslo to vůbec ničím dolu :oops:

Já mám zkušenost s Wooden spoon a vůbec nic mi to nezabělilo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14614
1.5.22 15:33

@ProfZav ty mě tady trochu kulis, ne :lol: měla jsem nějaký Alverde spf50, a po tom jsem byla celá bílá, ze se to nedalo, všecko od toho špinavé a bile, rozezrit to skoro neslo… kdyby to bylo jen mastnejsi, tak v pohodě a neresim :lol: ten určitě není chemickej.

Taky mě ty krémy zajímají, protože chystáme dovcu i s detmi, ale nechci se s krémem rozčilovat, beztak ho použijí jen občas a jinak preferuji stín oblečení a klobouky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14614
1.5.22 15:34
@ProfZav píše:
Já mám zkušenost s Wooden spoon a vůbec nic mi to nezabělilo. :nevim:

Aha tak to neznam, kouknu :palec: děkuji za tip :kytka: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21610
1.5.22 15:35

Já mám velmi dobrou zkušenost se značkami Eucerin, Bioderma a Avene. Kupuji SPF 50 a u moře to ochrání i moji extrémně bledou dceru. Krémy s minerálními filtry nemám ráda, strašně špatně se nanáší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1316
1.5.22 15:35

@ProfZav Díky, tuto značku ani neznám. Vypadá to dobře. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.5.22 15:36
@impossible píše:
Zdravím, moc bych chtěla poprosit o doporučení prověřených opalovacích krémů. Spíše dražší z lékárny, než z drogerie. Hlavně na citlivý obličej. Jedeme po 10ti letech k moři, tak to nechci podcenit a chci koupit raději něco kvalitního na úkor ceny. A zrovna prosím i něco po opalování. Děkuji :kytka:

Velmi citlivá pokožka, mám několik alergii i alergii na slunce a minulý rok poprvé u moře.
Koupila jsem si La roche - Posay 50 faktor a bez problému :palec:

• Citovat
  • Upravit
4963
1.5.22 15:39
@Semtex píše:
Aha tak to neznam, kouknu :palec: děkuji za tip :kytka: :dance:

Jako Alverde je sice s dobrým složením, ale cena odpovídá bílé masce. Koukni na fotku. Dražší krém, pěkně voní (ale mají i bez vůně), hřbet ruky namazaný standardní vrstvou krému :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1316
1.5.22 15:40

@nozu Také mám extrémě bledou dceru. (14) Přitom je tmavooká a tmavovlasá. My vedle sebe ležíme na slunci, já zhnědnu hned, ona dostane jen růžový nádech. Opalovala se dobře jako malá. Co nastoupila puberta, tak cca od 11 se vůbec neopálí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4963
1.5.22 15:47

@impossible Teď jsem četla doporučení nějakého doplňků stravy, který nahrazuje opalovací krémy. Je třeba to brát pár měsíců před sezonou a je to docela pálka, ale právě těmto bledým typům by to mohlo pomoct od spálení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1316
1.5.22 15:48

@ProfZav Hm, tak to nevypadá dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4963
1.5.22 15:49
@ProfZav píše:
Jako Alverde je sice s dobrým složením, ale cena odpovídá bílé masce. Koukni na fotku. Dražší krém, pěkně voní (ale mají i bez vůně), hřbet ruky namazaný standardní vrstvou krému :-)

A po pěti minutách už to ani není mastné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová