Poradna duly
Jana Čurdová
sajso
No mám zase co dělat
![]()
Ale co, takový věci budu dělat ráda
![]()
Koukám, že ty asi žádný
y, kdy je to cenově výhodnější, asi kupovat nebudeš… No uvidím, co vymyslím já
šátek zatím kupovat nebudu, už mám doma Babyvak, tak jsem zvědavá, jak se osvědčí..Zatím v něm tahám psa
Když se osvědčí Babyvak, začnu se poohlížet po šátcích.. Ale měla jsem vyhlídnutý tyhle: http://sanami.mimishop.cz/ resp. něco od nich…
Noono ,
na latkovkach si můžeš nakombinovat
u podle sebe a udělají ti slevu - píší to tam u
. Na té yasmině mají
y po 15 kusech od jednoho druhu, to je moc, spíš to chci nakombinovat dohromady tak, aby tam byly i rychle i pomalu schnoucí a víc a míň savé… Zase na yasmině mají takové ceny, že když to spočítám, větší slevu by mi na latkovkach na
u nedali. Leda by, až to zjistí zlevnili… ![]()
Teď, že bych ti ještě udělala revoluci v šátkách?
Babyvak je na malé mimi dobrý a nemusíš umět úvazy. Šátek bych ale pak volila spíš originál tkaný, je to prý úplně jiné ponošeníčko. Cenově příznivé a kvalitní jsou guatemalské, ale i storchenwiege. www.babysatky.cz a www.vbavlnce.cz.
A teď radši mizím, dnes jsem ti přidělala práce už dost… ![]()
No ženská
Ty mi dáváš
![]()
naštěstí mám teď plnou hlavu plínek
Už vím, co budu dělat o víkendu ![]()
Ten obchod Yasmin je fakt o dost levnější než třeba latkovky. cz… Jen mi ještě řekni. Koukám, koukám a oni k těm plínám nedávají ty sací vložky jako třeba Popoliny? Nebo jen blbě koukám? Mluvím tedy o těch Rainbow…U fluffle tam je, to vidím na latkovkach.cz…
Teda holky.....já zírám, jak to máte už nastudovaný kolik toho víte…asi se taky budu muset někam juknout…ty látkáče nakonec zněj docela zajímavě ![]()
Teď jsem tam koukala a zjistila jsem, že u fluffles, bambusek i originál tots píší o té vkládací vložce na patentky, ale u rainbow jen to, že bez vkládací plenečky vydrží stejně jako flanelka s vkládací plenečkou… To vypadá, jako že u ní není…
Jedině zkusit napsat mail té paní, co je prodává, je prý moc ochotná a příjemná, ta by to vědět měla…
Normálně mi holky včera přestaly kvečeru chodit upozorňovací maily, tak jsem myslela, že jste zas všechny v trapu a úplně mi uniklo moje vítězství
- tutinko gratuluji a znovu konstatuji, že jsem se řídila jen instinktem
.
Taky jsem tím pádem nemohla být uklidněná ani konzumací potravin Pra:,–(ka a Sajsy a dále jsem trpěla výčitkama svědomí, byť jsem už zpráskala jen 3 blumy a pak cca 4 kousky nějakého slaného pečiva sušenkového typu… ![]()
No a koukám, že s plínkama je to rozjeté ve velkém, osobně si myslím, že to vydržet jde, ale rozhodně bych Noono nedoufala, že s nima bude míň práce jak s papírovkama. Já jsem zřejmě postižená klasickýma čtvercovkama, se kterýma byla otrava docela dost, připouštím, že teď znějí ty novinky velmi lákavě, ale musím říci, že opruzeniny jsem v papírovkách neznala, zatímco v látkovkách občas jo. Doma mám čtvercovky od Popolini froté a vůbec si neumím představit, že je nacpu miminu mezi nohy, protože jsou děsně hrubé /mám s nima ale jiné záměry/. Nicméně mrknu na ty doporučované odkazy, ať jsem aspoň v obraze.
A poslední věc: myslím si, že šátek je praktičtější jak babyvak, protože se dá různě uvazovat a babyvak je při těžším mimi dost záhul na jednu stranu ramen. Takže já tentokrát pořizuju šátek.
Jolmo , teď jsi poznala, proč se říká důvěřuj, ale prověřuj. Kdybys nespoléhala jen na maily, nemuselas trávit večer jen se 4 blumama…
![]()
S látkovkama určitě nebude míň práce, ale je pravda, že ty holky, co používají ne čtvercovky, ale moderní kalhotkové látkovky když pak mají dát jednorázovku říkají, že hrozně smrdí a že děti nikdy opruzené neměly…
Já teda Káju v papírovkách ano, a to jsem nikdy nekupovala žádné šunty. Takže trochu manuálně náročnější to bude, ale zase netrpíš takovým tím stresem jako - musím zítra do města, docházejí mi pleny s jestlipak jsou někde v akci… Časově je to naházet pleny do pračky a pak je rozložit, aby uschly…
Jo a když o tom tak uvažuju, pokud bys chtěla Noono snížit náklady na praní a prát ekologicky - hodně holek pere látkovky v mýdlovém slizu, v kombinaci se solí na skvrny. Je to o dost levnější, než prášek na praní a pere dobře.
S babyvakem má Jolma pravdu - jakmile je dítě těžší, je to záhul na jedno rameno - jednostranná zátěž…
Jolmo a jaký ty jsi nakonec vymyslela šátek, zůstalas u guatemaly?
Sajsa
Už jsem jí napsala, tak uvidíme ![]()
Tak jsem to předběžně vybrala: 6× Rainbow velikost 1, 6× Rainbow velikost 2, 4× Fluffle velikost 1 a 4× Fluffle velikost 2.
3× fleesový kalhotky a 2× polyester s jahůdkama oboje velikost 1, nějaký vkládací plenečky, separační pleny a ty Sappi sponky a hup, kalkulajda mi vyzvracela částku 7170,–
No co..Někdo to dá za kočárek, někdo za plíny ![]()
S tím šátkem máte holky pravdu. Ale to už je zase moje pohodlnost a obava, že to blbě zavážu a mimčo mi vypadne… Zkusím ten Babyvak a když to bude OK, poohlídnu se po šátku… Mám babyvak za 4stovky a když se nám v něm nebude líbit, tak je to menší bolest, než dát 2 tis za šátek… Ale je to jen můj názor..
jolmo To je holt ta mladická naivita ![]()
Sajso
recept na mýdlový sliz už mám v záložkách..Až mi dojde prášek na praní, tak to zkusím ![]()
Noono , s babyvakem za 400 bych to neřešila… Šátek dokoupíš vždy.
Jsem zvědavá, co ti odepíše. Bambusky nechceš? ![]()
Mýdlový sliz je bezva, teď zkouším „instantní“ - jen se nastrouhá mýdlo, smíchá se sodou a dávají se do pračky cca 2 polévkové lžíce téhle směsi. Je to méně náročné na místo a méně pracné… ![]()
Sajso
bambusky jsou na mě až moc eko
Zas nechci vypadat jak nějaká eko příznivec
O to víc jsem si koupila ty Fluffle ![]()
A jakej poměr máš ten instatní sliz? Takovej recept jsem nenašla..To je tvůj nápad? A místo aviváže dáváš ocet nebo přidáváš normálně aviváž? A ten sliz asi dáváš přímo do bubnu pračky?
Noono , to už máš jedno. A pak proč nevypadat eko?
Bambusky jsou nejhubenější plínky a fluffles se třeba nedoporučují v létě do auta, nedýchají tolik, jsou překrásné, ale je to přeci jen polyester… Ale nechci tě ovlivňovat… ![]()
Na instantní sliz dávám stejně jako na tekutý - kostku omina najemno nastrouhat, k tomu 1/3 sáčku sody a dávám do bubnu…
Sajso a nelikviduje sliz pračku?
šátky mají prozatím čas, ale asi zůstanu u té Guatemaly, nebo si pořídím ten německý S..... - cenově je to nastejno, tak si najdu nějaké jiné rozhodující kritérium.
Teda ta objednávka plín, to je docela palba
- já vím, že za papírovky se to dá raz dva, ale takhle dohromady je to slušná částka…
Sajso
Vypínám e-mimi
Zas mi v tom děláš binec.:P
Ne… Ty bambusky dost dlouho schnou… Na pařáky si myslím budou dobrý ty Rainbow. Schnou i něco rychleji než bambusky. Navíc než budou zase pařáky, tak určitě vymyslej výrobci zase něco novýho a lepčího…
Tak ten instatní je supr. Co nejdřív ho zkusím ![]()
Musím zmizet. Pes chce ven a já musím do krámu pro nějakej hamanec ![]()
papa
Jolmo , nene, není důvod. Vždyť mýdlo je asi ten nejstarší tenzid, jaký používáme. I v pracím prášku máš tenzidy. Mýdlo se ve vodě rozpustí a zbytky nezůstávají. A soda změkčuje vodu a bělí. To bych spíš měla obavy u komerčních prášků - koukni na složení. Obsahují prý látky, které na bílém prádle skvrny neperou, ale zabělí…
Nakonec - soda efekt, to přeci slyšíme v TV každý den… Mýdlový sliz je ten nejjednodušší a nejlevnější prací prášek… ![]()