Poradna duly
Jana Čurdová
No, možná, že Asterixe taky zhlédnu… S hvězdičkama si nejsem jistá, poslední dobou, když jsou dobře vidět jsem už v limbu… ![]()
My jdeme ukládat malou blondýnku, tak se loučím…
A jinak, pro ty, co plánují používat látkové pleny, na www.latkovky.cz jsou přidané už i fluffles a taky fleecové kalhotky, vypadají moc zajímavě. Nejen designem… ![]()
Tak jsem to projela se svým tipem
![]()
tutinko Gratuluju ke klukovi
![]()
nemůžu se dočkat úterka, až se to taky dozvím ![]()
Na poště jsem si vyřvala hlasivky, tak snad příště budou aspoň zvonit
Dorazil mi Babyvak a překvapilo mě, jak je velkej ![]()
Jdeme s Danem taky jukat na Asterixe… Tak přeju pěkný večer!
Sajso můžeš mi říct co tě přesvědčilo k používání látkovek? docela by mě to zajímalo
Díky zatím pa
Velchi , těch důvodů je víc…
Jednak je to ekologičtější - za své plínkové období vyprodukuje každé mimi asi tunu poměrně problematického odpadu - na skládkách se z toho uvolňují plyny a pokud se to spálí zase dioxiny.
Pro mimi je to příjemnější - bavlnka myslím je pro zadeček jemnější, než papír…
A taky je v ní prý mimi méně často opruzené.
Nedochází k zahřívání jako v jednorázovkách - v látkových plenách je prý teplota asi o stupeň nižší, než v papírových, což je důležité hlavně pro chlapečky - varlata jsou citlivá na teplo.
Vyjde to levněji, byť je to velká investice na začátku… Najdu a vložím ti odkaz na pěkný článek…
Sajso nechci vypadat jako nezodpovědná odmítající matka.. ale představa že se v dnešní době budu máíchat a vyvařovat s plínama, pokud doma nemám sušičku na které bych i třeba 2× denně musela sušit, což ve spoustě případů stejně nejde mě děsí. Četla jsem několik článků a vždy mě zarazila hodnota - myslím pořizovací cena plínek a všeho co k provozu potřebuješ.. a navíc většina z těch plínek s emusí sušit pouze na vlažném vzduchu protože jinak dochází k většímu opotřebení.. takže jedna plína schne i třeba 12 hodin.. to mě trochu zarazilo.
Z počátku jsem tomu taky byla nakloněná, řekněme že mě zarazilo to co všechno potřebuje člověk k tomu aby ekologicky svoje dítě přebali, plíny provozoval a pral…
Když pominu to že představa kyblíku plného pokaděných a počůraných plínek mě opravdu odpuzuje…
Na druhou stranu chápu že pro některé matky je trnem v oku to že po dvou necelých letech zbyde po jejich dítěti několik tun odpadu v podobě zaneřáděných plenek.. já jsem jen rozhodnutí že látkové plíny ano
mám jich doma už asi 40 ALE jen na orříhnutí pod hlavičku místo osušky a tak dále, rozhodně ne jako plíny na čůraní a kakání…
Ale chápu že je to pro někoho východisko ![]()
Míša
Velchi ,
já na Káju taky používala papírovky. Takže i proto teď chci změnu. Nemyslím si, že by to bylo časově náročnější - nemáchá se, neždímá, prostě hodí do pračky, rozloží na sušák a pak zase sundá… Takové ty co se s nima utírá pusina a tak taky dávat nebudu. Chci ty, co vypadají jako jednorázovka. Pereš podle toho, kolik jich máš - tak jednou za 2-3 dny…
Ale je jasné, že to je každého volba.
velchi
Já se taky rozhodla pro balvněný plenky…A ekologie v tom není
Klidně tady přiznám, že odpad netřídím ![]()
Jak psala Sajsa, je to lepčí pro dětský zadeček, dřív se mimča naučí chodit na nočník. Někde jsem četla, že jednorázovky dost často způsobují eksémy
Nemluvě o oprůzeninách…
Je to celkově levnější a práce navíc to fakt není… To, co ty strávíš v obchodě vybíráním jednorázovek a hledáním nějakých akcí, aby tě vyšly levněji, já strávím nad tím, že použitý plínky hodím do pračky a zapnu jí a potom prádlo pověsím..Nic víc, nic míň. Ty plenky se nežehlí (mluvím tedy o těch bavlněných, co vypadají jako jednorázovky, nemluvím o těch klasických bílých čtvercích) a dovnitř se dává i taková buničina, která zachytí „míchaný vajíčka“, takže se to nemusí ani nějak namáčet a předpírat…
No nic, jdu chrnět…Dobrou ![]()
Dobré ráno děvčata,
musím trochu zrehabilitovat klasické čtvercovky - taky nežehlím, jenom skládám a peru na 60 a jsou krásně bílé!
A ta cena je oproti kalhotkovým látkovkám přímo srandovní a navíc je po dětech využiju na hadry. K těm eko důvodům přidám ještě ten, že moje máma je taky pro nás používala a zvládla to i bez automatky, což musela být děsná práce, takže s automatkou už je to brnkačka. Jo a můj zadek z toho žádné trauma nemá
![]()
Dobré ranko berušky.....teda chvilku mi trvalo, než jsem přelouskala vaše včerejší romány ![]()
Lindule2 …držím palečky a už se těším na těhotenský příspěvěk od tebe
![]()
Tutinka …gratuluju ke sqelým výsledkům a k prďochovi do modra ![]()
Já bych strašně ráda holčičku, ale podle všeho asi rozšíříme řady pindíků…tak snad uvidíme v úterý na UZV..... ![]()
Holky mám na vás dotázek…vůbec se sem nehodí, ale potřebuju poradit…jak jsem psala, tak mi polovička od úterka marodí se zádama, ale i přes léky na bolesti a dvě kapačky s injekcema vypadá pořád stejně, což znamená, že skoro nespí, nenarovná se a tak…já bych ho nejraději šupem poslala do nemocnice ať si ho tam nechají dokud s ním něco neudělají, ale bojím se, že mu zase „jen něco píchnou“ a pošlou domů…trvaly byste na tom, aby si tam vaše polovičky nechali, nebo ne? Já už jsem úplně hotová a nevím co dělat..... ![]()
Dobré ránko!
petarko No já bych to zkusila do jiný nemocnice. Když ho v jedný jen opíchali a poslali domů, to asi k ničemu nevede
Ale do nemocnice bych ho poslala určitě…
No jo Noono …když on má v tý nemocnici kartu, protože tam dochází na neurologii a spadáme tam i bydlištěm
…oni ve správě napíšou, že „pacient odchází stabilizován“, ale já nepozoruju změnu žádnou a navíc v podstatě neodchází, ale odplouží se…já jen jestli mám být nekompromisní a prostě ho tam nacpat…sakriš to jsou starosti s dopělým chlapem a jestli bude doma ještě jeden, tak to si asi už budu muset začít obalovat nervy železem… ![]()
…jo…ještě mě tak napadlo abych vám popsala jeho stav…bez legrace teď chodí vylomenej na stranu přesně jak Quasimodo ve filmu a ještě má potíž si sednout nebo lehnout..... ![]()
petarko
bydliště nebydliště bych to zkusila jinam…
Mám nápad… On to má od nervů?
Ahoj všem,
Noono , u mě v tom ekologie trochu je, byť odpad taky moc netřídím…
Ale používám ekologické čistící a prací prostředky, když to jde kupuju bio potraviny a tak…
Jinak jsem narazila na stránku, kde mají látkové pleny zatím nejlevněji, co jsem viděla, zejména mé favority - totsbots…
Pra:,–(ko , já si myslím, že čtvecovky na práci složitější nejsou, jen asi míň sají… Ale zase jsou levnější, to je pravda. Na mini mimi si asi pořídím froté čtvercovky, protože tots nechci kupovat ve dvou velikostech, takže chvilku budu dávat buď tyhle froté, nebo zavazovací od Disany, případně vrstvené… Ale jinak bych skoro řekla, že všechny jsme vyrostly na látkovkách a zadek z toho újmu rozhodně nemá… ![]()
Petarko , určitě do nemocnice, ale ideálně do jiné… ![]()