Poradna duly
Jana Čurdová
NOEMI - jeste co se tyka toho MC Donalda, tak ja jsem na tom stejne, mam ho rada normalne a zrovna vcera jsem tam byla s Oliverkem, dala jsem si takovy mix, coko shake, chesseburgera a vodu, podle me je to vec chuti, nekdy to je proste takova mnamka, ze se neda odolat a ja proste hodne casto neodolam!!! Kazdy vi, ze to neni zrovna zadna zdrava vyziva, ale podle meho se nema branit zadne chuti - vzdyt to vsechno po cem my ted touzime vychazi z toho mimiska v nas!!
![]()
Zdravím při večeru… chtěla jsem jen podotknout, že já když mám příležitost, tak se v KFC cpu Twistrem, ale z mého hlediska je zdravější hovězí než kuřecí - takový brojler vyroste za 40 dní, zatímco býk do porážkové hmotnosti nejmíň 20.měsíců - ono by to kuře taky tak nerostlo, kdyby mu nepomáhali
, takže Noemmi , hambáče budou určitě zdravější ![]()
Terro , zítra určitě dej vědět, jak u dr. Já jdu sice zase ráno do školy (teda Kája, ale někdo ji tam musí dát a vyzvednout), ale až se vrátím, těším se na dobré zprávy… ![]()
Jolmo souhlasím. Kuřecí maso kuřete, které od narození na talíř má 5 týdnů, nesmí nic chytit, takže dostává atb, musí rychle vyrůst, takže dostává hormony a trávu v životě nevidělo, to je určitě pramen zdraví…
Ale jinak - twister taky můžu. Jen minule jsem chtěla ochutnat ten Pocket a rozebrala jsem ho na prvočinitele. Vršek byl dobrý, pak už mi přišlo, že toho masa bylo dost, tak jsem ho vyndala, vykoukl na mě notně zvadlý salát, tak jsem ho vyndala taky a zbyla mi ta tortilla, která do mě suchá nelezla…
Je to asi 14 dnů, takže to mě omlouvají hormony. Ale příště jasně Twister. Nebo mcdonaldové taštičky. Jahodová, malinová, ty vedou… ![]()
Já se snažím sladkému vyhýbat… včera jsme sice sežrala tu čokoládu, ale to byla fakt výjimka, stačí, kolik toho spráskám za den v obyčejných potravinách ![]()
Ahoj holky,
tak se hlásím po kontrole. Dostala jsem dnes i těhu průkazku a vše je celkem v pohodě - máme další fotku prcka.Na to svědění jsem dostala nějaké globule na zavádění. Jinak jsem panu doktrovi řekla, že mě bolí hodně v kříži, tak se na mě podíval a mám vyskočenou kostrč, tak musím k fyzioterapeutovi, docela mě to bolí a po tom, co mi na to šahal, tak nemůžu skoro sedět. Musím s tím něco začít dělat teď, pak to prý bude horčí a horší, jak poroste bříško. Brali mi krev na první testy.
Jinak naše Gudrunka má skoro 3 cm
a na další kontrolu jdu 21. června a to se budou dělat další odběry na další testy.
Tento týden to asi už i řeknu v práci, aby se s tím počítalo.
Jinak byl manžel se mnou a byl nadšený, pan doktor mu pouštěl co natočil a ukazoval, kde co je, tak snad tedy bude vše v pohodě. Jen kamarádka mi psala, že ten její prcek měl v 10 týdnu o 1 cm víc, ale pan doktor neříkal, že by bylo miminko moc malé, tak uvidíme.
Hele Sajso , kterou tu čokoládu v Dobrém krámku máš ověřenou? já jsem tam zatím kupovala jen kosmetiku Weleda - tady je skoro nedostatková a já s ní mám výborné zkušenosti a teď si chci koupit ten těhotenský olej, tak bych přibaral i nějakou tu mlsku ![]()
Já se přiznám, že hodně můžu čokoládu.
Ale bohužel, teď mi až tolik nechutná…
Snažím se kupovat buď hodně hořkou, tam je cukru minimum, nebo slazenou třtinovým cukrem, či fruktózou… Taštičkám od Maca většinou neodolám, ale moc často tam nechodím, takže 1× za 2-3 měsíce to si dám bez výčitek svědomí.
MMCH, když jsme u toho masa, tuhle jsem narazila na recepturu na párky, které vyrábí nějaká rakouská firma pro naše hyper a supermarkety, aby byli co nejlevnější. Když jsem to dočetla, chvíli jsem na to nevěřícně zírala a nakonec mi došlo, že tam není ani gram masa. Docela sajrajt, obarvený pěkně narůžovo, za pakatel a lidi jsou spokojení. ![]()
Já tu výživu nějak extra nežeru
, ale kupovaným uzeninám se nsažím vyhýbat a když už na něco dostanu chuť, tak si přečtu obal se všemi E a většinou mě to spolehlivě odradí. Ale chlap je masožravec, takže v únoru jsme picli rovnou dvě prasata a vyráběl si biouzené ![]()
Jolmo , já mám moc ráda od Rapunzela buď hořkou s lískovými ořechy(když chci jo zdravou) , nebo mléčnou s mandlemi - ta je lepší. Jsou to takové čtvercové balíčky, asi 53 korun. Najdeš je v rubrice Bio čokolády Hand in hand. Ale neprohloupila bys tam žádnou, všechny Rapunzelácké jsou dobré…
Ty jo, bio uzené, no to musí být…
Já teda nejsem vegetarián, mám hrozně ráda Bio uherák a bio šunku - to mají v Praze v Albiu ale jistě i jinde. To je opravdu pochutnání… Ale jinak taky moc nejím uzeniny, složení mě spolehlivě odradí. Spíš se snažím dost ovoce a zeleniny a hlídám éčka…
Tak nějakou zkusím a teď koukám na na polévkové kostky, tam si vyberu, protože já mám deprese z glutamanu, který je všude a zas ráda vařím, nejraději Itálii a tam se používají dost…
Taky mám. A taky nejraději italskou kuchyni. Těstoviny 1000 x jinak.
Mají tam toho docela dost. Jinak já jsem teď tady u nás kupovala dokonce bio polévky v pytlíku. Většinou je nedělám, ale máme hrozně rádi žampionovku od Knorra a nakrájet do ní na kostičky hermelín, horkou polívkou ho zaleju a je to mňamka. Jenže ten glutaman…
Teď jsem koupila bio žampionovou, uvařila, dala do ní hermelín a muž se divil, proč se ptám, jaká je, přeci stejná jako jindy. NEPOZNAL! ![]()
U nás se polívky moc nejí - s výjimkou kuřecí a já mám ráda husté zeleninové, nejraději čočkovou od maminky, takže by mně vůbec nenapadlo kupovat je v pytlíku, nicméně bio, to může být docela zajímavé - i když, jsme vpodstatě 4 dospělí, takže už něco sežerem a to bych se taky nemusela doplatit ![]()
No, to by byla hodně sváteční…
30 korun pytlík a je jí z toho půl litříku…
Já mám nejradši ze zdravé takovou tu směs - mají tři druhy - siestu, s červenou čočkou. S horou zeleniny, stojí v ní lžíce. Dám si k ní chleba a už nemusím jiné jídlo… ![]()
Tak, já zase usínám. Takže jdu zapadnout, ráno zase vstáváme.
Můj největší nepřítel je BUDÍK…
Když můžu spát aspoň do půl sedmé, je hned všechno jiné…
Hezkou dobrou noc a zítra… ![]()