Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
tak ja dnesni krasny den stravila v praci, meli jsme skoleni ohledne statnich maturit, reknu vam, to bude teda neco. asi zustanu na matersky hodne dlouho, treba tak do duchodu, protoze tohle opravovat, to bude porod!!
Ted se chystam znovu do mesta, musim si koupit nejake nove nevisici nausnice, protoze budu mit zakratko obe usi pryc. Kubanec uz velmi dobre chnape, takze mam vyskubany vlasy a ted uz to odnasi i usi.
Rucicky - hraje si s nima uz pomerne dlouho, cca tyden, je to takova psina, jak na ne cumi, osahava si je navzajen a desne se u toho mraci.
Usinani - na nas nemate, my Kubanka chovame dokavad neusne. Zacal s tim manzel, desne si to uzival, nevim, jestli to tak je este ted. Ale jak ste psaly, rekli sme si, ze je to nase mimi a tu chvili mu vecer obětujem.
Holky, premyslely ste uz o letni dovolene?!? Manzel vcera prisel s tim, ze pojedem na zacatku zari na 14dni do Chorvat. Doktori nam to doporucujou kvuli tomu exemu,ja z toho mam docela obavy. Mate zkusene matky nejake zkusenosti s cestovanim s tak malym mimcem?!? Zvladnem to?!?!?
Tak jsme byly venku, hrozně se mi to sluníčko líbilo, lehla jsem si na lavičku a dýchala jaro
A pyl, mám alergii a teď už pěkně kýchám, musím zsa na:,–(it vápník.
A koupila jsem nové brambory, mňam, večer budou s máslem a mlíkem. No a TEĎ mi došlo, že jsem od rána nic nejedla. Jsem magor, kojím, ale nemám skoro vůbec žízeň ani hlad ![]()
Stazko, taky chceme v září do Chorvatska, takže jsem zvědavá na zkušenosti. Akorát si říkám, že by možná bylo lepší místo s písečnými plážemi, už budou určitě lézt..
Ahojky, zdravím zase po delší době. Byli jsme dneska na tříměsíční prohlídce a Barunka byla pochválená. Váží 6 kg - čekala jsem víc, ale podle doktorky přibírá dostatečně, je pravda, že je docela kulaťoučká
. Budem dávat první hexu až za měsíc, naše dr. s očkováním nijak nespěchá, tak jsem ráda. Taky chci dokoupit Nikolce vakcínu proti žloutence A, takže budem platit jak mourovatí
…
Byla jsem minulej týden hodně nachlazená, takovou rýmu fakt nepamatuju, naštěstí asi zase zafungovalo kojení a Barborka to nechytla, Nikolka taky ne, takže jsem byla vlastně happy.
Už je tady to jarooo!!! Tak užívejte sluníčka ![]()
Ahoj, tady na severu taky žádný bordel nepršel.
Ad uspávání - to nemusím naštěstí řešit, Matoušek spolehlivě usne u prsa, pak stačí ho kamkoliv odložit. Když je vzhůru, vydrží docela dlouho pod hrazdičkou, taky už chytá jednu hračku do ruky a dneska se na sebe smál do zrcátka - narcis ![]()
Stazko , Agato , já myslím, že čím je dítě menší, tím je cestování jednodušší - většinu cesty prospí, nemusí se moc řešit jídlo - stačí prso a hlavně nikam furt nezdrhá.
Tak u nás bordel taky pršel, máme špinavou vodu v bazénu a auto taky, i když na to, co ukazovali v telce to nemá… ![]()
S ručičkama taky už manipulujeme - chytá mě za prst při kojení a taky za tričko. Pořád má ruku v puse (to už teda ale asi měsíc
) a na hračky sahá, ale nedrží je, nebo ne vědomě.
Jujko taky děkuju za kojení, tady byl lazaret minulý týden a Daník to nechytl.
Stazko my na vás máme - doma usíná buď v šátku, nebo se chová, případně ho houpu v lehátku. Sám nikoliv- jen v noci - u mě v posteli. ![]()
také jsme byly venku a je tam opravdu úžasně. ted jsme nakrmily,chvilku si pohrály a jdeme zase.
Stazko,my jedem v září také k moři. Vůbec se toho nebojí ba naopak. Mě rodiče s sebou tahali už od půl roka každý rok k moři a prý také pohoda.
My chceme jet do Itálie kvůli písečním plážím.
Já ji sice nesnáším,ale kvůli Kačence tam pojedeme.
My jsme byli taky venku, v šátku, protože jestli chci něco vyřídit a ne jen se tak procházet, tak je to nutnost… Ale Proki spokojeně spí doteď… A my taky neusneme jinak, leda někdy ho tak na 20min udolá kolotoč, ale to cca 1× týdně.
stazko my jsme byli s Cyrdou poprvé na letní dovolené, když měl 10.měsíců, což není zas takový rozdíl a objeli jsme SRN a Švýcarsko a přes Rakousy domů, spali jsme pod stanem a bylo to úplně super, najeli jsme cca 3000km, ale Cyrda si toho asi ani nevšim - to se nedá srovnávat s teď 5,5 letým dítětem, které sotva vyjedem od baráku už se ptá, jestli už jsme v Brně a s délkou cesty frekvenci otázek zvyšuje
. Pra:,–(ko to napsalo nejvýstižněji. Takže jet na jedno místo bych se nebála vůbec. My jsme dovolenou ještě neřešili, ale nejezdíme na ty statické pobyty, nepočítám-li lyže /a ty vlastně taky nejsou statické
/, takže uvidíme, kam se odhodláme. Jéééé, začala jsem se na to těšit, teplo, nové zážitky, to bude super
.
Jo, a tady žádný bordel nepadal, teda ne ve velkém - aspoň jednou něco mít nemusíme.
Právě jsem Emču unosila do zklidnění a pak douhoupala v lehátku do spaní. Přes den ještě občas usne u prsa a výjimečně pod kolotočem, když vypnu tu odrhovačku.
Jolmo, takovéhle cestovatelské dovolené máme nejradši. Ideální napřed Alpy a pak moře. Kennoušek to miluje, snad se bude líbit i Emče. Ad Cyrda - v jednom díle Simpsonů byl Homer na cestách a pořád se ptal: Už jsme v Indii? ![]()
Na vyřizování taky musím se šátkem, Emma v kočárku nespí, když se nejede.
Ručičky - v pátek si je jenom cpala do pusy a chytala mě za triko a vlasy, když na ně náhodou narazila, a včera prostě chytla řetěz pod hrazdičkou, pak chrastítko a už to umí. Koukám jako blázen
A sranda je, když se chce trefit palcem do pusinky - napřed natočí hlavičku za rukou, pak si připlácne dlaň na obličej a pomalu sune palec proti pusince a ještě se trochu otáčí hlavou, pak se trefí a rozdumlá se
a za chvíli je tuhá, to je na palci to nejlepší
Jo a cucá si jedině pravý palec a levý má vražený v oušku a prstíkama si to ucho tahá ![]()
Jolmo teď jsi mi připomněla, jak jsme jeli na chalupu do Hradce Králové s cca 3 letou neteří. Do Prahy to bylo v pohodě, ale pak se za Prahou začala ptát - Babi, už tam budeme? - Ne, ještě musíš počkat. - Dědo, už tam budeme? - Ne, za chvíli.- A Šajšo, už tam budeme? - Ne, ještě ne… Takto to šlo asi půl hodiny, pak už jsme nemohli, tak jsem jí doporučila, ať se třeba kouká z okna a povídá si s krtkem (měla s sebou plyšového). Tak vzala krtka, podívala se mu hluboce do očí a otázala se: Krtku, už tam budeme?
![]()
jo, tak nějak to probíhá, klid je jen na cestách, které důvěrně zná.
Holky věřily byste tomu, že ta kočka rodička už se zase mrouská
![]()
Jak to ta přiroda jako myslí, dyť koťata mají 6.týdnů! No, leda že by si všimla toho zájmu a řekla si přidělám další…
![]()
Jolmo kočka nejspíš reaguje na poptávku, ví, že se na někoho nedostalo, tak chce přidělat. ![]()
Tak nausnice porizeny, Kuba dospava v kocarku v chodbe.
Chceme jet na ostrov Pag, plaze sou oblazkovy, takze na lezeni nic moc, ale zase si rikam, ze pisek na ten jeho exem by asi taky nebyl zrovna idealni. no a hlavne to tam zname, neb sme tam uz jednou byli…
Krik z kocarku, tak padim.....
Jolmi , budete mi muset půjčit váhu, nějak se mi nechce věřit, že prcijáš má 7 kilo… Zítra jdu lézt ven, poprvé v sezoně, s dvěma horolezci, jeden mladý neznámý, druhý kámoš táta od rodiny, těším se, tak si nesmím uplně orvat tlapky.
holky,ja se z tech chlapu zblaznim.lubinovi maji prijet znami,kteri tu prespi,takze je potreba uklidit,navic ta znama ma alergii na psy
,takze vsechno vysat,vytrit atd.lubinovi jsem rekla,ze pouklizim sama,at se radsi venuje matyskovi,tim mi pomuze nejvic.co myslite,ze udelal?sel a zapl si televizi,kdyz jsem ho zplavena nasla spokojeneho u televize,brali me vsichni certi.vyhodila jsem ho do loznice,at ho vyslece a necha plazit a otacet atd.za chvilku prijdu a oni spolu lezi pod perinou,lubin spi a maly ruku vrazenou v puse a cumi do stropu
to je pomoc
![]()