Prenascan

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4341
14.1.16 10:52

Moje dcera nakonec také zvolila Prenascan, stálo jí to 14 000 a za 8 dnů se dozvěděla, že čeká zdravou dceru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
14.1.16 12:52

@babanci to je skvele, gratuluju :kytka: Tak nejak si to maluju i ja :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
15.1.16 08:28

@Danca7 To víš, že jo, to bude dobré. Mám dojem, že se dneska mámy pořád něčím zbytečně děsí. Na co je takový výpočet pravděpodobnosti? 1:269? Znám paní, která měla 1:50 a má zdravé dítě a jednu, co měla všechny testy v pořádku a má dítě s downovým syndromem. Chodím denně do sauny a potkávám se tam s hromadou mladých holek, každá druhá dneska chodí na odběr plodové vody, protože je nějaké „údajné“ podezření, stresují se, pláčí a nikdy jsem neslyšela, že by se potvrdilo. Jestli ono to není dost často falešně pozitivní a pak taky zbytečně stresující. Někdo je rád, že se pořád testuje, já bych teda nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1857
15.1.16 11:21
@Ellusa píše:
Volila bych Gennet právě proto, že to tam lze absolvovat za určitých podmínek zadarmo… Samotné mi to tak dělali před měsícem a to nejsem jejich pacientka.

Ahojky, taky premyslim o Prenascanu. Nevis, za jakych podminek je to zdarma v Gennetu? Je to pro nas sice z ruky, ale kdyby to slo. Mam VZP. Ja mam prave z minuleho tehu spatne zkusenosti z AMC, kdy me odtekla voda a dite bylo zdrave :zed: Diky za blizsi info, na jejich strankach jsem se toho mc nedocetla, zkusim zavolat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
15.1.16 11:40

@Smajlina_2012 Ahojky, to nevim, zkus tam brnknout. Ja to mam jen ciste ze sve vule, takze to budu platit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1857
15.1.16 11:45

@Danca7 Ani o tom neslyseli. Pry jednotna sazba 12.500 Kc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1857
15.1.16 11:46

V Arletu to delaji taky, ale neposilaji to do Hong Kongu, ale do Italie, tak nevim, snad to bude taky spolehlive.

@Danca7 Kdypak jdes?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
15.1.16 12:54

Jsem objednana na konzultaci na 26.1.
Jeste se rozhodujeme mezi tim a PrenatalSafe - to delaji v Motole a posila se to do Rima, takze vysledky pry do 5 dnu. A delaji tam i pohlavni chromozomy za stejnou cenu. Tak nevim :nevim: Vsude jsem cetla na Gennet chvalu a ten test taky, dle me dr se jen jednou setkala s chybnym vysledkem (test negativni, dite postizene) O tom druhem zatim nemam moc informaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1857
15.1.16 14:10

@Danca7 Aha, tak to, na co jsem se ptala ja bude asi ten PrenatalSafe, nazev mi sice nerekli, pry se to teprve rozjizdi, budu mezi prvnimi v tom Arletu, ale posila se to do Italie, tak to asi bude ten Rim. A cetla jsi o tomto neco? Nemam vubec nastudovano. Ja koukala jen po Prenascanu. Tady pry i za priplatek nabizi vicero vad. Ale to neni v cene, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
15.1.16 16:50

@Smajlina_2012 jeste o tom prave nic moc nevim. Jen co psali na strankach - jeden test 12 500,– ( tam jsou ty tri syndromy jak u Prenascanu a Turneruv, ten je vazan na ty pohlavni chromozomy) a pak nejaky rozsireny a drazsi. Ja to mam domluvene v tom Motole - jdu tam taky na konzultaci, tak uvidim. Akorat mi poslali asi tri podrobne dotazniky na me, manzela, nase rodiny… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1857
16.1.16 08:01

@Ellusa Aha :-( No, ja na screening a Prenascan chtela jit sousasne, ale jak rikas, mozna pockam na ten screening, pokud vyjde zase hranicni nebo pozitivni, zkusila bych se s nimi nejak domluvit, treba i osobne. Ale tam pak kazdy tyden hraje roli a pochybuju, ze to stihnu, ale zkusim to. Dekuji za objasneni. U nas jsme z koncin, ani nic na genetiku neposilaji, takze cele tehu vlastne jsem u sveho gyndare. NT screening dela, ale to je tak vse :-( Kazdopadne diky za informaci. Budu prave uz 11.tt a pochybuju, ze mi dr v pondeli na KO udela rovnou i screening, ale zkusim ho umluvit, abych vse uspisila a mela cas pripadne jeste resit tu Prahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1857
16.1.16 08:15

@Ellusa U nas to stoji 1000 Kc, je to nehrazene, rika tomu prvotrimestrialni screening. Neco posila do HK, ale UTZ si dela sam, projasneni mi vzdy k tomu delal a meril kustky, ale ze by mel nejaky dokonaly UTZ se rict neda, pohlavi u kluku mi vzdy zjistil az kolem toho 20.tt. A to meli roztazene nohy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1857
16.1.16 08:27

@Ellusa Prave, ze takto jsem uvazovala pri druhym, vse vychazelo dobre, az na tripply 1:34, kdy me okamzite hnali na plodovku, nasledne vecer odtekla vsechna voda a ja cekala mesic na potrat. Nakonec se zazrakem po mesici doplnila voda a maly je zdravy, ale nechci prosvihnout Prenascan. Tenkrat pry uz v 16.tt bylo na nej pozde. Mi tvrdili :zed: Na ten screening uvidim, zkusim se poradit primo s gyndarem, je hodny, nebude se zlobit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1857
16.1.16 08:42

@Ellusa Ja jdu na gyndu v pondeli, to budu 10+2 tt, tak snad to jeste nejak stihneme. U nas to delaji jeste v Sanusu v HK a ve FnHK. No, ja mela vysledky vzdy az za tyden, kdy prisly vysledky z te krve :nevim: KAzdopadne diky za info, po screeningu zkusim domluvit ten Gennet a pokud me neprijmou do programu, tak asi pujdu do te Arlety, maji za 12.500 PrenatalSafe. Pak pisnu, jak to vse dopadlo ;) Diky moc za rady a podporu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
16.1.16 22:01

@Smajlina_2012 Určitě napiš, jak jsi dopadla. Trippl test se už u nás vůbec nedělá, vycházel falešně pozitivní a maminky zbytečně děsil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.