Poradna duly
Jana Čurdová
Terra: No já už bříško docela mám velké, takže se právě všichni diví, že jsem zatím nic nepřibrala.
Dvojčátka chtěl, strašně moc manžel, ale je tam jen jedno, už se těším na toho posledního července, to jdu na další ultrazvuk.
Já teď jogurty a ani nic jiného mléčného nemusím, nedělá mi to dobře a nemám na to vůbec chuť.
Ahoj holky,
tak jsem ten porod taky zkoukla a musím říct, že mě přišel hroznej. Já jsem rodila bez nástřihu, hráz jsme masírovali a měla jsem pak 2 stehy. Ale je fakt, že s nástřihem to asi jde rychleji. A co se týče té polohy na zádech, tak já bych to svoje dítě takhle ven asi nikdy nedostala
.
Jinak jsem se včera od tety dozvěděla, že moje dr. má celý týden dovolenou a já jsem tam na zítřek objednaná. On jí tam sice zastupuje jiný dr., ale k tomu já v žádném případě nechci. Byla jsem u něj jen jednou a nikdy více. Nejvíc mě štve, že jsem tam měsíc objednaná a nikdo mi nic neřekl. Oni automaticky předpokládají, že půjdu k tomu dědkovi. Mrzí mě, že neuvidím mimčo a taky jsem chtěla s dr. probrat nějaké věci
. To jsem zvědavá na kdy mě přeobjednají. Omlouvám se za ten výlev, ale snad mě pochopíte.
Katik: Tak to se Ti nedivím,že nechceš k nikomu jinému než ke své doktorce, taky jsem na svého doktora zvyklá a neboj, určitě Tě přeobjedná na nějaký blízký termín. Já chodím na kontroly jednou za 6 týdnů a docela mi to vyhovuje.
KRISTY - to jsem rada, ze na mas taky takove intervaly mezi kontrolami, me to prislo divne, ale asi kdyz je vse ok, tak je to normalni vid.
KATIKU - ten porod ti docela zavidim a jakou jsi mela polohu? ja teda klasika, ale bylo mi to v tu chvilku docela fuk ![]()
Terro: Taky jsem si nejdřív říkala, jestli to není divné, ale na druhou stranu, když je vše v pořádku, tak proč chodit často. Dřív nebyly ultrazvuky a určitě se na kontroly moc nechodilo, mě to takhle docela vyhovuje a vždycky vidím strašný pokorok, jaký miminko udělalo.
katik
To nebylo od nich moc pěkný, e ti nic neřekli
Snad se tvůj doktor vrátí brzo a tebe objednají na co nejdřív.
A v jaká poloze jsi rodila? Hodil by se nějaký tip ![]()
Jinak já taky chodím na kontroly jednou za měsíc. Moje doktorka je dost s těhulema vytížená a dříve to ani nejde…
Ahojte…
Tak jsme se, koukám, dopracovaly k předčasnému porodu…
Mě přijde naprosto děsivý ten nástřih - on možná ten porod sice trvá dýl, ale ta poporodní doba je pak nesrovnatelná. Naštěstí už to dneska není rutina, protože já bych byla nucena bránit se všemi donucovacími prostředky
.
A v té poloze té paní asi taky moc dobře nebylo - já nemohu ležet na zádech pomalu už teď /po chvíli se začínám dusit/, ne tak kdybych ještě měla vyvíjet nějakou činnost
.
Jinak užívám volné ho dne, musím jít sice nakoupit, ale pak už budu vyvíjet jen nenáročnou činnost, jako čtení apod.
Holky, teď se koukám na bavlněný plenky Popoliny a zajímá mě jedna věc… Kolik má asi spotřebu plenek novorozenec? Abych tak nějak veděla, kolik asi těch plínek bych měla koupit…
Ahoj děvčata, na ten porod jsem se nekoukala, ale pokud jde o nástřih, mně ho nedělali, nechtěla jsem, pak doktor brblal, že kdyby mě nastřihli, tak mě nemusel šít na třech místech, ale jenom na jednom. Jako bych se ho prosila o nějaké šití! Na předporodní přípravě mi PA říkala, že rozdíl mezi nástřihem a natržením je stejný jako mezi větví uřezanou a zlomenou - ta zlomená má větší plochu k opětovnému spojení a líp to drží. Nevím jestli to vysvětluju srozumitelně.
Noono, já tě nechci odrazovat od popolinek, ale jestli máš čas a chuť, mrkni na zkušenosti jiných matek, hodně jich odradila velikost těch plenek. Sama používám čtvercovky, je tam práce navíc se skládáním, ale jsou velikostně přizpůsobivé a teď jsou venku během půl hoďky suché. Kdybych si měla vybírat znovu, asi bych si koupila babylucy nebo totsbots, ale v různých velikostech. Ovšem to by se mi zase poněkud prodražilo
Jo a spotřeba je docela veliká, takový dobře krmený novorozenec kadí s přestávkama celý den
Řekla bych, že jsem přebalovala 10 - 12× za 24 hodin.
Noono ty jseš taky odhodlaná stát se ekomatkou
? Já jsem si koupila popolini froté jen s jistým záměrem /čtvercové/ a musím říct, že si moc neumím představit, jak ji poskládám 3,5kg miminu mezi nohy - no, mám to k něčemu jinému, tak to ani řešit nemusím…ale držela bych se rad Pra:,–(ka - moje mimino nekadilo do plínek vůbec, fakt, nevymýšlím si - protože byl dlouho výhradně kojený, tak se posléze dopracoval k bezzbytkovému zpracování a když už z něj něco vypadlo, tak z rozbaleného
. Ale ono i to čurání dá dost zabrat
.
Pra:,–(ko domluva zítra platí? Já už teď vím, že tam stíhám být tak spíš mezi 11-12, nebo se rovnou domluvíme na odpoledne
Tedy po obědě? V každém případě vyber prosím stín, jestli tam nějaký je… A s tím nástřihem máš úplnou pravdu, taky si myslím, že u klidně vedeného porodu je rozsah poranění menší /já jsem šití odmítla rovnou a byl klid během několika minut/, než s nástřihem…
Jolmo, opravdu to natržení sroste i bez šití ? Jestli je to tak, trpěla jsem zbytečně a už si to příště nenechám líbit ![]()
Na to koupaliště se můžem klidně domluvit i po obědě, třeba ve 2, jen už tam asi bude víc lidí. Se stínem je tam docela problém, zkusím vyrobit nějaké provizorní stínění na místě.
Noono, ideální by bylo, kdyby sis mohla ty plenky prohlédnout a osahat, ale ta paní, co dělala prezentace, má teď čerstvé mimčo, tak má pauzu. Ovšem do prosince třeba zase začne, tak zkus sledovat www.latkovepleny.cz , tam hned na první stránce je info o těch prezentacích.
Pra:,–(ko tak jo, to by bylo úplně nejlepší, nemusela bych se honit a mít pocit, že přijdu pozdě - jsem na ty časy ujetá a pak mám depku. Vezmu slunečník, jestli jej někde vyhrabu, ten jde někam zapíchnout?
S tím hojením : já jsem byla potrhaná vevnitř a když do mě dr. tak pěkně nakukoval jestli má nebo nemá šít, tak jsem to rezolutně odmítla s tím, že to za chvíli přestane krvácet samo a protože jsem měla pravdu, tak mi dali pokoj - sama o sobě jsem o nějakém poranění neměla ani páru - nebylo mi lautr nic /což se nedá říct o nástřihu při prvním porodu/ - je jasné, že když rupne hráz až ke konečníku, tak to asi taková legrace nebude, ale myslím, že to se nestává často a všechny jiné poranění jsou „ranky“ takového rozsahu, že se zhojí samy a rychleji /ono totiž to tělo bude reagovat i na ty stehy/. Většina asistentek z knížek, co mám doma to tvrdí také…
Jolmo, je tam tráva, takže slunečník by měl jít zapíchnout, akorát jestli se ti s ním chce tahat. Já se taky podívám, jestli něco najdu.
Zajímalo by mně, jak se to řešilo se šitím dříve, když se rodilo doma. Nějak se mi nechce věřit, že by porodní babky něco takového zvládaly. Spíš si myslím, že se to prostě zahojilo samo.
Mmch. hodlám rozšířit domácí předporodní přípravu a kromě holení si udělám sama i klystýr. Akorát to ještě nemám technicky vymyšlený.
A stejně bych nejraději rodila ve vodě - jako hroši. Těm se nejvíc podobám
Za ten týden, co jsem u maminky, mám o 3 kila víc ![]()
No, na to ti tentokrát cedéčka stačit asi nebudou
. A trváš na tom klystýru? Já jsem se na něj bodla - ve FM jsou tolerantní a představa, že se ještě týrám sama ![]()
No minule jsem klystýr neměla, byla jsem tak dlouho „nenápadná“, že se to pak nestihlo, ale jogíni tvrdí, že je to zdravé, tak si říkám, že to zkusím
A něco jsem už našla: http://www.ilco.cz/…xt/Text2.htm