Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky s přítelem se snažíme o dítě už 2 roky, já jsem v pořádku jen přítel má trošku pomalé spermie teď jsem podstoupila 2 inseminaci… Je tady některá z vás která podstoupila inseminaci a pokolikáté jste otěhotněli ¨? už jsme opravdu zoufalá
prosím o radu co Vám pomáhá? a co by jste mi doporučily
No ono u těch inseminací není ta úspěšnost moc vysoká, je tam jen o něco větší šance než při normálním styku. Jestli je problém jen v pomalejších spermiích, tak bych ještě do pár pokusů asi šla, nemusí urazit tak dlouhou cestu, třeba to pomůže. Doporučili vám něco na zlepšení spermiogramu? Jaká všechna vyšetření máte, že víte, že je problém jen ve spermiích?
Kolikrát byl partner na spermiogramu? Vždycky je dobrý udělat ještě kontrolní odběr, někomu ten spermiogram dost kolísá, jednou v normě, pak zase horší. Taky mám zkušenost, že v těch vedrech to je u někoho bída, to jim moc nesvědčí.
@adrianasmat nam vysla inseminace hned napoprve. Nyni jsem v 16tt. Dlouhodobe, dokud jsme se snazili jsem ja uzivala fertipronu a muj partner reproman-po tom, co jej bral pul roku se spermiogram nepatrne zlepsil-dodrzoval i jine veci-ne tesne pradlo a kalhoty, ne horke koupele a tak.
Doktor nam sam rikal, ze na prvni pokus jsme skoro rarita, ze vetsinou vychazi 2-3. Moc drzim palecky, at se dockas svych dvou carek
![]()
@Hanulka2016 musím na to tolik přestat myslet 24h v kuse myslím jenom na mimčo snad nám to výjde
léky si určitě koupíme já zatím beru kyselinu listovou, a manžel reproman-po tak uvidíme doufám že se dočkám dvou čáíreček
![]()
@Overlook co bys mi doporučila? naše doktorka nám napsala pouze vitamín E, a reproman-po..Máš nějaké doporučení na zlepšení spermíjek?
@adrianasmat pokud budes brat fertipronu, uz nemusis kys. Listovou. V te fertiprone je v takove forme (nejak nastepena) aby byla pro organismus co nejlepe vstrebatelna.
Jinak, ja na to taky myslela. Hrozne moc! A testovala jsem obden celou dobu, takze te chapu. Ja mela do 8. Dne po IUI pozitivni test po ovitrellu, 10.den uplne negativni., 12den slabe pozitivni, zasla jsem na krev a bylo hcg 86, pak uz jen krasne rostlo. Tetka krasne rostu ja
. Od 6tt do 13 jsem
jak sakal, schodila jsem 8kg, ale uz je to lepsi a zacinam se citit tak, ze bych to mohla prezit.
@Hanulka2016 jinak ti gratuluji a přeji Vám hodně zdravíčka, trošku si mě namotivovala a za to ti moc děkuji
![]()
@adrianasmat moc dekuji! Drzim palecky, at mate stejne krasny vysledek! Dej vedet ![]()
@Hanulka2016 určitě dám 22.6 si budu dělat TT tak hned dám info
![]()
@adrianasmat píše:
@Overlook co bys mi doporučila? naše doktorka nám napsala pouze vitamín E, a reproman-po..Máš nějaké doporučení na zlepšení spermíjek?
Tak obecně na spermie se doporučuje ten vitamín E, zinek, selen.. Nevim, co obsahuje ten Reproman, ono se toho prodává docela dost. Potom jak už radila Hanulka, nepařit se v těsným oblečení. A nejhorší je kouřit a hulit trávu ![]()
@Overlook v tom repromanu prave vsechno toto je, doporucili nam v IRM prave a opravdu tam pak mirne zlepseni bylo po pul roce.
Holky ja vždy po inseminaci ležím s nohama na hoře, nebo máte nějaké jiné tipy co dělat po inseminaci?
@adrianasmat píše:
Holky ja vždy po inseminaci ležím s nohama na hoře, nebo máte nějaké jiné tipy co dělat po inseminaci?
Já bych řekla, že to neni potřeba po tom ležet, v některých centrech rovnou vyženou ženskou z křesla a nashle, někde nechávají ležet, ale to je spíš asi jen pro pocit té pacientky.