Poradna duly
Jana Čurdová
Aha…susena rajcata jsem prehledla
- jeste jsem je nemela, ale muzou byt cerstva?
Maizena - to je tusim kukuricny skrob, ne? Hani, nic si z toho nedelej…taky jsem ji jeste nikdy nepouzila, proto ji ani nemam doma…
Hani, kdy jdete na ockovani? My ted v utery - do obou nozicek a potom jeste neco na lzicce…
Alinko, naše doktorka ještě čeká, že nás pozvou na kontrolu očk. TBC, ale prý vypadá, že je v pořádku, tak pak se do toho pustí.
Zatím nám ale pozvánka nepřišla.
Vy jdete do obyč. vakcíny?
Tak kukuřičný škrob…další položka pro velkoměsto ![]()
Ale láká mě to, mmm ![]()
Akorát, abych to nesprčila, je tam pro mě dost neznámých věcí ![]()
Handah pokud nemáš maizenu, klíďo dej solamyl. Taky se dá. ![]()
Alinko sušená rajčata lepší vynechat, než dát místo nich čerstvá. Oni chutnají trochu jinak, tak nějak výrazněji. Ale nic se nestane, když tam nebudou vůbec.
Holky, oni teď obrnu dávají s tetanem i když nedávají hexu?
Ta se dává na lžičku, žádné další očkování snad ne. ![]()
Ju, a dnes k večeři vaří manžel pstroužky s brambůrkem, mňam. Máme dnes výročí, mám radost, že to zaregistroval
![]()
Tak Solamyl mám, se mi ulevilo ![]()
S tím očkováním nevím, už aby bylo za náma ![]()
Sajso, ta susena rajcata se prodavaji v nejakem sacku? -
…furt otravuji, ze?…
Nevim, jestli se taktomuze podavat vakcina, ale tak mi to doktorka rekla. Ze udelame vsechno naraz - obrnu - na lzicce + pichani do obou nozicek - ale nevim co to je - tetanus? A proc dvakrat? ![]()
Handah to se máš. Pstroužka bych taky dala. ![]()
Alinko neotravuješ. Sušená rajčata se prodávají naložená v oleji ve skleničkách. Jsou výborná i jen tak na chleba s máslem. ![]()
No, ta druhá injekce, to bude žloutenka. Takže tetanus, záškrt, černý kašel, hemofilus v jedné, žloutenka v druhé a obrna na lžičce.
No, pokud to dělají takto, to je hexa opravdu šetrnější. Myslela jsem si, že pokud nedáš hexu, dá se obrna až za rok, jako to bylo doteď. Mrknu na vakcíny.net ![]()
Sajso, ja jsem se ani nad tim nezamyslela, ale taky mi toho pripada strasne moc najednou ![]()
Tak proc by to ta doktorka tak delala ????
Ja vubec nevim, jak se mam branit…
Tak jsem se tam divala taky na ten odkaz a jsou tam vypsany vsechny vakciny, kterymi budeme ockovani v tom 3 mesici. Ale nic nepisou o tom, jestli je muzou davat najednou…
Alinko můžou. Teď jsem se dívala na www.vakciny.net a tam to tak taky píšou. Takže jsou dvě možnosti - buď se domluvit s dr. jestli by se nemohla dát obrna až příští rok a nebo dát hexu, kde je aspoň inaktivovaná. Ještě by se dalo dát obrnu píchanou, ta se ale musí zaplatit, ta je inaktivovaná taky.
Trochu jsem to tam studovala, ale hodne vecem nerozumim, tak to necham radeji Vam, farmaceutkam ![]()
Nevim, jak se k tomu postavi doktorka,kdyz ji budu do neceho kecat…
Je to opravdu az tak velky zasah najednou?
Cetla jsem nezadouci ucinky…no budeto zajimave, mozna to zvladneme v pohode. U Michalka jsem se v nicem tak nepitvala, jako ted
A nepamatuji si, ze by mel nejake reakce po ockovani.
Alinko ono, Michálek se očkoval před šesti lety, to ještě nedávali žloutenku, dostal asi jen 4 vakcíny najednou. Mě to přijde dost, těch šest. Je ale otázka, jestli to dr. vůbec může posunout, protože ve vyhláčce je doslova, že děti narozené v roce 2006 se poprvé očkují proti obrně v roce 2007. Hloupé je to, že je velký rozdíl mezi dítětem narozeným v lednu a v prosinci, že? Takže legálně v podstatě jen buď hexu, nebo píchanou, nebo lžičku, ale obrnu prostě musí mít. ![]()
Tak to je „na budku“
…ted nevim, co delat
…
Jdu to prodiskutovat s manzelem.
Ahoj,
Vy jste toho holky zase napsaly. Jinak já s lilkem ani cuketou zkušenost nemám, nikdy jsem to nejedla.
My půjdeme do hexa, ale nejdřív s malým musíme naplicní na kontrolu očkování, zatím nám to trošku hnisá.
Sajso , to vypadá na dobrůtku. Zítra peču kuře s nádivkou, slavnostní jídlo u příležitosti toho, že se ex-milý definitivně stěhuje. Dnes jsme byli v lese pohřbít placentu, mimís s náma, fakt fajný den, odešel až před chvilkou. Jsem mu říkala, ať mě kouká hned po ránu naštvat, abych ten odchod moc neobrečela, večer mám návštěvu, tak ať nemusím jít do mejkapu… ![]()
Pozor, další horolezec na mailu. Já čekala, že se ozvou nějaké lezoucí maminky s dětmi, a ono samý chlap! No jestli si mám brát pana Pra:,–(ka jr, tak to aby rázně zasáhl!
![]()