Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
vesnicko nezlob se, ale máš to pěkně zamotané…a já tomu moc nerozumím..ale třeba například… jak se dr tvářili třeba na určení AFP testů v 16tt - vždyť to se určuje na přesný den, kdy je nejlepší jít na krev, nebo na genetiku ve 20tt - podle utz by miminko odpovídalo 13,14tt!!!!!!!! a to je sakra rozdíl…nevím jsem jen laik, ale tohle je podle mě dost velká blbost..rozdíl 1,5m v otěhotnění je opravdu moooc velký na to, aby si toho žádný dr nevšiml..mno hodně štěstí..
Zdenik
Koho má děcko napsané v rodném listě? Pokud partner odejde, bude se s tebou soudit - popírat otcovství soudně? Jojky, to je zamotané… Snad to dobře dopadne!
Uff, to je tedy pěkně tvrdý oříšek na rozlousknutí. Jeho rodiče jsou určitě dobráci
. Blbý je, že mu zřejmě jejich názory stojí za úvahu
.
Za ty testy otcovství se platí ? A je to jen z krve nebo jiných výměšků, nebo třeba i z vlasu? Jestli to jde i z vlasu, nechala bych si znovu udělat testy, ale jen pro sebe, kdyby byl jiný výsledek až pak bych to řekla (musíš ale ten vlas sehnat =VYRVAT
).
Přeji hóóódně štěstí a spokojené miminko a určitě se ozvi na fóru, jak to dopadlo ![]()
PS: Jak je to tedy s tím kolegou, ví, že by mohl být otcem?
Nevím, proč tady píšete, že rodiče partnera jsou „dobráci“. Je to jejich syn a chtějí pro něj to nějlepší, stejně jako vy pro své drobečky. Pokud měli pochybnosti o původu dítěte, zřejmě k tomu měli důvod (jak se nakonec ukázalo, tak oprávněný).
Vesnicko, tvůj příběh je divný a plný rozporů, přesto ti však přeji, ať se to vyvine k dobrému. Moc ale v dobrý konec nevěřím, promiň.
Einsteine, myslím, že se snad tak moc nestalo, né . Každá na to máme jiný názor a já si myslím, že kdyby do něj jeho rodiče nešili, tak by Vesnicka nemusela nechávat dělat testy, i když si byla jistá a on se to buď ani nedozvěděl, nebo třeba jindy v jiné lepší chvíli
![]()
janinkaz píše: … já si myslím, že kdyby do něj jeho rodiče nešili…a on se to buď ani nedozvěděl…
Uff, no to je drsné. Takže podle tebe je v pořádku, když mužskej nedobrovolně vychovává a platí cizí dítě? Panečku, to jsou chuťovky!
Vesnicka se nás ptala, co si myslíme, dokonce o tom nechala hlasovat. To hlasování naznačuje, že není tak naivní, aby čekala jen samá utěšující reakce, takže ji to snad ani nerozhodí.
Víš co by mě zajímalo janinko? Co bys řekla svýmu synovi, kdyby za tebou přišel s tím, že má zřejmě dítě s ženou, se kterou v době početí potomka tak nějak nechodil? Podívala by ses na toho prcka a neviděla bys tam žádnou podobu. Co bys mu řekla? Nech to být, vychovávej a plať? Nebo bys mu řekla hele koukej, prcek je hezkej, ale je mi divný, že ti není vůbec podobnej, nechceš si to radši nechat ověřit, aby z tebe někdo nedělal vola?
Jo janinko, mozna bychom to mohli probrat spis pres SZ, protoze Vesnicka na nase spory asi neni moc zvedava. Ale musim rict, ze nektere reakce v ruznych diskusich jsou tady skutecne zarazejici. Popsal bych je jako silne matkocentricke, kdy se s nazory partneru moc nepocita. To je dost smutne.
Einstene, smute to je, ale obavam se, ze to je dost realisticke… Teda, ne ze bych si myslela, ze to je spravne…
L.
Já tedy nic přes SZ probírat nebudu, ať si to přečtou všichni. Myslím, že se může stát, že když otec vychovává a miluje svý dítě a najednou, když se dozví, že není bio otec, že ho může mít rád dál a žít s ním. Copak ty jen platíš na svý dítě (i když je vlastní)?! To je to rodičovství jen o penězích?
A navíc jaký nedobrovolně?! Kdyby se právě jeho rodiče do toho nevložili, všichni budou spokojený. Vesnička před ním přeci nic nezapírala a neutajovala, ale byla si jistá (i lékař).
Ano, Vesnička se ptala. Já ji odpověděla, že to je velmi těžké vyřešit a že by se neměli jeho rodiče do toho míchat.
Toť vše
![]()
Einstein napsal :
Víš co by mě zajímalo janinko? Co bys řekla svýmu synovi, kdyby za tebou přišel s tím, že má zřejmě dítě s ženou, se kterou v době početí potomka tak nějak nechodil? Podívala by ses na toho prcka a neviděla bys tam žádnou podobu. Co bys mu řekla? Nech to být, vychovávej a plať? Nebo bys mu řekla hele koukej, prcek je hezkej, ale je mi divný, že ti není vůbec podobnej, nechceš si to radši nechat ověřit, aby z tebe někdo nedělal vola?
Pokud by spolu byli ti dva(můj syn a ta žena) šťastní,žili si spokojeně, nikdy bych se do toho nepletla!!! ![]()
Vůbec si neumím představit se do něčeho takhle citlivého plést.
Bavili jsme se o tom doma s partnerem, takže pro mě je názor partnera opravdu důležitý. A jeho názor: Tvrdí, že není v pořádku, že se dospělý chlap nechá takhle manipulovat rodiči. Že pokud by mu tohle řekla jeho maminka, tak by ji odkázal do patřičných mezí a na nějaké testy se vykašlal!
Ja myslim, ze Vesnicce nejde vubec o penize. Mne by osobne taky o penize neslo, jde ji spis o lasku a dite. Zivot neni o penezich, jsou sice potreba, ale cloveka stastneho neudelaji. A kdyby ji slo o penize, neresi to tu, kontaktuje pripadne toho jineho a chce jen alimenty a nejaky partner a vztah by ji byl asi fuk ![]()
Kiro, Píďalko, už jsem ani nedoufala, že někdo bude mít podobný, téměř stejný názor. DĚKUJI za něj, uff… ![]()
Naprosto souhlasím s EinsteinII, navíc všechno co tu píše Vesnicka mi připadá jako lhaní, lhaní, lhaní… Zkrátka má dítě kdoví s kým a ne zrovna s tím troubou co by se o ni postaral. Tot vše. Jeho rodiče asi věděli co je ona zač…a on to ted ví taky. Myslím, že se nevrátí. Taky bych to nerozchodila. Promin.
janinkaz píše:
Já tedy nic přes SZ probírat nebudu, ať si to přečtou všichni. Myslím, že se může stát, že když otec vychovává a miluje svý dítě a najednou, když se dozví, že není bio otec, že ho může mít rád dál a žít s ním.
To nepopírám. Nicméně je tady ta „malá drobnost“, a sice to, že se o tom musí nejprve dozvědět. Podle tvých vyjádření si ale zřejmě myslíš, že se to vůbec dovědět neměl. A to si myslíš, že je správné? Prožít život s cizím dítětem, být postaven do role oběti kukačky?
Ty to ale vůbec nechápeš, protože ty jako matka, která je „vždy jistá“, se evidentně vůbec nedokážeš vžít do pocitů mužů, kteří si nejsou jisti svým otcovstvím. Tady nejde „jenom“o dítě, ale i o respekt a úctu k manželovi/partnerovi, který má právo volby, zda pochybné otcovství přijme, nebo ne. Navíc nechápu, proč sem taháš otcovství - je jasně prokázané, že otcem je někdo jiný a řeší se partnerská krize. Já osobně bych tedy do tohoto vztahu zpět nešel, protože kde mám jistotu, že se to nebude opakovat?
Nikdy nezapomenu na šok, který jsem zažil, když jsem před časem viděl na Discovery pořad o genetice. Mluvilo se tam o případu muže z USA, který měl se svou ženou 4 děti (vše chlapci). Když bylo nejstašímu asi 12 let, tak se rozvedl a s novou partnerkou měl dítě, dcerku, které trpělo nějakou vadou. Doktoři mu doporučili provést genetické testy i u dětí z předchozího manželství. No a přišel šok - ani JEDNO z těch čtyřech dětí nebylo jeho… Ten muž tam mluvil do kamery a ten šok, že jeho chlapci nejsou jeho (tak se sám vyjádřil), z něj ani po letech nevyprchal. Bylo to jeho životní zklamání. Ty kluky měl pořád rád, ale prostě nepochopil, že ta ženská s ním žila tolik let ve lži a dokonce si z toho udělala životní program.
[quote:7bd46285a5]A navíc jaký nedobrovolně?! Kdyby se právě jeho rodiče do toho nevložili, všichni budou spokojený.O tom nepochybuji, zvlášť spokojená by byla Vesnicka.
[quote:7bd46285a5]Ano, Vesnička se ptala. Já ji odpověděla, že to je velmi těžké vyřešit a že by se neměli jeho rodiče do toho míchat.Mám přesně opačný názor.
Kiro , uvidíme, pokud se ti to stane. Myslím, že rychle změníš názor - on je totiž rozdíl vychovávat vědomě a dobrovolně cizí dítě a něco jiného je být podveden. Opravdu budeš nečinně přihlížet tomu, jak je tvoje dítě vmanipulováno do rodičovství, ačkoliv tomu budeš mít silné pochyby? Co si potom řekneš třeba za 5 let, kdy se pravda provalí a zklamání bude mnohem větší?