Poradna duly
Jana Čurdová
Člověče, teď jsem koukala na tu poslední stránku a tam asi něco zkusím… Já peču pořád to samé, maximálně do něj třeba přidám osmaženou cibulku…
Holky, pekárnu jsem dostala asi před půl rokem a nemůžu si ji vynachválit. Protože nemám váhu tak to všechno odměřuju v hrnečku s odměrkou. to je asi příčinou proč mi neleze celozrný chleba. Jinak hlavně peču bílý (500kg bílé mouky,280 ml mléka ohřát s trochou másla, trošku cukru , soli, drcený kmín, suš. kvasnice) , těsto na pizzu je taky fajn a pak dost dělám makovec , ten jsem tady někde vyčetla (3hrnky pol. mouky, 1-2h. cukru, 1.mléka, 1 krnek máku celého,1 hrnek oleje, 2 vajíčka, prášek do pečení), na 1,5 hod. na dort, je fakt výbornej.
Apolena
Na tý poslední stránce jsou fakt docela vychytávky - chléb s banány a müsli, pomerančový, jogurtový. Už je mi dobře, takže si můžu klidně číst. A mám hlad. ![]()
Taky už zvesela kopíruju, i na těch receptech některé znějí moc chutně. A dík Apolen, já jsem věděla, že se někdo chytí ![]()
Hmmm,holky,ten makovec zní slibně,taky máme pekárnu,ale já ji zatím nepřišla na chuť ![]()
Sajso , díky za ty adresy, hned jsem si je uložila. Až budu mít čas tak je pořádně prozkoumám a rozmnožím dál pro tchýni , ta je taky nadšenec. Apropo , ty si pekárnu koupili proto ,aby jejich miláček vnouček Davídek jedl samé dobré a zdravé věci. ![]()
Apolena
Zní jich tam dobře hodně… Mají jedinou vadu - jsou jen na papíře… ![]()
S receptama po netu mám moc dobré zkušenosti, narazila jsem takto už na dost opravdu dobrých jídel… I bezmasých, fakt jsem si docela rozšířila repertoár. Moc ráda vařím. A jím.
Nejraději mám
Není zač… Už aby nám bylo komplet dobře. Čekat až se chleba upeče a pak ho nemoci pozřít, to je hrůza. Pak začnu zkoušet. Sbíhaj se mi sliny…
![]()
Myslím, že si pořídím ještě topinkovač… jsme už jeden měli a vyhodili jsme ho, takový suchý bílý chlebík s bylinkovým máslem ![]()
Hmmm, já taky hrozně ráda vařím. Dřív jsem dost cestovala, takže jsem i spoustu věcí okoukala z čínský, indický a řecký kuchyně. Dost věcí jsem se naučila na brigádách o prázdninách ,hodně jsem pomáhala vařit v restauracích. Výsledek ,ale byl ten ,že mě jaksi unikly klasická česká jídla, knedlíky, omáčky atd. V tom mě zase poslední léta zaučila tchýně, která má hotelovku a jeden čas měla klasickou hospodu, takže tedka ani ty omáčky nejsou problém, svým způsobem mi příjdou i lehčí.
Tak jsme zase skončily u toho jídla ![]()
Apolena
Mám… Akorát ne ten chleba a bylinkové máslo… Ach jo, až Kája zapadne do pelíšku, musím něco sníst…
![]()
Docela často končím u jídla…
Hlavně když je mi tedy dobře… Ale to je jen přechodná záležitost.
Mě baví vymýšlet… Vařím podle toho, co je v lednici.
Někdy tam ale taky není nic. ![]()
No, tak s jídlem jsem na tom vidím už mírně líp…včera jsem akorát byla pozvaná na vepřo,zelo knedlo a to jsem myslela že nerozchodím… ![]()
Tak to bych asi fakt nerozchodila… Já jsem jen zvědavá na středu, máme schůzku a pak s holkama chodíme vždy do pizzerky na oběd. Vaří tam výborné těstoviny.. Já si asi nebudu moci nic dát a budu muset s pravdou ven…
Zatím to opravdu moc lidí neví… Možná tiramisu zvládnu… ![]()