Poradna duly
Jana Čurdová
Porod - rodila jsem ve stoje a střídala to s porodní stoličkou. Evča se nakonec narodila na stoličce. Musím se přiznat, že mi vůbec nešlo tlačení, tak jsme zkoušeli různé polohy, ale kdyby mě položili na záda, tak jsem tam asi ještě dnes, nehledě na to, že se mě na zádech dělalo špatně.
Klystýr jsem neměla, nástřih taky ne. Jak jsem psala, měla jsem dva stehy na hrázi, šití vůbec nebolelo (něčím mi to obstříkli), hojilo se to perfektně, hned po porodu jsem mohla sedět a bylo mi fajn.
Rodila jsem ve Vrchlabí, takže jsem měla maximální volnost. V ostatních porodnicích to asi takto nefunguje, ale nechci hodnotit, s čím nemám zkušenost
.
Prasádko - ve vodě jsem rodit začínala. Bylo mi tam tak dobře, že mě z ní vyhnali, protože mi slábly kontrakce a porod se zastavoval
.
Kakání miminek - obávám se, že nejen novorozenec kadí celý den, ale u nás i starší miminko a to do půl roku stále i v noci. My jsme se k bezodpadovému hospodářství nikdy nedopracovaly, ačkoliv to byl můj velký sen
.
Další adresa na látkové pleny - vbavlnce.cz. Prezentace dělali, ale mají taky čerstvé miminko, tak do odvolání nedělají.
Mějte se hezky a já se ozvu zítra, jak jsem dopadla
.
Já na ekologii peču ![]()
O ní mi fakt nejde. Myslím si, že se ušetří dost penízků a hlavně se mi nechce obden lítat z 9.patra se smradlavýma plenkama… Nehledě abych pořád sledovala nějaký akce na jednorázovky a tahat se domů s balíkama- na to jsem dost línej člověk ![]()
Jinak bych chtěla kupovat ne přímo plíny, ale rovnou látkový plenky- ty se ani žehlit nemusí
Doma máme v zimě hodně teplo, prádlo jsem měla za noc vždycky suchý, tak to bude dobře schnout.
latkovepleny.cz sledovat budu, uvidíme ![]()
Já se jdu natáhnout, strašně jsem se přežrala ![]()
Pra:,–(ko ty jsi hotový Sherlock
- ale já myslím, že ten článek se týkal ještě trochu jiných lidí
. Já si moc neumím představit, že ve chvílích, kdy už tak jako začínají sílit bolesti, se ještě budu nalívat vodou - jogíni to určitě doporučují, ale i rodícím ženám
Já jsem posledně měla od rána takové nic moc stahy a zdálo se mi to dlouho, tak jsem si blbec vlezla do vany a hned poté se to rozjelo, takže jsem si pak nadávala, s čím jsem to jako nebyla spokojená
- ještě než jsem se stačila obléct mi luchla voda a pak už jsem jen funěla… a ještě k tomu irigátor? Brrr.
katik porod ve Vrchlabí závidím, já jsem se neměla špatně, ale přece jen mám pocit, že tam jsou tak nějak víc pro tu maminu…
Noono ty tvoje důvody vypadají prakticky - přidávám je na seznam mého výzkumu Noona vs. mimis s názvem „Jak dlouho to vydrží?“ hned k bezkočárkové metodě
- ne že se pak budeš přemáhat jen kvůli tomu, ať mám co zkoumat
![]()
Katik, taky závidím, Vrchlabí byl můj sen, ale bez auta bohužel nedostupný. Já jsem většinu porodu strávila ve sprše, pak v dřepu na zemi, opřená o Ondru, ale zradily mě nohy, prostě už mě neunesly, takže posledních asi 10 minut bylo v polosedě na lůžku. S tou stoličkou by to asi bylo lepší.
Jolmo, já to měla tak, že mi nejdříve praskla voda a pak se dlouho nic nedělo, ale je pravda, že podruhé tolik času mít nemusím. Uvidím, budu to ještě zkoumat ![]()
SEZNÁMEK
HANNAH85 — 31 let — Královéhradecký kraj — čeká první mimčo — TP 1.12. — kontrola 13.7./14.7. Šlojma NOONA — 23 let — Praha — čeká první mimčo — TP 1.12. — kontrola 10.7. Mimín VERKO — 26 let — Zábřeh — čeká první mimčo — TP 1.12. — kontrola 24.7. Hugo TUTINKA — 25 let — Brandýs nad Labem — čeká první mimčo — TP 4.12. — kontrola 21.7.
PETARKA — 30 let — Praha — čeká první mimčo — TP 7.12. — kontrola 18.7./8.8. Piškotek APOLENA — 30 let — Plzeň — čeká druhé mimčo — TP 9.12. — kontrola ??? KRISTINAB — 24 let — střední Čechy--- čeká první mimčo — TP 10.12. — kontrola 31.7.
BERHU — 28 let — Brno — čeká první mimčo — TP 11.12. — kontrola 14.7.
NOEMMI — 20 let — Ústí nad Labem — čeká první mimčo — TP 11.12. — kontrola ??? JOLMA — 37 let — Frýdek Místek — čeká čtvrté mimčo — TP 11.12. — kontrola 17.7.
MARIKA01 — 21let — Praha — čeká první mimčo — TP 12.12. — kontrola 25.7.
GINNY1 — 32 let — Praha — čeká druhé mimčo — TP 20.12. — kontrola 12.7.
VELCHI — 24 let — Praha — čeká první mimčo — TP 20.12. — kontrola 20.7.
MAKA — 26 let — Brno — čeká druhé mimčo — TP 21.12. — kontrola ??? SOUKUPKA — 28 let — Praha — čeká druhé mimčo — TP 21.12. — kontrola 18.7.
JUJKA — 28let — Brno — čeká druhé mimčo — TP 22.12. — 13.7. Plaváček AGATA ---- 25 let — Praha — čeká první mimčo — TP 22.12. — kontrola 13.7. Prcek LENA123 — 36 let — střední Čechy — čeká čtvrté mimčo — TP 22.12. — kontrola 11.7.
KATIK — 31 let — Jablonec nad Nisou — čeká druhé mimčo — TP 23.12. — kontrola DNES!!! MAJA78 — 27 let — Jablonec nad Nisou — čeká první mimčo — TP 24.12. — kontrola ??? BROKYNA — 26 let — Plzeň — čeká první mimčo — TP 26.12. — kontrola 11.7.
SSLUNICKO — 27 let — Plzeň — čeká první mimčo — TP 28.12. — kontrola 17.7./26.7.
SAJSA — 34 let ---Příbram — čeká druhé mimčo — TP 29.12. — kontrola 24.7.
STAZKA — 26 let — Tábor — čeká první mimčo — TP 30.12. — kontrola 17.7. Fifísek ALINKA — 32 let — severní Morava — čeká druhé mimčo — TP 30.12. — kontrola 20.7.
PRASADKO — 36 let — Haar, Německo — čeká druhé mimčo — TP 30.12. — kontrola 19.7.
HAIDULE — 22 let — Praha — čeká první mimčo — TP 31.12. — kontrola ??? TERRA — 26 let — Praha — čeká druhé mimčo — TP 1.1.2007 — kontrola DNES!!! DANDULAK — 30 let — Mladá Boleslav — čeká druhé mimčo — TP 31.12. — kontrola ??? STRITEK — ? let — Praha — čeká druhé mimčo — TP 30.12. — kontrola ?
POPELKA čestný host
DUHOVKA čestný host
LINDULE2 čestný host
Krásné dobré ránko při pátku!
To nám ten týden rychle utekl ![]()
Dneska má kontrolu katik a Terra . Tak holky, držíme palce a přeju mávající a kopající prcky ![]()
jolmo Mno ty mi dáváš
No snad to zvládnu- teda oprava, zvládneme. Muž se k tomu staví tak, že počítá s tím, že bude muset hooodně pomáhat, abysme to všechno zvládli. Tak ho to snad časem nepustí ![]()
DObré ráno při pátku ![]()
Jsem v práci (jak jinak), tak ještě že už je ten pátek… Je nás tady pět a půl, tak doufám, že bude klid.
Zítra mě čeká návštěva kamarádky, která má sedmiměsíční dvojčata, tak doufám, že budou hodný, jinka mě zachvátí panika, že to miminko nezvládnu. Ostatně tyhle myšlenky mívám teď docela často
Prostě mám strach, že toho bude moc a já se jako matka moc neosvědčim. To by mě hrozně mrzelo. Ale když vidím, kolik toho je (okolo miminek), tak se vážně děsim okamžiku, až se to narodí… Hlavně jsem pořád hrozně unavená (přijdu z práce a odpadnu) a když si předstvim, že třeba budu takhle unavená a miminko bude vyžadovat pozornost, tak nevim, nevim… A ten můj je pořád v práci, takže s nějakou velkou pomocí asi počítat nemůžu… Měla bych už asi začít nakupovat na mimíska, ale samotný se mi do toho nechce. Chtěla bych, aby jsme se na tom podíleli oba, ale… je v práci
Je to těžký, přeci mu nemůžu vyčítat, že pracuje, ale jak mám začít něco nakupovat, když nevím, kde začít… Prostě hrůza…
No a teĎ koukam, že už asi s tím svým románem pěkně prudim, tak se omlouvam… Jdu něco dělat, snad přijdu na jiný myšlenky.
PS: Jo a to video o porodu jsem pustila a po 20- ti vteřinách vypnula. Jsem měkkota a nechci se zbytečně děsit…
Přeju krásné ranko maminy......
Včera jsem se sem nějak nedostla a koukám, jak čilou debatu jste rozjely
Add ty plíny…když měla sestřenka před devíti rokama prcka, tak jsem byla machr, že já nebudu jako ona používat jednorázovky, ale budu poctivě prát látkovky, ale když si spočítám, kolik ta látkovka (aspoň trošku kvalitní) stojí, kolik času, elektriky, prášku atd., tak jsem stoprocentně pro jednorázovky…asi jsem srabík, ale obávám se, že bych to nezvládla ![]()
Na ten porod jsem jukla tak na pár vteřin…nechci si kazit iluze, protože podle mojí mámy všichni v naší rodině rodíme za suchou housku, tak snad to bude šup lup a piškotek bude doma ![]()
Jinak všem přeju krásný den a pracujícím co nejkratší pracovní dobu ![]()
Brokyno neboj…to bude dobrý…prej to každá máma pak instinktivně zvládá a že budem unavený, to je jasný, ale mimísek za to stojí ![]()
Já mám teď taky takový pocity, že to nezvládnu a nebudu stíhat a co když udělám něco špatně a tak…ale bez toho to asi nejde…a třeba si ten tvůj chlap pak taky naplánuje čas maličko jinak než teď, dokud vás není víc ![]()
Prostě neboj se vlka nic…nejsme žádný baby a zvládneme to!!!
![]()
Petarka jo, máš pravdu… Já mam jenom nějakou depku a ještě ke všemu jsem posnídala kefírový mlíko a je mi z toho nějak blivno
Chjo, kdy už ty nevolnosti skončí ![]()
Ahoj holky,
tak se hlásím z dnešní kontroly. Asi si budete myslet, že jsem na hlavu padlá, ale já k tomu doktorovi nakonec šla
. Stejně jsem tam musela ráno na krev no a když už jsem tam byla, byla první na řadě, dítě doma hlídal tatínek, tak jsem se rozhodla, že teda jdu. Musím říct, že se dr. překonal. Vše OK. Mimi mi teda moc neukázal, ale slyšela jsem srdíčko
.
Noono další kontrola je 2. 8. a do 10 dnů by měly být výsledky z TT.
Brokyno - klid uvidíš, že to zvládneš. Já tyhle pocity měla taky a vlastně zase mám, akorát si pro změnu říkám, jak budu zvládat dvě děti
.
Manžel se mnou nakupovat taky nechodil, akorát jsem ho dotáhla odsouhlasit vybraný kočár. Chodila jsem sama nebo s mamkou. Když tam budeš mít tu kamarádku, tak s ní prober, co budeš potřebovat, nebo si najdi tady na emiminu seznam výbavičky. Myslím, že holky nějaké deníčky na toto téma psaly i s radama co se jim osvědčilo. A jinak na nakupování máš ještě čas. Já jsem začala až po výsledcích z amnia.
Mějte se a pracujícím přeju, ať jim to utíká.
Ahoj holky ![]()
To jsem teda nemyslela, že tu někoho v pátek potkám
Já sedím v práci a je nás tu taky jen 5+1/2…ale hodlám to brzo zabalit a jet domů…
Co se plínek týče, bez mučení se hlásím k jednorázovkám…myslím, že finančně to vyjde nastejno. Akorát já s tím nebudu mít tolik práce jako s látkovýma ![]()
Brokyno , neboj! Ono to přijde…instinkt zafunguje a budou z nás mamky jedna radost
Mě to furt nějak nepříjde…že jsem těhule, že za chvilku bude mimís…kdyby bříško nerostlo, tak o tom ani nevím ![]()
Holky, chtěla jsem se vás zeptat. Kdy je nejlíp jít na ten 3D UZV? A není tu někdo z Brna, aby poradil, kam se objednat? Díky!
Berhu slyšela jsem, že ten 3D je nejlepší tak ve 20tt rovnou s měřením a tak…ale bohužel v Brně nevím ![]()