Poradna duly
Jana Čurdová
Handah : Honzík má taky pořád ručičky v pusince a cpe si tam i celé pěstičky a i hračky, ale netuším jak ho to odnaučit. Honzik taky vyžaduje hodně pozornost, ale vydrží i sám na dece, když třeba myju nádobí, ze začátku poplakával, když jsem ho takhle nechala, ale pak si zvykl a teď vydrží si hrát sám i třeba půl hodiny, ale je raději když jsem u něj.
Handah
Jako tvůj Honzík byl náš Michal… pořád jsem u něj seděla a cinkala chrastítkama.. nechtěl se ani chovat, pod hrazdou vydržel minimálně… Matýska mám za odměnu, páč to je zlatíčko nenáročný:o) Nemyslím žes ho rozmazlila, protě to tak některý děti mají… Michala to přešlo v 6,5 měsících kdy se začal sám plazit a už se dokázal víc zabavit
Další info k faktoru, právě s bratrancem povídám po skype…
30 je nejvissi evropsky standard, de facto sun block… vsechny jine udaje jsou podle australskeho standartu ktery je jiny…
Handach,už od narození mi přidou naše miminka stejná povahou.mám to samé.taky se bojím toho,že bude rozmazlenej,protože už je.když ho hlídá Roman,tak s ním musí jít ven,jinak by asi nevěděl,co s ním.když se nudí,tak taky vyvádí.A hlavně se neutiší u nikoho,jen u mě a Romana.takže s hlídáním mám útrum,bohužel.Ručičky taky cumlá,ale ne až tak strašně.
tak mi už se na plavču potápíme po nos.a líbí se mu to
Hodím nějaké foto do galerky.
Dnes jsem mu koupila ještě jednu hrací deku,abych měla na střídačku,když se bude prát.Koupilajsem v Tescu,měli akci za 450Kč.A stačí
![]()
Hani, Ty jsi to tak hezky popsala ![]()
Rucicky neres, v tomto vyvojovem stadiu je to v poradku, dite poznava vlastni telo, zanedlouho zacne cucat prstiky u nohou, takze je to prirozene. Kdyz dite nema dudlik, casto se stava, ze pri usinani si cuca palecek. V tomto pripade se to spatne odnaucuje. Jine deti na usinani maji dudlik, potrebuji sat, uklidnit se. Ale dudlik vyhodis, palec ne.
A jestli mas Honzika rozmazleneho? Rozhodne ne! Chce poznavat svet,sam to neudela, chce Te mit u sebe, a taky nemuzeme chtit po tech nasich miminkach, aby si hraly samy. Vzdyt jsou na svete jen 4 mesice!
Jasne, ze to nejde zvladat - byt porad u mimca a nic jineho nedelat…
Kazde dite ma jinou povahu, jedno bude klidne lezet a koukat dele na hracky, jine se bude dozadovat pozornosti porad.
Kazdopadne tim ho nerozmazlujes, ale rozvijis. Ono chce porad neco noveho, jsou to zaklady uceni, rozviji se mozek ditete. A kdyz jde spinkat, vsechno se mu nahrava do pameti a presto se zdokonaluje jeho pamet.
Muzu to taky porovnat. Michalek byl dite, ktere vyzadovalo neustalou pozornost. Tak, jak pises - nevydrzel chvili byt sam. Dnes je to dite, ktere je hodne zvedave, porad se pta, nestaci mu jen tak pozorovat svet, ale potrebuje porad neco zkoumat, sam se naucil cist, psat, pocitat, pozna kolik je hodin a to jeste nechodi do skoly. Taky vcas zacal mluvit. A opravdu je znat (kdyz sledujeme vyvoj reci ditete) , jestli rodice na nej casto mluvi, popisuji cinnosti, ktere prave delaji - takove dite obohacuje svuj slovnik a rychleji zacina mluvit. Jasne ze jsou vyjimky, kdy kvuli ruznych defektum dite zacina mluvit pozdeji.
Mateo umi byt chvili sam, dele se zabavi, ale je pravda, ze ho beru sebou uplne vsude - kdyz varim, kdyz peru, kdyz se oblekam, licim atd…Takze na mne vidi a ja porad na nej mluvim.
Takze - Hani - jsi super matka, ktera se venuje diteti
a vubec ho tim nerozmazlujes!
PS: Pardon, zase jsem se rozepsala… ![]()
Alinko, „pozorností ho nerozmazluješ, ale rozvíjíš“ - krásná věta, budu používat pro vtíravé okolí
Emmi taky vyžaduje pozornost, ale chvíli sama vydrží, a když něco potřebuju dělat, leží u mě a kouká a baví ji to, hlavně věšení prádla ![]()
Jo, Agat, to maji deti rady, kdyz sleduji matku u nejake prace ![]()
A vis co je taky super? Kdyz postavim Matea v autosedacce pred pracku, ktera zacina prat - napousti se voda, pradlo se zacne kroutit, vydava ruzne zvuky - a ty jeho oci
- kouka a je z toho paf ![]()
Alinko, pračku jsem ještě nezkoušela ![]()
Tak jsem jí objednala Laveru, nejspíš stejnou jako Fazole. A k tomu jsem vyplenila bioobchod, útrata za 1300..aby mužíček neříkal, že za něj jsem zase šetřila, koupila jsem mu šťávu z aloe vera, zahajuju mu jarní očistnou kůru a hubnutí
a taky něco na podlahu, vytírá jen on ![]()
Ja zas jsem hresila na MMB
, z bioobchodu taky casto objednavam.
Tys objednala od Lavery neco na opalovani?
Na mmb jsem řádila včera a předevčírem
budeme mít spoustu letních overálků s krátkými nohavičkami, úplně jsem se do nich zamilovala
A slunečníček na kočárek, snad bude pasovat.
Od Lavery jsem vybrala Sun Sensitiv 30 pro kojence a děti. A sobě sprchový gel Čokoláda
A ještě spoustu koření a mořské řasy..
Holky, díky moc za reakce, já vás nemít…
![]()
Alinko, hned jak mužík přihasí domů, tak mu to dám přečíst ![]()
Pravda je, že každý dítě je jiný, známá má chlapečka, který ještě ve 3 letech téměř nemluvil a celkově působil a stále působí trochu pozadu- prostě byl hodný miminko, hodný batole, hodný větší dítě, tudíž nikoho nenutilo (a asi i nebavilo), aby se mu věnoval. To mi ovšem přijde dost smutný
![]()
Pračku máme s vrchním plněním, tudíž bez okýnka - škoda
, mohl to mít na pár minut místo kina ![]()
Před chvílí jsme se vrátili z dlouhé procházky, už se na mě zas směje, tak mu nutím prso, ať můžu ještě zkouknout Kambu - chuděra, tolik péče o ni, a nakonec to stejně dopadlo špatně ![]()
Handah - Michal i když vyžadoval hodně a hodně pozornosti a stále vyžaduje, tak začal mluvit a až ted před 3 týdny… do té doby jen pár slov, a většinu říkal jen prvníma slabikama..... během dvou tejdnů mluví ve větách a ví a zná naprosto všechno co jsem mu kdy říkala … nestíhám valit oči:o) k tomu mluvení musí asi každé dítko „dospět“
Mako, tohle dělal můj bratranec, ten začal dokonce skoro ve 3 letech, teď tvrdí, že jen čekal, až bude umět pořádně, že se nechtěl ztrapňovat breptáním
mmch teď má 2 VŠ ![]()
Alinko , ty fakt umíš hezky formulovat, už jsem to tu psala, ale musím tě znovu pochválit. Hani , Erýsek vydrží chvíli pozorovat věšení prádla nebo vaření nějaké rychlovky, ale jinak kolem něj taky tancuju pořád, a ještě mám pocit, že se mu nevěnuju dost. Určitě jsi super bezvadná maminka a na kecičky od těch frajerů, kteří ti ho SAMOZŘEJMĚ nepřijdou pohlídat, se můžeš vybodnout, že?
Agáto , jo, máme ten samý krém, zatím mám jen vzorky, ale asi ho koupím rovnou dvě lahve, protože sezóna je v začátcích a já už jsem na obličeji a rukách opálená, no jak tohle dopadne, budu černá jak ten můj Eržik… (hehe, Shari )
Dnes jsem si v tričíčku a džínech kráčela za kočárkem a dva poflakující se zedníci z blízké stavby mi věnovali několik lichotivých vět, víte, že mě to docela potěšilo?
![]()
Ahoj,
tak my jsme byli celé odpoledne venku, přišli mi už peníze na účet a už mám vyúčtované i daně a vraceli mi 11 tis, tak jsem hned šla zaplatit složenku.
Jak Honzik nechce pít ani z flašky ani z hnečku, tak jsem si říkala, že mu třeba ten čajík nechutná, tak jsme mu chtěla v lékárně koupit nějaký ovocný, ale ty jsou až od 6 měsíce nebo od 4 ale ty jsou slazené. Tak jsem mu zkusila koupit hruškovou šťávičku a nepil a ani z lžičky to nechtěl, dala jsem mu to do pusinky a on to vyplivl, takže Honzik chce jen mlíčko, a na mě zbyla výborná hrušková šťávička. Nechci zatím ještě dávat příkrmy, jen jsme chtěla zjistit, jestli nepil kvůli tomu čaji, ale jemu je asi jedno co v té flaštičce bude ani mlíčko z ní nepije.