Prenascan

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4106
20.3.19 07:57

@mau-mau ten mi vyšel snad dobře, alespoň mi Dr neříkal, že je to špatně a závěr byl negativni. Každopádně s těmi tripply mne genetik hrozně vystrašil,jak mi to podal. Že musím okamžitě střelhbitě na utz, ale termín byl nejdriv za týden a půl, tj zítra. :roll:
No kdyby nedej bože, ty prachy objetuju, na amc nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
20.3.19 09:44

Děvčata, už jsem to sice někde psala, ale napíši znovu, když to někomu uleví. Moje dcera rodila před třemi lety. Taky jí vyšel ten test špatně, když mi to volala, plakala tak, že jsem jí nerozuměla a myslela jsem si, že potratila. Zvýšené riziko na downa, prý. Já jsem si spíš říkala, že je v 35 letech starší matka a proto jí ten test vyšel špatně. Byla zoufalá, lékař jí vyděsil a hned navrhoval odběr plodové vody. To jsem teda zavrhli rovnou. Invazivní, její kamarádka potratila po tom testu zdravého chlapce, na kterého čekala léta. Načetli jsme, jaké jsou jiné možnosti a zaplatili prenascan - v té době stál kolem 14 tisíc. Za 8 dní jsme měli výsledek a to, že dítě je naprosto zdravé. Máme už tříletou, zdravou a šikovnou holčičku. Mladí čekají druhé. Počítali s tím, že zase zaplatí prenascan, ale test vyšel tentokrát naprosto v pohodě. Druhá holčička by se měla narodit v červnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4106
20.3.19 09:47

@babanci díky, snad budem obdobny případ, mne bylo 36 :potlesk:
Přeji zdravé druhé vnoucatko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
20.3.19 10:26

@markyska82 Právě že mi to řekl na tom screeningu primář a já v ten moment měla uplné zatmění, vůbec jsem s ničím podobným nepočítala (první díte, ve všem je člověk nováček a tak trochu mimo :-D), řekl mi jen že mi doporučuje plodovku, prenascan a nebo to že to nechám být a budu věřit, že díte bude ok. Rekla jsem mu, že si to přes víkend rozmyslím a že se mu pak hned ozvu. (nenosím 12500 v kabelce aby mi to mohl hned nabrat :-D) a chtěla jsem si o tom zjistit více. Žádné přeměření mi nenabídl. Zítra ráno na to jdu. Mám strach z výsledku. Modlím se že bude vše ok .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
20.3.19 10:39

@mau-mau děkuji snad bude vše ok 🙂 pojišťovna na to přidá jo? To jsem netušila, zkusím tam zavolat a zeptat se 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
21.3.19 06:09

@Gabira no, já mám OZP a nasbirané kredity, které jsou na tento ušlechtilý záměr v těhotenství násobeny 2×, takže dostanu cca 3.5tis. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
21.3.19 06:12

Jinak já jsem ten test znala, byla jsem na něm i v předchozím těhotenství. Výsledky jsem měla v pohodě, ale já chci mít jistotu. Takže jsem to zaplatila hned kartou na screeningu :palec: (první dítě mám postižené, takže jaksi už je u nás obsazeno ;) ) držím ti palce :hug: Ale většina dětí se rodí zdravých, tak musíš věřit, že jsi měla a máš štěstí :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
21.3.19 08:56

@mau-mau Děkuji, už mám po odběru. Musím čekat až do 10.4. 😐 Ozvu se 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
10.4.19 15:46

Tak díky bohu dopadlo to dobře! :srdce: A čekám holčičku z 98%😂 ty nervy šílený, od neděle nespím, dnes jen 1,5hod…vsem přeji jen zdravá miminka :andel: 🙏 Teď už si to těhotenství můžu začít užívat 🌷

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4106
10.4.19 15:58

@Gabira tak to je super. Veliká gratulace
Já jdu zítra na utz a pak se uvidí zda ten test neví amc
Amc ale ale nechci. Jak dlouho trvaly výsledky? Jsem 22 tt tak doufám že se tomu vyhnu nebo že to bude brzo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
10.4.19 19:10

@Virgina123 já čekala na výsledky 3 týdny! Ale jen proto že měl primář dovolenou a nikdo jiný se do systému prý nedostane, hrůza… Přitom v Praze v gennetu měli výsledky dle zprávy už 1.4. já se výsledek dozvěděla až dnes…Takhle deptat maminky, chjo… Budu ti držet pěsti!!! Určitě dej vědět! Mě nabirali krev když jsem byla 14+4, teď jsem 17+3 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4106
10.4.19 20:18

@Gabira nooo tak já bych to měla asi trochu složitější protože už teď jsem 22 tt takže dlouho čekat je už pruser
No budu doufat, že to nebude třeba. Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4106
11.4.19 20:54

@Gabira tak utz dopadl dobře takže mi amnio ani prenascan nevnucovali
Takže snad je prcek ok.
Takže třeba u mně vysoké hcg v triplu asi nic neznenalo :mrgreen: ufffff

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
11.4.19 21:45

@Virgina123 tak to jsem moc ráda :-) Nevím proč tolik maminek tolik děsí :-) at se daří a bříško at hezky roste :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4106
11.4.19 21:57

@Gabira přesně. Jsem další příklad že triply vycházejí špatné
Díky za podporu a taky přeju ať to s prckem dotahnete do zdárného konce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.