prosinec 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2870
15.7.06 09:28

sajso
No mám zase co dělat :lol: :lol: :lol:
Ale co, takový věci budu dělat ráda :lol: :lol: :lol:
Koukám, že ty asi žádný :,-(y, kdy je to cenově výhodnější, asi kupovat nebudeš… No uvidím, co vymyslím já :oops: šátek zatím kupovat nebudu, už mám doma Babyvak, tak jsem zvědavá, jak se osvědčí..Zatím v něm tahám psa :lol: :lol: Když se osvědčí Babyvak, začnu se poohlížet po šátcích.. Ale měla jsem vyhlídnutý tyhle: http://sanami.mimishop.cz/ resp. něco od nich…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
15.7.06 09:42

Noono ,
na latkovkach si můžeš nakombinovat :,-(u podle sebe a udělají ti slevu - píší to tam u :,-(. Na té yasmině mají :,-(y po 15 kusech od jednoho druhu, to je moc, spíš to chci nakombinovat dohromady tak, aby tam byly i rychle i pomalu schnoucí a víc a míň savé… Zase na yasmině mají takové ceny, že když to spočítám, větší slevu by mi na latkovkach na :,-(u nedali. Leda by, až to zjistí zlevnili… :wink:

Teď, že bych ti ještě udělala revoluci v šátkách? :wink: Babyvak je na malé mimi dobrý a nemusíš umět úvazy. Šátek bych ale pak volila spíš originál tkaný, je to prý úplně jiné ponošeníčko. Cenově příznivé a kvalitní jsou guatemalské, ale i storchenwiege. www.babysatky.cz a www.vbavlnce.cz.

A teď radši mizím, dnes jsem ti přidělala práce už dost… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2870
15.7.06 09:48

No ženská :! Ty mi dáváš :lol: :lol: :lol:
naštěstí mám teď plnou hlavu plínek :wink: Už vím, co budu dělat o víkendu :lol:
Ten obchod Yasmin je fakt o dost levnější než třeba latkovky. cz… Jen mi ještě řekni. Koukám, koukám a oni k těm plínám nedávají ty sací vložky jako třeba Popoliny? Nebo jen blbě koukám? Mluvím tedy o těch Rainbow…U fluffle tam je, to vidím na latkovkach.cz…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
689
15.7.06 09:57

Teda holky.....já zírám, jak to máte už nastudovaný kolik toho víte…asi se taky budu muset někam juknout…ty látkáče nakonec zněj docela zajímavě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
15.7.06 10:03

Teď jsem tam koukala a zjistila jsem, že u fluffles, bambusek i originál tots píší o té vkládací vložce na patentky, ale u rainbow jen to, že bez vkládací plenečky vydrží stejně jako flanelka s vkládací plenečkou… To vypadá, jako že u ní není…

Jedině zkusit napsat mail té paní, co je prodává, je prý moc ochotná a příjemná, ta by to vědět měla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3892
15.7.06 10:15

Normálně mi holky včera přestaly kvečeru chodit upozorňovací maily, tak jsem myslela, že jste zas všechny v trapu a úplně mi uniklo moje vítězství :cry: :wink: - tutinko gratuluji a znovu konstatuji, že jsem se řídila jen instinktem 8) .
Taky jsem tím pádem nemohla být uklidněná ani konzumací potravin Pra:,–(ka a Sajsy a dále jsem trpěla výčitkama svědomí, byť jsem už zpráskala jen 3 blumy a pak cca 4 kousky nějakého slaného pečiva sušenkového typu… :roll:
No a koukám, že s plínkama je to rozjeté ve velkém, osobně si myslím, že to vydržet jde, ale rozhodně bych Noono nedoufala, že s nima bude míň práce jak s papírovkama. Já jsem zřejmě postižená klasickýma čtvercovkama, se kterýma byla otrava docela dost, připouštím, že teď znějí ty novinky velmi lákavě, ale musím říci, že opruzeniny jsem v papírovkách neznala, zatímco v látkovkách občas jo. Doma mám čtvercovky od Popolini froté a vůbec si neumím představit, že je nacpu miminu mezi nohy, protože jsou děsně hrubé /mám s nima ale jiné záměry/. Nicméně mrknu na ty doporučované odkazy, ať jsem aspoň v obraze.
A poslední věc: myslím si, že šátek je praktičtější jak babyvak, protože se dá různě uvazovat a babyvak je při těžším mimi dost záhul na jednu stranu ramen. Takže já tentokrát pořizuju šátek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
15.7.06 10:23

Jolmo , teď jsi poznala, proč se říká důvěřuj, ale prověřuj. Kdybys nespoléhala jen na maily, nemuselas trávit večer jen se 4 blumama… :wink: :lol:

S látkovkama určitě nebude míň práce, ale je pravda, že ty holky, co používají ne čtvercovky, ale moderní kalhotkové látkovky když pak mají dát jednorázovku říkají, že hrozně smrdí a že děti nikdy opruzené neměly… :wink: Já teda Káju v papírovkách ano, a to jsem nikdy nekupovala žádné šunty. Takže trochu manuálně náročnější to bude, ale zase netrpíš takovým tím stresem jako - musím zítra do města, docházejí mi pleny s jestlipak jsou někde v akci… Časově je to naházet pleny do pračky a pak je rozložit, aby uschly…

Jo a když o tom tak uvažuju, pokud bys chtěla Noono snížit náklady na praní a prát ekologicky - hodně holek pere látkovky v mýdlovém slizu, v kombinaci se solí na skvrny. Je to o dost levnější, než prášek na praní a pere dobře.

S babyvakem má Jolma pravdu - jakmile je dítě těžší, je to záhul na jedno rameno - jednostranná zátěž…

Jolmo a jaký ty jsi nakonec vymyslela šátek, zůstalas u guatemaly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2870
15.7.06 10:31

Sajsa
Už jsem jí napsala, tak uvidíme :wink:
Tak jsem to předběžně vybrala: 6× Rainbow velikost 1, 6× Rainbow velikost 2, 4× Fluffle velikost 1 a 4× Fluffle velikost 2.
3× fleesový kalhotky a 2× polyester s jahůdkama oboje velikost 1, nějaký vkládací plenečky, separační pleny a ty Sappi sponky a hup, kalkulajda mi vyzvracela částku 7170,– 8O No co..Někdo to dá za kočárek, někdo za plíny :lol:

S tím šátkem máte holky pravdu. Ale to už je zase moje pohodlnost a obava, že to blbě zavážu a mimčo mi vypadne… Zkusím ten Babyvak a když to bude OK, poohlídnu se po šátku… Mám babyvak za 4stovky a když se nám v něm nebude líbit, tak je to menší bolest, než dát 2 tis za šátek… Ale je to jen můj názor..
jolmo To je holt ta mladická naivita :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2870
15.7.06 10:33

Sajso
recept na mýdlový sliz už mám v záložkách..Až mi dojde prášek na praní, tak to zkusím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
15.7.06 10:39

Noono , s babyvakem za 400 bych to neřešila… Šátek dokoupíš vždy.

Jsem zvědavá, co ti odepíše. Bambusky nechceš? :wink:

Mýdlový sliz je bezva, teď zkouším „instantní“ - jen se nastrouhá mýdlo, smíchá se sodou a dávají se do pračky cca 2 polévkové lžíce téhle směsi. Je to méně náročné na místo a méně pracné… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2870
15.7.06 10:48

Sajso
bambusky jsou na mě až moc eko :oops: :lol: :lol: :lol: Zas nechci vypadat jak nějaká eko příznivec :wink: O to víc jsem si koupila ty Fluffle :lol:
A jakej poměr máš ten instatní sliz? Takovej recept jsem nenašla..To je tvůj nápad? A místo aviváže dáváš ocet nebo přidáváš normálně aviváž? A ten sliz asi dáváš přímo do bubnu pračky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
15.7.06 10:55

Noono , to už máš jedno. A pak proč nevypadat eko? :wink: Bambusky jsou nejhubenější plínky a fluffles se třeba nedoporučují v létě do auta, nedýchají tolik, jsou překrásné, ale je to přeci jen polyester… Ale nechci tě ovlivňovat… :oops:

Na instantní sliz dávám stejně jako na tekutý - kostku omina najemno nastrouhat, k tomu 1/3 sáčku sody a dávám do bubnu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3892
15.7.06 10:58

Sajso a nelikviduje sliz pračku? 8O šátky mají prozatím čas, ale asi zůstanu u té Guatemaly, nebo si pořídím ten německý S..... - cenově je to nastejno, tak si najdu nějaké jiné rozhodující kritérium.
Teda ta objednávka plín, to je docela palba 8O - já vím, že za papírovky se to dá raz dva, ale takhle dohromady je to slušná částka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2870
15.7.06 11:02

Sajso
Vypínám e-mimi :! :lol: :lol: :lol: :lol: Zas mi v tom děláš binec.:P
Ne… Ty bambusky dost dlouho schnou… Na pařáky si myslím budou dobrý ty Rainbow. Schnou i něco rychleji než bambusky. Navíc než budou zase pařáky, tak určitě vymyslej výrobci zase něco novýho a lepčího…
Tak ten instatní je supr. Co nejdřív ho zkusím :wink:
Musím zmizet. Pes chce ven a já musím do krámu pro nějakej hamanec :roll:
 papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
15.7.06 11:11

Jolmo , nene, není důvod. Vždyť mýdlo je asi ten nejstarší tenzid, jaký používáme. I v pracím prášku máš tenzidy. Mýdlo se ve vodě rozpustí a zbytky nezůstávají. A soda změkčuje vodu a bělí. To bych spíš měla obavy u komerčních prášků - koukni na složení. Obsahují prý látky, které na bílém prádle skvrny neperou, ale zabělí… :roll: Nakonec - soda efekt, to přeci slyšíme v TV každý den… Mýdlový sliz je ten nejjednodušší a nejlevnější prací prášek… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí