Poradna duly
Jana Čurdová
Stazko je fakt, že zlatého stafylokoka má poměrně hodně lidí a nemají žádné problémy. Myslím, že očkovat se normálně budete, jen netuším, zda se dávají antibiotika, asi když jsou nějaké problémy, spíš ano. Měli by ale udělat určitě citlivost, aby nestříleli od boku. Takže až tak vzácné to fakt není…
A chytit to mohl asi v porodnici, tohle patří ke klasickým nosokomiálním nákazám.
A chce to fakt udržovat kyselé pH kůže a paradoxně moc často nekoupat.
Jolmo myslíš, že tím budeme všechny dostatečně vyslintané
![]()
To absolutně nemá smysl si něco vyčítat, to bys musela dle mého názoru jít až k výběru vhodného partnera, když to řeknu tak natvrdo, který by tu dispozici buď vůbec neměl, příp. ji potlačil - většina populace se s tím běžně srovná, vy holt budete mít Kubíka citlivějšího a budete se muset naučit ty škodlivé vlivy eliminovat - začas vám to ani nepřijde ![]()
Fakt uz je prosinec 2007???
To je nejak brzo, ne? Ja jsem mela posledni mesicky 25.3. (tyyyy jo, to je pred rokem a od toho casu nic - no krome ocistku…
) takze to jsem jeste nevedela, ze budu mit prosincatko. Ale je fakt, ze muj TP byl 30.12. Musim se tam jit pokochat, mely bychom je jit podporit!
Sajso, delala jsem Tve spagety, jsou vyborne. Ale priste misto slehacky dam smetanu a zahustim ji, protoze to bylo na muj vkus moc tucne. Manzel taky chvalil
Jo a ten lilek - smazeny je super
![]()
Byla jsem na tech bruslich - silene mne boli nohy (moje kondicka je podprumerna - nejsi sama, Pra:,–(ko), potom jsem vzala Matea do satku na prochazku, manzel s Michalkem jezdili nekde na kole a mne se nechtelo trcet doma.
Na pohreb jsem nejela a jsem rada…
Noono, vitej, chybelas tu
Taky se uz tesim na prikrmy. Nejsi sama, co chces zacit driv. Taky uz pocitam dny…
Stazko, co ja vim, tak zlaty stafylokok je v krku, ale to jsem nevedela, ze taky na kuzi…
Snad to bude dobre a preleci se to…
Ad mluveni - Mateo rika a guuuu , aaaa , eeeele , aoooo , naaaaa
Ahoj,
tak pořád bojujeme s kojením, zatím to vypadá na mou úspěšnu prohru ![]()
Mišáka dokrmuju odstříkaným mlíkem, jinak chvíli pije, pak se pustí a řve a řve a řve a má hlad. Z prsa mi nic neteče ![]()
Takže dávám poslední týden a když se to nespraví, tak se dr domluvím na nějakých příkrmech UM.
Alinko, co ty dáváš Mateovi?
Mně už to bere nervy, hlavně kvůli malýmu. Dneska se u babi nacucal z flašky a pak byl spokojený miminko, to jsem nikdy nezažila, neřval, koukal a začal se smát. dost rozdíl oproti věčnýmu bekotu.
No jo, prosinec…my budeme mít ve čtvrtek výročí, rok od Mišákova početí ![]()
Jo papu , ty to také vlastně víš přesně
, my měli výročí 20-tého.A v těchto dnech už jsem věděla, že to klaplo
.
papu já si myslím, než aby ses nervovala a měl Mišák nespokojenou mamku je určitě lepší dát UM… Byli by jste pak nespokojení oba a to by byla škoda.
Nelam to přes koleno…
Myslím, že teď tu budeme mít měsíc plný výročí. Já si počkám na 8.dubna…
![]()
Papu, ja kojim plne, ale vecer po kojeni davam jeste Nutrilon Forte, 90ml a vypije to!
Jdu kojit…
Nechci svým názorem v komkoliv budit pocit viny, a spešl u papu je mi jasné, že to jinak nejde, ale podle mě za to může flaška - už jsou dost vyčůraní a nechce se jim tahat
. ..
Jolmo taky myslím… U Káji jsme dopadli stejně - díky flašce. Mlíko jsem měla, ale když jsem mohla do nemocnice za ní, už pila z lahvičky a ode mě jen na začátku, když měla největší hlad. Takže jsme museli dát příkrm a pak už jen klesalo MM a přibýval příkrm.
Ale je jasné, že jsme byli rádi, že je naživu, takže lahev byla to nejmenší, nějak jíst musela, než jsem se k ní dostala… A u Papu je to to samé. Jak to dělat jinak?
Daník dostane z lahvičky tak jednou za měsíc, když mám komisi. Naštěstí je z toho leda naštvanej, protože nechce jen jíst, ale být u mě a pomuchlat si mě, takže od chvíle, kdy se nají, až než přijdu mručí.
Ale je mi jasné, že být to častěji… ![]()
Mišák taky dostával občas z flašky, když jsem musela do školy, měl vždycky avent podle věku, což teda asi taky není samospasitelný. Jinak jsem ho ani nechtěla nikde nechávat, i když tchýně říkala, ať jí ho přivezu s mlíkem a můžu si celý den odpočinout, tak radši ne. A kozu bral vždycky i radši než flašku. Ale teď už to byla fakt nutnost, když má hlad a z prsou nic nevytáhne, tak jinak než flaškou to nejde, bohužel zpátky si to nenaleju
![]()
Je mi jasný, že je to cesta do pekel, že postupně MM bude ubývat. I když, když bych odsávala, tak by to mohlo ještě nějaký čas vydržet ne? A aspoň to třeba střídat.
To je ale taky náturou - Kuba pil z flašky od 2.měsíce taky navečer a kojila jsem jej do 9.měsíců a Ditě jak se začal ve 4.dávat příkrm a čaj, tak bylo po kojení… ![]()
papu určitě se dá odsávat a krmit takto delší dobu. Znám holčinu, která takhle „kojila“ do roka.
![]()
Jolmo oni se ti kluci s těma prsama prostě rádi mazlí od malinka.
Káje zjevně taky stačilo docela málo. ![]()
ahojky,tak jsem tu včera hledala,jestli už není prosinec 2007 a dnes koukám hlavní téma. určitě tam také zajdu na čumy.
my budeme mít výročí 6.4. přesně v 10hod,vím přesně kdy nám kačenku páni doktoři stvořili ![]()
Jolmo souhlasím,falška je začátek konce kojení. Dokud dostávala občas,tak to šlo,ale pak zjistila že když je to celý den,že je to fajn a už jsem jen bojovaly a bojovaly a pak maminka ztratila nervy.
měla jsem představy o výdrži s odsáváním jiné,ale také bohužel a to jsem ta prsa rvala každou chvilku.
ali,kačenka povídá také á guuuuu a hlavně á bbbbbbb. je hrozně roztomilá a vykládá každému kdo přijde.
dnes jsem vyzkoušela,jestli se bojí cizích lidí (těch co málo vídá nebo vůbec) dnes tu byla neteř cca po 3týdnech a kamarádka,ta si ji nechovala nikdy.
normálně se tu nechala nosit a vykládala jim a smála se u toho.
dnes měla nějaký divný den. ráno jsme bojovaly s jídle (přes den se to spravilo) a skoro vůbec nespala. byla fakt hodná,neplakala,povídala si s hračkama nebo i v kočárku,ale naspala za celý den tak 1,5hodiny.
vykoupala jsem,nakrmila a spala okamžitě.
byla tak hodná,že dopoledne ležela v postýlce a já si v klidu vysála celý barák.
ssluníčko Kačenka je miláček. Manželovi se moc líbila, úplně se tady rozplýval jaká je to krásná holčička. On chtěl holku, tak je na ně vysazenej, ne ale že by mu Mišák vadil!
Co zítra přijedeš na sraz? Mám ti popsat tu cestu nebo už jsi to četla na babycafe?