Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Účet můžeš mít osobní, já mám jen jeden na všechno. Vystavuji faktury, zákazníci platí na účet a FÚ si v případě potřeby spáruje platbu
Ad 3. pokud chceš jet podle skutečných nákladů a ne paušálem, tak musíš evidovat všechny vystavené faktury, tedy pokud prodáváš na kusy, tak musíš evidovat ty kusy.
1. staci osobni
2. muzes si to dat do nakladu, ale pokud nakupujes na kg a prodavas na kusy, tak se ti urco vyplati danit pausalem
3. pokud prodavas jednotlive kusy, musis to i tak evidovat, ale s tim souvisi bod 2
4. u kazdyho prodeje na internetu musi byt uvedeny ICO a OP a 14 deni lhuta by se na to mela taky vztahovat, ale timhle si nejsem uplne jista
Pokusím se částečně shrnout a odpovědět:
A nebo proúčtujete pouze částky související s podnikáním prostřednictvím pokladny.
Na zbytek se zkuste podívat sem
http://www.podnikatel.cz/…ovat-e-shop/ ,možná tam vyčtete informace, která Vám pomohou.
OT: přidávám se k dotazu zakladatelky, musím mít Obchodní podmínky i v případě, že nemám e-shop, ale své (nové) zboží budu prodávat na serverech typu Aukro, Mimibazar atd. nebo se to řídí jejich podmínkami? Moc děkuji
Anonymv 11:59 - ano, musíš mít jak ŽL, tak obchodní podmínky. Od 1.1.2014 je v obchodních podmínkách změna - pohledej si to a pohlídej, podmínky a formulář na odstoupení by se měl posílat zákazníkovi zároveň s objednávkou… podmínky se změnily a jsou věci, které tam po novu být uvedené musí
@kitty77 píše: Účet můžeš mít osobní, já mám jen jeden na všechno. Vystavuji faktury, zákazníci platí na účet a FÚ si v případě potřeby spáruje platbu
Takže přikládáš výpis svého účtu a nezajímají je ostatní příchozí platby? Jde mi o to, že mi tam chodí i různé platby za burzu, kterou pořádám a ty peníze já vybírám pro majitelku objektu kde se to koná, nebo platby za prodané hadříky po synovi atd. Prostě více malých příchozích plateb, které nesouvisí s podnikáním
@MíšaČK Tak ono to na 99% nikdy nebude nikoho zajímat a ani to neuvidí, protože tohle se řeší pouze při kontrole z FU a její pravděpodobnost není zas tak velká, pokud si normální=nezajímavý podnikatel.
Jako chce si to k tomu výpisu dělat poznámky, abys třeba po 3 letech tušila, co je to za platby, protože se mohou zeptat co to je, ale pokud s podnikáním nesouvisí, tak nesouvisí…
@MíšaČK jj je to přesně tak jak napsala j. a.n. i já vystavuji faktury takže to v případě potřeby dokážu spárovat.
Zdravím všechny co čtou tento příspěvek. Vkládám anonymně, neboť nechci aby toto někdo proti mě použil. Potřebuji rady, diskuzí na toto téma jsem přečetla už moc, ale stále mi neodpověděly na moje otázky. Začal jsem podnikat při MD na ŽL - (tam mě přihlásili na FÚ, SP, ZP) zálohy platit nemusím, jen na FÚ dělat daňové přiznání. Nakupuji hadříky po kg, které pak zhodnotím vypráním, žehlením, nafotím a přes internet prodávám. Tak a teď začnou mé otázky
Předem moc děkuji za odpovědi a tipy… mám kolem sebe 3 účetní a nikdo mi pořádně nedokáže odpovědět, poradit, tak se ptám Vás.