Poradna duly
Jana Čurdová
Bré ránko!
jolma
Takže si tu unavenost nevymýšlím. Asi tu odpolední siestu taky zavedu ![]()
stazka
No s těma bradavkama…Já mám pocit, že mi celý prsa upadnou
Šíleně to bolí…A nejvíc ráno a v noci. Jsem zvyklá spát na břiše a než se vždycky usalaším…Ale ptala jsem se doktorky a časem se to srovná, prý nejpozději ke konci 1.trimestru.
Co se týče migrény, musím zaťukat,tak jsem jí měla zatím jen jednou a to jsem celej den raději prospala. A že jsem jí měla dřív hodně často. Někde jsem tu na e-miminu četla, že Paralen snad můžeš, ale Brufen bych nebrala…Ale fakt nevím ![]()
A v jiným stavu se cítím pořád..Vím, že to je moje tělo, mám okolo sebe pořád stejnýho manžela, stejnýho psa, stejnej byt, ale cítím se jiná…Prostě „jinej stav“
![]()
Acich, zase takovej román ![]()
stazko paralen je v těhotenství povolen, ale brufen bych určitě nebrala. já sice na migrény netrpím, takže se mi to dobře kecá, ale vůbec bych se v 1.trimestru snažila vyvarovat jakékoli chemie, i té povolené - zkus pohledat nějaké alternativní metody, bylinky, vonné oleje apod. A co se týče teploty, už jsme o tom mluvily s Katjan - obě ji máme taky furt zvýšenou, způsobuje to vyšší hladina progesteronu a odezní to snad do 12.týdne… stejně tak ta únava - jak říká Noona, je to holt jinej stav, tak si na něj naše těla musí zvyknout ![]()
jo, změnila jsem metřík jak jste si asi všimly - musela jsem bedruně vyměnit zeleninu, protože na té předchozí lezla strašně pomalu ![]()
jolma
A co si berušce dala teď? Špenát?
Ale metřík pěknej ![]()
Co se týše tý teploty, myslela jsem, že je zvýšená celé těhotenství…Takže okolo 12.týdne to půjde dolů? No tak ještě že to vím. Doktorka mi říkala, ať si BT měřím pořád, abych měla klid a že náhlý posles by značil potrat. Tak abych nezačala vyšilovat, až to půjde dolů… ![]()
Ještě mám dotaz..Jak se počítají týdny těhu a od kdy, to vím..Ale jak se počítají měsíce? A do kdy je 1.trimestr?
To se počítá jako od 1.do 1. a nebo 5.týdnů=1 měsíc? a nebo 4 týdny=měsíc?
Tohle ještě nevím…
No já už si to nepamatuji přesně, ale minule jsem z toho byla zpočátku taky dost vyplašená, takže jsem se měřila furt a pak mě to přestalo bavit, ale pamatuji, že už jsem posléze necítila že ji mám jako zvýšenou - jinak to poznám i bez teploměru…Podle mě to souvisí s úplnou funkcí placenty - tzn. jakmile ona převezme veškerou produkci hormonů a přestanou je vyrábět vaječníky, tak ustoupí i tyhle příznaky jako nevolnost a teplota a bolavá prsa apod, a to se děje právě kolem 12.týdne.
A s těmi týdny a měsíci je to tak : doktoři počítají 10.lunárních měsíců, 1 trvá 4 týdny, první trimestr je tedy podle nich 1-13.týden, druhý 14-27 a poslední 28-40. A takové ty normální měsíce, tedy těch 9, si já počítám vždy podle termínu porodu, tzn. že ty to máš jednoduché, když máš termín poslední den v měsíci, protože od prvního dne každého zbývajícího do porodu jsi na začátku dalšího měsíce, tj. nyní jestli správně počítám ve 3/4 druhého měsíce těhotenství. Doufám, že je to aspoň trochu srozumitelné
.
Jo, možná to je špenát, když se tak posunula, holt Pepek Námořník věděl co dělá ![]()
Ahoj,
taky bych se k Vám ráda přidala. Tento týden jsem byla na prvním ultrazvuku a máme i první fotku. Poslední menstruace u mě byla 5.3., takže termín porodu by měl být kolem 10.12.
Na další kontrolu jdu 10.5. a to bych už měla dostat těhu průkazku, tak snad bude vše v pohodě.
Ahoj Kristýno, tak se nám ten konec roku taky začíná pěkně plnit
. To je fajn, pěkně vítáme ![]()
kristynab Vítej mezi námi těhulemi
![]()
Myslím, že letos dostanou porodníci pěknej záhul ![]()
jolma Acháá, tak jsem zase o něco chytřejší…U mě to teda vychází na 9.týden podle metříku, tedy 1.týden ve třetím měsíci… Už??No tak to je síla…To to letí…To než se naděju, tak porodím ![]()
Jak se nám to tady plní, tak bysme už mohly udělat nějakej seznámek, co?
Až teď mi došlo, že vlastně ve špenátu je hlavě kyselina listová…
Takže Pepek skutečně věděl, co dělá ![]()
Jo, ve třetím lunárním měsíci, ale to tak fakt počítají jen doktoři, lidi tím budeš mást, protože nikdo neříká, že je v 10.měsíci
.
Jelikož jseš nejmladší, tak bys ten seznámek mohla vzít na svá bedra, co říkáš
?
Dobre dopoledne holky,
tak sem rada, ze ste na tom stejne, dneska v noci sem nemohla spat, protoze sem myslela, ze mi ty prsa snad upadnou!! A hodne brzo budu muset navstivit nejake podprsenkarstvi, nejak se do niceho nevlezu. ![]()
Jo, este mam jeden abnormalni jev - piju jak velbloud. Porad mam zizen, mate to nejaka taky?
Vitam Krystynu, zatim to vypada, ze sem posledni, co? Na wunschkinder.de mi byl spocitan termin na 27.12.
stazko já v noci spím blbě normálně, ale žízeň mám furt taky, to bude asi tou teplotou a zvýšeným odpařováním ![]()
a nevínm, jestli v tom teď nemám hokej, ale v noci jsem přemýšlela nad tím, že jsi adept na první dítě roku 2007 - podle mě to vychází na 31.12. ![]()
Noona, Stazi
děkuju holky za přivítání ![]()
Mám berušku nemocnou, takže nemůžu moc psát…má nějakou virózu. díky tomu jsem ještě ani nestihla vypozorovat nějaký ten těhu příznak, kromě nevolností v autě…
Jolma - můžu se zeptat jak máš staré děti? To je paráda, že ses do toho pustila počtvrté - máš můj obdiv mamino ![]()
Všimla jsem si, že se uvažuješ o porodu s dulou. Já o tom taky přemýšlím. Chtěla bych rodit tentokrát opravdu podle svých představ.
Musím někde nacvičit metřík ![]()
Mně je 28 let, takže Noono jsi stále nejmladší.
kristynab - gratuluju!!! To je fajn, že je nás víc!
Jujka
Žízeň mám pořád taky, nikdy jsem moc nepila, ale teď všude chodím s falškou.
Tak nevím jestli nejsem nejmladší já, je mi 24.
Jujko dík za gratulaci, myslím, že zbytek až ny výjimky si bude spíš klepat na čelo ![]()
a jinak mám kluka - v prosinci 18, holku v listopadu 16, kluka v září 5 a teď další prosinčátko
. Zajímavé je, že jsem si říkala, že si nikdy neporodím děti tak, aby jim tzv. spatně docházely roky, protože jsem vždycky záviděla těm „starším“ spolužákům. Já jsem červnová a 18 jsem měla až po maturitě ! No a vidíš, všechny do jednoho - odříkaného chleba největší krajíc
…
a s dulou - no psala jsem to, podle mě ideální kombinace. U nás jich moc není, ale jednu znám osobně, takže jsem o to přesvědčenější a docela se těším…