Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj je tu někdo kdo byl v poslední době na Prenascanu? Zajímalo by mě jak dlouho jste čekaly na výsledky? Moc díky ![]()
Byla jsem minulý rok na jaře a říkali že pokud by se něco objevilo volají ještě ten den, byli jsme tam v 11.hod a volali před 15.00. Takže pokud ten den nezavolají mělo by to být o. k. Ale to by ti měli říct jak to u nich chodí, my byli v Olomouci.
Vždyt se ten Prenascan posílá do zahraničí néé?? teda u nás to tak bylo-byli sme v 2013..
@Zanet26 jo máš pravdu, já se dívala do papírů a měla jsem Oscara-to mi výsledky volali hned ten den a Prenascen se opravdu posílá do zahraničí a výsledky do 14 dnů
@Zanet26 občas se člověk utne, těch testů je teď mnohem více než bylo např před 10 lety kdy jsem čekala první dítě ![]()
Pořád to posílají letecky do Hongkongu, nikde jinde licenci nemají, ale prý už to bývá i okolo deseti dnů (info od genetičky z minulého měsíce), 14dnů garantují.
Holky, já se taky přidávám do řady. Byla jsem na odběrech minulý pondělí, takže ještě minimálně týden si počkáme. Vyšlo nám riziko na DS 1:99, prý kvůli jednomu markeru a to NT, které bylo prý abnormálně zvýšené 2,3 mm
všude na netu je norma 3mm, tak si začínám myslet, že si ze mě doktoři dělají srandu. Tak držte pěsti, at to dobře dopadne. Jednou velkou ztrátou už jsme si prošli a nerada bych procházela zase dlaším traumatem ![]()
@Piškotka dekuji moc
me porad nrkfe do hlavy ten vysledek, vse ok jen to projasneni vyssi, ale dle dalsich je ok. No snad budou i vysledky ![]()
@veronika67 já si myslím, že to projasnění máš ok, musíme si uvědomit, že jde jen o statistiku. Od ledna kdy mi to vyšlo jsem se tomu tentokrát hodně věnovala a nakonec zjistila, že stejně je jedno jestli je NT 1,3 nebo 2,3 prostě záleží na spoustu okolnostech. Na plodovku bych nešla, počkej na utz ve 20tt tam už bude jasno i co se týká srdíčka, do té doby budeš mít dávno výsledky z prenascanu a hned se bude dýchat líp
Chápu, že to máš pořás v hlavě, já ani nemluvím co jsem si zažila já, dnes se usmívám, ale jednomu to stejně nedá a při čekání na výsledky se mu toho honí hlavou strašně moc, držím palce at to vyjde ok
nám třeba ještě dělali utz i v 16tt a doktor byl opravdu pečlivý a dlouho prcka kontroloval, oni to už mají v oku a kdyby se jim něco nezdálo tak řeknou…nám to taky v tom prvním těhotenství naznačili na genetickém utz a potvrdili na fechu…
@Piškotka Děkuji moc za uklidnění, taky si říkám, že by to byla náhoda, že by se to povrdilo zrovna u nas, ale člověk nikdy neví a tím, že jsem přišla o dcerku v 6.měsíci, tak už jsem fakt vyklepaná. Jako jsem rozhodnutá prcka donosit, tak či tak, ale člověk pořád věří v to, že to bude dobrý. Mě spíš přijde, že dneska je strasně moderní každou holčinu hnát na plodovku, jak jsem šla na konzultaci ke genetičce, tak aniž by mě řekla o co go, tak začala o plodovce
asi je to dobrej byznys. A když jsem jí řekla, že chci prenascan, tak ona, že teda jo, ale kdyby bylo to NT 2,5mm, tak už mě prostě na plodovku žene
nejlepší byla moje babička, když zahlásila, že za nich nic nebylo a měly svatej pokoj. No a když se narodilo postižený dítě, tak holt se s tím museli rodiče smířit. Dneska mě děsi ta hra na dokonalý miminka. Jasně, každý chce zdravý dítě, ale je hrozný, kolik jich ročně zemře protože mají nějakou vadu. A kolik jich je zdravých a jen špatně vyšly testy nad tím ani raději nepřmýšlet ![]()
@veronika67 no já mám taky pořád myšky v hlavě, ale což kdyby něco tak do popelnice ho nedáme, je náš a basta. Tvoji genetičku bych asi brzo vyprovodila
, ta moje je v pohodě i ostatní lékaři chápali, že nechceme a nepůjdeme na plodovku. Takže bylo na nás zda podstoupíme prenascan a nebo jen utz sledování. No prenascan zvítězil.. utz taký dobrý i ten ve 21tt, takže snad to špatné máme vybráno. Asi byla lepší ta doba kdy člověk nevěděl a dozvěděl se až po porodu, ale zase…no každý pokrok má to svoje
tak za 15 dnů at přijde ta dobrá zpráva ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
@milinka dekuji, ja jsem rada ze jsem broucka stastlivo v poradku donosila, poklad nejvetsi