Prenascan

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
23.2.18 07:21

Ahoj holky! ¨
prosím vás, kterým vyšel pozitivní prenascan nebo obdobný test a ten byl pak vyvrácen plodovkou nebo klky, jak poté pokračovalo těhotesntví? NIPT (tedy obdoba prenascanu) mi vyšel pozitivní a teď čekám na výsledky odběrů choriových a klků a strašně moc a moc doufám, ale jak jsem pochopila od genetičky, tak on by vlastně nevyšel „falešně pozitivní“, ale znamenalo by to, že ten problém není v miminku, ale v placentě. A ta pak nepracuje úplně správně a miminka se rodi maličká nebo přicházejí na svět dřív, moc by mne zajímaly vaše zkušenosti, děkuji :kytka: Mám hrozný strach…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.5.18 16:34

Ahoj holky, je mi čerstvě 36, na 1. screeningu mi vyšlo riziko DS 1:6.400 a doktor mi s ohledem na věk řekl, že kdybych byla jeho dcera, poslal by mě na Prenascan. Věk je jediný rizikový faktor, jinak nemám žádné problémy a všechny výsledky bez problémů. Co si o tom myslíte? Máte některá zkušenosti? Díky moc

• Citovat
  • Upravit
9.5.18 17:02

Zalezi velmi na UZ. Ja na Prenascanu byla dvakrat, pro jistotu. Jednou vysledky screeningu mebyly optimalni, po druhe kvuli veku, je mi jako Tobe. Ale ja jsem hodne uzkostliva a chtela jsem byt pripravena a mit prehled. Pokud je UZ v poradku, tak to nutnost podle me rozhodne neni. Zalezi na Tve povaze, jak hodne jdes na jistotu, co bys delala, kdyby miminko DS melo atd. Obecna rada neexistuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.5.18 17:21

@BloomingGorgeous Díky moc za odpověď, já si nějak vnitřně říkám, že je miminko v pořádku a navíc jako věřící bych měla s potratem stejně velký morální problém, takže to asi nechám na osudu.

• Citovat
  • Upravit
2844
9.5.18 17:26

Pokud ti takto krásně vyšel NT screening, na sonu nejsou žádné změny, tak já soobně bych už do Prenascanu asi taky nešla…Jakože pokud nevíš, co s penězi, tak proč ne, miminko tím nijak neohrozíš a budeš mít další údaj, ale nemyslím, že je to ve tvém případě úplná nutnost :kytka: Miminko je určitě v pořádku a moc přeji krásný a klidný průběh zbytku těhotesntví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.5.18 17:34

NT mi vyšel pěkně, přesto jsem byla úzkostlitvá a šla do Panoramy (dokáže prý vyselektoval DNA plodu, což prý ostatní testy neumí, a tak se může stát, že se testuje DNA matky a ne plodu) - výsledky dopadly OK a jsem trošku klidnější. Šla jsem také kvůli věku, i když nikdo z lékařů mi to přímo nedoporučoval. Druhý ultrazvuk ještě nemám, tam se může ještě leccos pokazit a všechny testy byly nanic :( Koneckonců pokazit se může něco i později, nebo po narození, nebo při dalším vývoji…
Holt ten klid a jistotu nebudeme mít stejně nikdy.

• Citovat
  • Upravit
643
9.5.18 17:43

Tak moje kamaradka prvotrimestralni screening ok, UZ vyborny. Z duvodu veku sla na Prenascan a vysel Down.. plodovka to pak uz jen potvrdila. Takze jde skutecne o to, jak velkou miru (ne)jistoty chces mit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.5.18 17:44

@Pety2 Moc děkuji!

• Citovat
  • Upravit
14609
9.5.18 17:46

1:6400, čtu to správně? To je lepší výsledek, než jsem měla já ve třiceti letech :) Když jsem teď čekala syna, tak se při screeningu zohledňovalo, že v předchozím těhotenství se vyskytl Downův syndrom a i tak mi výsledek vyšel cca 1:5000. Samozřejmě pokud u tebe nejsou problém finance, tak na ten krevní test klidně jdi, ale já bych s takovým výsledkem byla absolutně klidná :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.5.18 20:17
@Anonymní píše:
@BloomingGorgeous Díky moc za odpověď, já si nějak vnitřně říkám, že je miminko v pořádku a navíc jako věřící bych měla s potratem stejně velký morální problém, takže to asi nechám na osudu.

V tom pripade to za nutny nepovazuju. Dulezity je ten UZ a aby byl proveden na kvalitnim pracovisti. Ja bych mela s potratem taky problem, respektive doted nevim, co bychom byvali delali. Nastesti bylo vse v poradku a uz nechci ani pokoust osud s tretim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
19.3.19 23:34

Ahoj holky, screening mi vyšel pozitivní 21: 1:79, UZ je ale v naprostém pořádku a sijove projasneni 1,6. Věk 33 let. Dostala jsem na výběr plodovku nebo prenascan. Rozhodla jsem se pro prenascan. Za dva dny jdu na odběr, chci jen jakési ujištění a podporu, že v tom nejsem třeba sama a že s tím má některá z vás zkušenost. Mám strach ale snažím se myslet pozitivně🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2809
20.3.19 00:01

@Gabira Mě vyšlo podobné riziko na Downa. Jela jsem na speciální kliniku do Hloubětína,kde udělali ještě jeden podrobný USG,přepočítali riziko a najednou bylo 1:2600. Šíjové projasnění máš o.k, ultrazvuk taky,proč tě tak stresují ? Jestli kvůli jedné ze dvou hodnot v krvi,tak to je hodně ovlivněno věkem - vše nad 30 let háže v programu pro výpočet rizika šílený hodnoty. Když jsme jeli na tu kliniku,tak jsem také uvažovala o Prenascanu (byla jsem 13+6tt a týden před mi odkrvácel masivně hematom). plodovky jsem se hrozně bála choriových klků taky. Nakonec nebylo přeba vůbec ničeho jen ten ultrazvuk. Dali ti doktoři více informací?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
20.3.19 05:14

@Gabira já byla před měsícem, vše v pohodě. Divím se, že čekáš na odběr, ten mi udělali hned. U nás ve městě to dělá i laboratoř, je to jako když jdeš na hcg jako samoplátce. Prostě přijdeš a naberou. Ale tak 2 dny, to je už jedno. Výsledky byly za méně než 2 týdny, mimčo ok, výsledky mi řekli po telefonu, i pohlaví. Má to spolehlivost srovnatelnou s AMC. A pojišťovna na to celkem přidá, mám OZP. :palec: Ale peníze vem čert, hlavně vědět to zdraví miminka .. držím ti palce :kytka: Na plodovku bych šla jen pro potvrzení vady. Dobrovolně už nikdy :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4106
20.3.19 06:51

Načítámm citovaní příspěvek, Čekejte prosím…
Omlouvám se, zlobí mi net :roll:
Holky, co jste na tom prenascanu byly, kolik se za něj platí?
Taky o něm uvažuji. Vyšlo mi vysoké HCG v tripplech. Zítra mne čeká velký utz, tak se modlím,aby bylo vše ok.
Všem držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
20.3.19 07:00

@Virgina123 12500 Ale pojišťovna na to trochu dá, záleží, jakou máš :think: Vysoké hcg v tripplech, to bych se zas tak nezneklidňovala. Tripply se divím, že ještě někdo dělá. Jak ti vyšel screening v 1.trimestru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.