PROSINEC 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4755
16.2.09 14:21

Katko nevím, jdeme zase v květnu na cévkování atd. a všechna vyšetření. Už se to snad rozhodne, je pořád na stupni 3 z 5. Bere každý den sumetrolim, což není asi super, ale jiná možnost není.

Se rozhoduju, zda mám vylést ven.. se mi nechce, je tam zima, sněží FURT sněží…
Asi jo, te´d se mates cpe chlebem, tak pak půjdeme.. vytáhnu zase sáně… už jsem odmotala tu opěrku, tak zase vytáhnu nějakou tkaničku a zamotám to :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
16.2.09 14:23

Taky si myslím, že by ho jesle na nějakou kratší dou mohly obohatit. Nechce se mi od něj odcházet na celé dny (i když bych byla třeba ve dvě doma). Jediný problém mám s těmi hypermarkety, mi se tam prostě ty lékárny nelíbí, je to spíše o prodeji než o zdravotnictví. Ale zase by šlo o přechodnou dobu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4755
16.2.09 14:26

To je těžké Báro, já bych do práce nešla… né že bych byla tak líná, ale prostě mi příjde, že máma jsem jen jednou a chci tomu prckovi dát vše… i když já do jeslí chodila a žádný následek to nemá, naopak jsem prý v pohodě chodila do školky atd..
Uvidíš, jak to bude Matesovi vyhovovat, zařiď se podle něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
16.2.09 14:36

Víte, mě už i napadlo, jak to bude vypadat, až půjdu do práce … ale vždycky jsem tu myšlenku zaplašila. Jo, chodila jsem do školy, ale to nebylo 8 h v kuse, půl roku bylo volno … Zatím to, pravda, řešit nemusím, mám oproti vám rok k dobru. 8)

Kačko, držím palce, ať je to ok. Ani si nevzpomínám, že bys tady řešila nějaké záněty, tak snad z toho prostě „vyroste“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6923
16.2.09 14:48

Já jak jsem psala, neumím si to moc představit. Já mám tu školu, ale tu si koriguju, zapíšu jen to, co stihnu a zbytek nechám na další semestr. Nechce se mi od Matíka nadlouho a dělám to jen tak, že je s ním manžel, popřípadě párkrát babička, která by jinak čas neměla a tak se aspoň vidí. Třeba paradoxně díky škole chodí Honza jednou za 14 na plavčo a jinak by nás nenapadlo brát si na to dovču, takže to má i jiný přínos.

Jo a ještě jsem chtěla, že peníze nejsou všechno a bála bych se toho, brát si i tyy krátké doby, kdy jste společně jako rodina (myslím, že jsi psala, že manžel pracuje hodně i večer), proto pokud práce, tak bych to vzala na půl, aby vám i víkend zbyl.

A už jdu, mrňous si mě žádá. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4338
16.2.09 14:49

Tak holky nemame vyřizene nič!!!adamova minulosť sa s nami bude ťahať asi do konca života :cry: Boli sme u pravnika,tak to vyřizeni živnosti nam bude trvať trošku dlhšie :(

Žabulienka Samiík použiva furt obe ručičky,tak neviem ako to s nim bude.Adam robi všetko ľavou akurat piše pravou.Nutili ho do toho pestuni :(

Baro ja ti neporadim.Volila by som na tvojom mieste to,že by som bola doma.Je za to sice malo peňazi,ale naroky sa možu trošku zmeniť.Viem o tom niečo.Keď bol Adam bez prace,tak mu prišla vyplata za 2 týždne 5000.Musela som obracať každu korunu v ruke,než som ju pustila.A sme tu.Samikovi samozrejme nič nechybalo.To by som nedovolila :) Da sa proste uskromniť :wink: Nemam proti tomu,že lidi davaju deti do jasli nič.Proste keď človek musi,tak musi.Ale neviem ako by som to zvladla ja.

Holky čitam len tak naryclo,tak sa omlouvam,keď na niekoho zabudam :(

Mati tiež som minule brala ťažko tie Samikove prve antibiotyka.Mamka sa mi smiala.Že ešte nevidela 14 mesačne dieťa a nebolo ani raz chore.Že mam byť šťastna,že bol tak dlho zdravy.Segrina mala ma 7m a antibiotyka mala už 5× :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3105
16.2.09 14:52

Ahojky,

celý víkend jsem nečetla.. tak to jdu dohnat…

Jiřko vše nej nej ke včerejšímu svátku…

A prosím prosím máme 6 zoubek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15317
16.2.09 14:54

bramburko ......ja bych brala variantu par hodin v robote,maly v jasliach...... :D

luci…jj…mozem byt rada,aj som… :D :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
16.2.09 15:01

Ale jo, my se taky určitě uskromníme, ale já bych byla doma zadarmo. Zdravotní mi bude platit stát do těch 3 let, ale jinak bych neměla ani korunu, tzn. že bychom měli o těch 11400,– za měsíc méně (plus moje občasné přivýdělky). A to je docela dost peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
16.2.09 15:11

Ještě jsem chtěla jednu věc - ono taky záleží na tom, jak ten čas spolu strávíme. Prostě teď na to mám, aby chodil do cvičení, na plavání, do herniček, jezdíme spolu na výlety, ale když nebudem mít peníze a Matýsek nebude mít žádné aktivity, tak bychom se doma asi zbláznili :roll: . Matýsek je prostě živější dítě a potřebuje stálý program, kdy se pořádně vyřádí… Třeba dneska mám pocit, že by mu ty jesle vyhovovaly, vyloženě se se mnou doma nudí a pořád kňučí… Je pravda, že když máte více dětí, tak se ty děti zabaví a pohrají si spolu. Takže druhé dítě by mu možná pomohlo, ale zatím stejně nechceme, manžel si chce druhé dítě pořádně užít a ne být pořád v práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
16.2.09 15:12

Ještě jsem chtěla jednu věc - ono taky záleží na tom, jak ten čas spolu strávíme. Prostě teď na to mám, aby chodil do cvičení, na plavání, do herniček, jezdíme spolu na výlety, ale když nebudem mít peníze a Matýsek nebude mít žádné aktivity, tak bychom se doma asi zbláznili :roll: . Matýsek je prostě živější dítě a potřebuje stálý program, kdy se pořádně vyřádí… Třeba dneska mám pocit, že by mu ty jesle vyhovovaly, vyloženě se se mnou doma nudí a pořád kňučí… Je pravda, že když máte více dětí, tak se ty děti zabaví a pohrají si spolu. Takže druhé dítě by mu možná pomohlo, ale zatím stejně nechceme, manžel si chce druhé dítě pořádně užít a ne být pořád v práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
16.2.09 15:13

Ty Barčo, a ty jesle … nějak mi ušlo, ale nepsala jsi, že bys ho musela vozit to F-M? Není to daleko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
16.2.09 15:18
Knoflice píše:
Ty Barčo, a ty jesle … nějak mi ušlo, ale nepsala jsi, že bys ho musela vozit to F-M? Není to daleko?

Já jsem psala, že jediné státní jesle jsou ve FM, jinak jsou všechny soukromé.

Jdem na procházku a nějakou dlouhou, ať se to dítě unaví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
16.2.09 15:27

A pak? Soukromé jsou drahé, že? Já to řeším ze svého pohledu - výběr je buď dítě oblíkat každé ráno a zajišťovat mu hlídání, každý den se vracet utahaná … nebo to dělat jen 4 dny v měsíci. Já děti opouštím 2× do týdne a kvůli tomu nesnáším pondělky a čtvrtky :? Tak třeba dneska logisticky vše zajištěno a ejhle - ve dvě mi Jenda zavolal, že je ještě v Zábřehu na Moravě, domů přijede v půl šesté. Takže přeorganizovat, naštěstí má Ostrava prázdniny, takže máme doma dědu …

Času na rozmyšlenou máš dost, prostě my ti napíšem svůj pohled, ale svoji rodinnou situaci znáš TY nejlíp :wink: Taky víš, jak tvůj zaměstnavatel …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11337
16.2.09 15:52

Jsem doma, dokonce jsem i koupila manželovi dárek k narozeninám :D.

Barčo - víkendy jsou fajn, protože snadno najdeš hlídání. ALE jako rodina byste měli (podle mě) určitě trávit aspoň jeden den v týdnu všichni spolu. Manžel podniká? Mohl by si udělat třeba volné středy (každý týden)? Co se jesliček týče, myslím si, že u většiny dvouletých dětí by to neměl být problém (obzvláště u těch společenských). Samozřejmě nemyslím každý den od rána do večera, ale na 2 - 3 dny v týdnu (na cca 8 hodin denně) klidně. Nejhorší na jesličkách podle mého je to, že si musíš dopředu rozmyslet/zařídit, co uděláš, když se ráno probudíte, ty musíš do práce a Matýsek bude mít třeba horečku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí