Poradna duly
Jana Čurdová
No, jestli se ještě někam dohrabem… mě ten čas teď začíná nějak utíkat a připadá mi, že prázdniny jsou cobydup.
No to máš pravdu..Já jsem vlastně už skoro 2 měsíce doma a přesně za týden mi končí 1.trimestr
![]()
No nic, já to jdu tady doma trochu pofackovat.. Mějte se.
Papa
Ahoj holky,
hlasim se zpet z kontroly. Mame doma prvni fotecku, Fifis ma 0,5cm. stari podle Dr. 6tt+5, termin podle ni 30.12.2006. Pristi tyden jdu na odbery rano, dalsi kontrola 14.6.!!!!! - dostanu tehu prukazku. Me to prijde jak za rok… ![]()
Ptala jsem se Dr na cviceni v tehu, rekla mi, ze muzu delat aerobic uplne normalne, prislo mi, ze muzu delat uplne vsechno, dokad nezacnu spinit. Tak jsem z toho jelen. Taky jsem si dneska koupila tehu vitaminy - Dr rikala, ze nutny nejsou, nicmene skodit nemohou - zvlast ted, kdyz se vsechno vyviji.
Videlo nas tam pul mesta - sousedka z baraku, kamaradky, takze nezbyva nic jineho, nez to hned dnes natvrdo oznamit nasim. Nechci totiz, aby se to dozvedeli odjinud.
tak papa
No vidíš stazko , ten rozdíl 4 dnů není tak velký a máme tu prvního aspiranta na první dítě roku 2007 ![]()
Ahoj holky,
ssluníčko , vítám tě plzeňačko !
Stazce blahopřeji k úspěšné kontrole.
U mě nic nového, po ránu je mi furt blbě,občas jsem unavenější, hlavně když malej v noci nespí , jako dneska měl 3 hodinovou pauzu.
Tedka jsem těhu kamarádce koupila super knížku, už tady asi o ní byla zmínka od Magdaleny Mikulandové Těhotenství a porod aneb Průvodce české ženy od početí do šestinedělí. Bleskově jsem jí přečetla a můžu jen doporučit , přehledná,obsáhlá, neodchyluje se od zažité praxe,dost podrobná.Moc se mi líbí.
Ještě tady myslím včera byla zmínka o mykozách a infekcích, dobrá prevence ,ale i při lehčích formách jsou výplachy z Tantum rosa (v těhu půl sáčku)
pro Noemmi :pokud si užívala ATB v prvních 3 týdnech tak to nemá vliv na těhu. Možná by bylo dobré i se domluvit s dr. at ti napíše doporučení na genetiku,zde ti řeknou daleko víc. Je nutné ,ale vědět ,kdy jsi ho brala, jak dlouho , sílu a dávkování.Pak vypočítají případné riziko,příp. nutnost amniocentezy.
Apolena
Stazko: Je to hrozný, já jdu na další kontrolu až 21. června, nejraději bych chodila každý týden, abych věděla, že je mimčo v pohodě.
CHtěla jsem se zeptat, jestli někomu z Vás nerovnali kostrč, čeká mě to asi příští týden a tím, že nemůžu žádné léky, tak bych chtěla vědět, jak moc to bolí a jak se to přesně provádí. Předem díky.
apolen noemmi právě na té genetice byla, myslím už 2× víš, proto je z toho tak nešťastná. Ale já si taky myslím, že by už dávno bylo po miminu kdyby to bylo špatné. Doxybene patří pod tetracykliny, tam snad hrozí hlavně poškození zubů u malých dětí , ale nevím o tom, že by byl teratogenní, no, zas až tak jsem to nestudovala. ![]()
Tak to se omlouvám, já jak nejsem pořád na drátě tak nestíhám. Koukala jsem se do chytrých knížek a tyky jsem nic konkretního , kromě toho co píšeš Jolmo nenašla.
Apolena
Ahoj, zdravim vsechny nastavajici mamky prosincatek, muzu se k vam pridat? Dnes jsem byla poprve u Dr. jsem pry v 7 tt a termin mam 30. prosince, takze se da ocekavat nezapomenutelny silvestr ![]()
Ovsem momentalne je mi uz nekolik dni tak blbe, jako mi jeste po zadnem silvestru nebylo ![]()
Ocekavane ditko by melo byt me druhe, uz doma jednoho raraska mame, tak moc doufam, ze i ten druhy bude zdravy a v poradku.
Jinak jsem si vsimla, ze jste tady psaly o oleji Weleda, taky jsem ho pouzivala v prvnim tehu a mela jsem trika na spani tak promastena, ze jsem je pak nakonec vyhodila
Ale strie nemam, tak asi to funguje ![]()
Tak a ted jdu zkoumat, jak si vyrobit dalsi metrik ![]()
Hana
Ahoj Pra:,–(ko,
vitam te mezi nami. Jak tak koukam,mas stejny termin jako ja, i ja jsem dnes byla poprve u Dr. Silvestr bude jako vino, budeme souperit o prvni ditko roku 2007?!?
![]()
Ahoj Stazko, to mne nenapadlo, ze by bylo prvni v roce
Ja bych rada soutezila, akorat nevim, jestli ho udrzim, Simon se taky narodil o 10 dni pred terminem, nemohl se dockat a ja jeste nemela ani sbaleno do porodnice ![]()
Ahoj holky,
vítám mezi námi Pra:,–(ko , moc pěkně se nám to rozrůstá… ![]()
Jinak dnes jsem si vzpomněla na Noemmi a Mc Donalda… Celý den je mi nic moc, nějak jsem si nemohla vymyslet oběd, na nic jsem neměla chuť, už jsem si říkala, že budu o hladu a nakonec jsem vlezla do lahůdek a tam jsem konečně narazila na něco, co můj žaludek nekomentoval : ruské vejce
Takže jsem ho poobědvala… ![]()
Těhotenský pěstící olej od weledy mám také v plánu, používám jejich masážní a je skvělý… A lacláče rovněž v plánu nemám. Měřím 163 cm, nejsem sice nějak moc oplácaná, ale 49 kg jako na začátku minulého těhu to také není… to jsem byla fakt dost hubená…
A lacláče jsem nosila.
Teď ale jdu určitě do kalhot pasových, přijde mi to i praktičtější.
Noono , Jujka po kontrole psala, myslím v pátek, nebo tak nějak.
Stázi, gratuluji k úspěšné prohlídce. Dnes říkal manža, že můj dr. ultrazvuk nemá, tak uvidím, jestli mě někam pošle, nebo jak…
Ahoj Pra:,–(ko, vítám tě.Taky se ti potvrzuje teorie ,že u druhého mimi je víc blbě než u prvního ? U mě teda na 100%.
Apolena
Apoleno,
mě tedy taky ano. Nezvracím (ale co není může být…
), ale dobře mi taky není. Dnes jsem šla s malou do jídelny na oběd, divně to tam smrdělo, tak jsem už přemýšlela, kde je na tomto patře WC. Nikdy jsem ho tam nepotřebovala. Naštěstí nebylo třeba…
Poprvé mi špatně nebylo vůbec.
ahoj těhulky zdravím nové i stálice.
Tak jsem včera byla tancovat -břišní tance - cítila jsem se dobře do doby než jsem sedla do autobusu a ujížděla domů. Začalo mě píchat v podbříšku a dnes celý den špiním
takže asi budu muset na chvíli přestat.
dnes jsem měla dlouhý den a asi půjdu brzy spát,jsem hrozně unavená.